14.04 Oturum açma problemi

Başlatan Besna, 01 Temmuz 2015 - 02:10:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Besna

Bilgisayarımda konuk oturumunu kapatmaya çalışıyordum. Sitenin birinde şöyle bir kod buldum onu yazdım.
sudo gedit/etc/lightdm/lightdm.conf
açılan lightdm.conf dosyasının en altına
allow-guest=false
yazdım değişiklik oldumu diye yeniden başlattığımda şöyle bir hata verdi:

The system is running in low-graphics mode
your screan, graphics card. and input device settings could not be detected corretly. you will need to configure these yourself.

ne yapmam gerekir?

mozhan

aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım çözümü şöyle yaptım
1-
/etc/lightdm/lightdm.conf eski haline getirme (ctrl+alt+f2 ile konsolo girip yap)
2-
ubuntu tweaktool u indirip konuk hesabı oradan kapat
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

heartsmagic

@mozhan'ın önerisinin bir kısmını kullanalım. Oturum açma bölümü gelince ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirime düş. Normal kullanıcı adını ardından parolanı yaz. Parolanı yazarken görünmeyecektir, dikkatlice yazıp giriş yapabilirsin. Daha sonra:
sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf

ile ilgili dosyayı aç, eklediğin satırı sile. ctrl+x ile çıkış yap, sana kayıt edeyim mi diye sorar e veya y ile onayla. Ardından:

sudo service lightdm restart

ile X'i yeniden başlat. Karşına oturum açma ekranı gelmezse alt+f7 ile geçebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

remziyapar

@heartsmagic @besna o işlemi yaptığı anda değişiklik olduğunun farkında değil. Çünki etc altında öyle bir dizin listesi alamıyor. 14.04 te yaptığı yöntem hatalara sebep olan birşey. Yani 14.04 te öyle dizin yoktu diye biliyorum. Eğer işlemi yaptığı sırada dizin oluşturduysa diye dizini kaldırmaya çalıştık sonuç vermedi. Böyle bir dizin yok diyor. Biraz bakındım ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyormuş genelde bu hata. Yinede tekrar denemesinde fayda varmıdır bilmiyorum.

heartsmagic

Evet, sorunun esas kaynağı grafik kartı sürücüsü gibi duruyor ancak ondan hiç bahsedilmediği için önce geri alma işlemini deneyelim demiştim. Grafik kartı bilgileri geçilirse o yönde de öneri sunabiliriz. Sürücü yüklenmeye çalışıldı mı? Kartın markası nedir? gibi.

remziyapar

Aslında ekran kartıyla ilgili bir değişiklik yapmamış. Ben sadece hata mesajından dolayı ekran kartı dedim.

Nvidia ekran kartı. Sürücüleri tekrar yükleyip güncelledi sanırım ama. Yüklenip yüklenmediğini kontrol için çıktıları görmedim.

heartsmagic

Bu durumda ilk yapılacak şey şu olsun:

sudo apt-get purge nvidia*

Sonra sistemi yeniden başlatır.