[Çözüldü] Oturum Açamıyorum

Başlatan treyteodor, 01 Temmuz 2015 - 00:12:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

treyteodor

Merhabalar ; arkadaşlar kendi oturum hesabımı açamıyorum , sistemde güncelleme ya da yükleme yapılmadı , en son makina cache yüzünden kilitlendi ve manuel shutdown yaptım ertesi gün açtım fakat kendi kullanıcı hesabıma giriş yapamıyorum konuk oturumu ile giriş yapabiliyorum. Acemi olduğum için istenilen çıktıların ne olduğunu bilemiyorum yardımcı olabilirmisiniz?
Not: Forumda arama yaptım ve çıkan sonuçlar hep eski sürümlerde karşılaşıldığından dolayı denemedim. Birkaç tane deneme yapıp buraya gerekli notları düşerim.
ubuntu 15.04 x64 bumblebee (ekran kartı üzerinde herhangi bir işlem yapılmadı en son çekirdek yükseltme yapıldı ve 2 gün sorunsuz kullandım birden bu sorun çıktı)

Reverser

CTRL + ALT + F1 ile konsol üzerinden giriş yapabiliyor musunuz ?
Not:çıkan ekranda ilk önce kullanıcı adınızı, ardından şifrenizi gireceksiniz.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

treyteodor

Evet hocam konsola düşebiliyorum , kendi oturumumu açarken şifre yazıp enterladığımda çok kısa sürede siyah ekran gelip arkasından yine oturum ekranına döndürüyor , son görebildiğim yazı bu

starting acpi event demon
diyip tekrar oturum ekranına düşüyorum.

ilk deneme
ctrl + f1
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

libboost regex kaldırdı
libooxideqt yükseltildi
sorun devam ediyor

Reverser

Bir kontrol edelim
ls -l /home
Çıktısı kullanıcı adınız olmalı.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

treyteodor

Kullanici adimla giris yaptim sifremide yazip superuser olduktan sonra denedim hocam usttekileri simdi startx komutunu denedim
Cikti olarak xauth time out in locking authority file /home/xx/.xauthority hatasi aliyorum. Masaustu arayuzu olarak ne kullandigimi bilmiyorum ubuntunun kendi yazilimini hic degistirdim galiba unity oluyor sanirsam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2015 - 01:03:56

sudo mv ~/.Xauthority ~/.Xauthority.old

sudo service lightdm restart

Sanirsam cozum bu ama dosya bulunamadi uyarisi aliyorum ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2015 - 01:05:17

Birde ~ isaretini bilgisayardan hangi tus ile alabilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2015 - 01:13:00

Boyle bir dosya ya da dizin yok uyarisi.veriyor :(

Reverser

Evet, sorun xauthority ile ilgili.(muhtemelen root olmuş) İlk önce xauthoritynin bulunduğu dizine gitmeliniz
cd /home/buraya-kullanıcı-adı
sudo mv .Xauthority .XauthorityBak
Ardından sistemi yeniden başlatın.

XFCE ROCKS !