OpenVz Bir Server'a Birden Fazla Server Kurulabilir mi?

Başlatan LordSas, 28 Haziran 2015 - 13:25:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LordSas

Arkadaşlar Forum'da yeniyim hangi başlık altına yazçağımı bilemedim kusra bakmayın adminler.
Elimde OpenVz Bir Sunucu var diyelim. Bu Sunucuyu ben VirtualBox a benzer programlarla içinde 3-5 Vhd oluşturup bunlara ayrı ipler atayıp Farklı serverlar olarak kullanabilir miyim?

OpenVz bir sunucu almak bana sorun teşkil eder mi? Kurduğum Virtual Serverlarda Çalışmama sorunu veya kuramama sorunu yaşar mıyım? Tüm işletim sistemleri  bu virtual serverlarda çalışır mı?
Lord Clan

heartsmagic

Sen başlığı gördükten sonra başlığı sunucular bölümüne taşıyalım.

Kafandaki olay tam olarak nedir? Eğer alayım bir OpenVZ sunucu, içine sanal makine gömeyim, "hosting" yani barındırma olarak dağıtayım gibi bir şeyse baştan bunu unutmalısın. Sanal makine içinde sanal makine olarak sistem kurup etrafa dağıtmak çok kötü bir düşünce.

Yok, ben alayım bir OpenVZ sunucu, kendi çalışmalarım için başka sanal sunucularla uğraşayım diyorsan durum değişir. Fakat bu işi klasik sanal makine yöntemleriyle yine yapamazsın, bu işin doğasına ters biraz. Neden? Senin kullandığın sistemi sağlayan şey bir sanallaştırma ortamı. Artık bu OpenVZ olur, KVM olur, Virtualbox olur, Vmware olur, Xen olur, olur da olur. Sen tutup bunun üzerine sanal makineye bir "hypervisor" daha sokamazsın. Sokabildiğin durumlar olur mu? Olur, örneğin Xen içinde Xen yaparsın, Xen içinde OpenVZ yaparsın ancak başarım yerlerde sürünür. Kaldı ki bunu "yapabilirsin" desem bile esas makine üzerinde hakimiyetin olmadan ne kadar yapabilirsin bilmiyorum. Sözün özü, bu olaydan vazgeç.

Ancak, istediğin şeyi yapmanın daha kolay ve başarılı bir yolu var: Linux taşıyıcıları. O konu üzerine eğilebilirsin. "Linux containers" diye geçer, Türkçe kaynak var mıdır, varsa da ne kadar başarılıdır bilemiyorum. Biraz uğraş gerektirir. Bir başka yöntem ise temelde lxc'nin bazı özelliklerini kullanan Docker ile çalışman. Basit şekilde Docker taşıyıcıları kurabilirsin sisteme. Tüm bir işletim sistemini de kurman gerekmez. Örneğin elinde bir VPS var, sen hiç ana sisteme dokunmadan içinde Nginx ve Postgresql çalışan bir sistem daha kurmak istiyorsun. Docker ile dağıtılan bir taşıyıcıyı alıyorsun kuruyorsun sisteme, ana sistemden bağımsız olarak çalışıyor kendisi.

Fakat, OpenVZ bu işler için ideal değil. Kendisi ana sistemin çekirdeğini kullanır ve orada etkin olmayan hiçbir özelliği kullanamazsın. Örneğin Docker, köprüleme yapılan bir ağ arayüzü ister, bir ara mümkün değildi bu iş sanırım son zamanlarda Docker üzerinden, çekirdeğe destek verdirmeden yapılabiliyor. Ancak bu sorun aşılır, karşına başka bir sorun çıkar. OpenVZ böyle temel meseleler için çok uygun bir ortam değil. KVM gibi daha eli yüzü düzgün sanal sunucuları satın almaya çalış.

Son olarak, vereyim bir IP olsun bitsin diyemezsin. Senin sunucuyu satın aldığın yer böyle bol keseden IP adresi tahsis etmez. Docker gibi sistemlerle çalıştığında portlarla oynamayı öğrenmen gerekecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.