Flash player 11.2 nedir ya

Başlatan Cuaresma45, 25 Haziran 2015 - 18:31:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cuaresma45

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma az önce lubuntu 15.04 kurdum ve güncelleştirdim. İnternette çokça video izleyip oyun oynadığım için flash player benim için çok önemli. Chormium u yükledim ve flash player yok dedi oyun. Adobe nin sitesine girip baktığımda linux için en son sürüm 11.2 diye gösteriyor. Halbuki windows için bu 18 oldu bile. Bunu nasıl düzeltebilirim ? Ayrıca bir sorum daha var. Ekran kartı driveri falan yüklemem gerekiyor mu? Çünkü aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartı açık kaynak kodlu sürücü kullanıyor diye gösterdi. Windows ta kendim yüklerdim. Yardım edenlere çok teşekkürler.

karakartala

Ubuntu'da açık kaynak sürücüler kurulu olarak gelir. İsterseniz açık kaynak sürücüler yerine kapalı kaynak sürücüleri de kurabilirsiniz. Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar Bu çıktılara bakarak daha net öneriler yapılabilir.
Adobe'nin aldığı karar doğrultusunda Flash Player, Linux için yalnızca güvenlik güncelleştirmelerini alıyor. Güncel flash playerı kullanmak için Chrome kullanabilirsiniz.Chrome'da flash player gömülü olarak gelir. Ya da Pipelight gibi alternatiflere bakabilirsiniz.
Bazı video sitelerinde flash player yerine HTML5 kullanabilirsiniz. Örneğin: http://www.youtube.com/html5

Cuaresma45

Alıntı yapılan: karakartala - 25 Haziran 2015 - 18:53:40
Ubuntu'da açık kaynak sürücüler kurulu olarak gelir. İsterseniz açık kaynak sürücüler yerine kapalı kaynak sürücüleri de kurabilirsiniz. Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar Bu çıktılara bakarak daha net öneriler yapılabilir.
Adobe'nin aldığı karar doğrultusunda Flash Player, Linux için yalnızca güvenlik güncelleştirmelerini alıyor. Güncel flash playerı kullanmak için Chrome kullanabilirsiniz.Chrome'da flash player gömülü olarak gelir. Ya da Pipelight gibi alternatiflere bakabilirsiniz.
Bazı video sitelerinde flash player yerine HTML5 kullanabilirsiniz. Örneğin: http://www.youtube.com/html5
google chrome kurdum ama açtığımda chromenin görüntüsü gelmiyor. Bi nevi açılmıyor. İsterseniz görüntüsünü atabilirim.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

FireSwords

Uçbirime google-chrome yazıp çıktısını atar mısın?

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 25 Haziran 2015 - 19:04:37
tugberk@tugberkcaliskan:~$ google-chrome
/usr/share/themes/Lubuntu-default/gtk-2.0/apps/thunar.rc:55: error: invalid string constant "thunar-statusbar", expected valid string constant
[9381:9381:0625/192739:ERROR:url_pattern_set.cc(240)] Invalid url pattern: chrome://print/*
[9413:9413:0625/192739:ERROR:sandbox_linux.cc(340)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 25 Haziran 2015 - 19:04:37
Hocam kodu attım sizden cevap bekliyorum...

FireSwords

Bir de google-chrome-stable ile çalıştırmayı dene. Yeniden kurmayı denedin mi hiç?

turkerataturk

sistemde chromium varsa kaldırın chrome da kaldırın sonra tekrar chrome kurun.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 25 Haziran 2015 - 20:23:00
Bir de google-chrome-stable ile çalıştırmayı dene. Yeniden kurmayı denedin mi hiç?
Yeniden kurmayı denedim olmadı. Şuan stable şekilde çalıştırmayı deniyorum.

mtncn

sudo killall chrome
Yaptıktan sonra tekrar uçbirimden açmayı dener misin bakalım aynı sorunu mu verecek.

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 25 Haziran 2015 - 20:23:00
İşe yaramadı.

ata1

FireSwords

Sadece bu kadar mı çıktı? Sonrasında ne oluyor uçbirimde?

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 25 Haziran 2015 - 20:33:03
Sadece bu kadar mı çıktı? Sonrasında ne oluyor uçbirimde?
Uçbirim de aynısı çıktı

if

Şahsen ne Chrome ne de Chromium kullanılmasını tavsiye derim. Chromium kullanacaksanız adobe-flashplugin paketini kurarak Flash oynatıcıyı kurabilirsiniz.

Cuaresma45

Alıntı yapılan: if - 25 Haziran 2015 - 22:54:24
Şahsen ne Chrome ne de Chromium kullanılmasını tavsiye derim. Chromium kullanacaksanız adobe-flashplugin paketini kurarak Flash oynatıcıyı kurabilirsiniz.
Peki hocam 1 gün daha lubuntu da kalmaya karar verdim. şu bütün sorunlarımı çözebilirsem lubuntu da kalmayı * tabi ki isterim. Önceki açtığım konuda bütün sıkıntılarımı görmüştünüz ve buna video izlerken siyah ekrana atma da eklendi :p. Hatta ekran hızlı bir çizgi halinde yenileniyor. Yani masaüstündeyim bir şey açıyorum firefox, dosya yöneticisi vb... ekran üstten aşağıya doğru yenileniyor. Şimdi ben kapalı kaynak amd driverini yükledikten sonra google chromeyi açabilmeyi başardım ama çok kastığı için adres çubuğuna bile dokunamadım. Chromium yada firefoxa flash playerin son sürümünü kurabilme imkanımız var mıdır? Ayrıca install ile bir şey kuruyoruz ya uninstall komutu var mı? @Heartsmagic hocam gördüğünüz gibi 2 sorun daha eklendi. Durum bende mi vahim acaba. Bunun başka bir kullanıcıda çıktığını hiç sanmıyorum. ekran üstten aşağıya yenileniyor ya. Tam ekran oyun oynarken yırtılmalar ve donmalar yaşıyorum(videolar dahil). linuxu kötülememin nedeni bana bu kadar sorun çıkartması. Ki sorun çıkabileceğini bende biliyorum ama daha yeni kurdum ve sayısını unuttuğum şeyler oluyor bilgisayarda. 10 yıllık xp de kurduktan sonra ekran ve ses driverini yüklemekten başka yaptığım hiçbir şey hatırlamıyorum.

FireSwords

Eski AMD erkan kartları Linux üzerinde çok sorunlu. Yenileri bir şekilde idare ediyor. Eğer Windows üzerinde sorun yoksa sana tavsiyem Windows kullanman. Sevgili AMD adam akıllı Linux sürücüsü yapmaya üşeniyor. Hele eski kartlara desteği tamamen kesiyor.

mtncn

Yasadigin sikintilarin benzerini ben de yasamistim eski bir bilgisayarimda. En sonunda ubuntu kurulumundan sonra otomatik yuklenen acik kaynak kodlu ekran karti suruculerini kullanmaya karar vermistim ama daha sonra anakartim yandi. O yuzden sana kesinlikle amd nin surucusunu kullanmani tavsiye ediyorum.
  Actigin diger konulari da inceledigimde yazdigin sorunlar bana daha cok donanimsal kaynakli gibi geldi.
  Chromium kurduktan sonra depolarda bulunan en guncel olan flash player i sudo apt-get install pepperflash-plugin
İle kurabilirsiniz. Ancak bu flashplayer bildigim kadariyla sadece chromiumda calismasi icin yapilmis (adobe ile kurulan flashplayer steam uzerinde de calisiyor). Yukarida verdigim komut pepperflash-plugin-nonfree de olabilir suan telefondan yazdigimdan kontrol edemedim :) .
  sudo apt-get install
ile program kurduktan sonra isterseniz programlari sudo apt-get purge && sudo apt-get autoremove
ile kaldirabilirsiniz. Sordugunuz bu muydu tam anlayamadim ama umarim yardimci olabilmisimdir :).

FireSwords

Alıntı yapılan: mtncn - 26 Haziran 2015 - 10:07:01
  Yasadigin sikintilarin benzerini ben de yasamistim eski bir bilgisayarimda. En sonunda ubuntu kurulumundan sonra otomatik yuklenen acik kaynak kodlu ekran karti suruculerini kullanmaya karar vermistim ama daha sonra anakartim yandi. O yuzden sana kesinlikle amd nin surucusunu kullanmani tavsiye ediyorum.
  Actigin diger konulari da inceledigimde yazdigin sorunlar bana daha cok donanimsal kaynakli gibi geldi.
  Chromium kurduktan sonra depolarda bulunan en guncel olan flash player i sudo apt-get install pepperflash-plugin
İle kurabilirsiniz. Ancak bu flashplayer bildigim kadariyla sadece chromiumda calismasi icin yapilmis (adobe ile kurulan flashplayer steam uzerinde de calisiyor). Yukarida verdigim komut pepperflash-plugin-nonfree de olabilir suan telefondan yazdigimdan kontrol edemedim :) .
  sudo apt-get install
ile program kurduktan sonra isterseniz programlari sudo apt-get purge && sudo apt-get autoremove
ile kaldirabilirsiniz. Sordugunuz bu muydu tam anlayamadim ama umarim yardimci olabilmisimdir :).
Ben açık kaynak sürücü kullanıyorum anakartıma veya ekran kartıma bir şey olmaz değil mi Arch üzerinde kurmak çok meşakkatli.

mtncn

Alıntı yapılan: Ustadharak - 26 Haziran 2015 - 10:12:31
Alıntı yapılan: mtncn - 26 Haziran 2015 - 10:07:01
İle kurabilirm
siniz. Ancak bu flashplayer bildigim kadariyla sadece chromiumda calismasi icin yapilmis (adobe ile kurulan flashplayer steam uzerinde de calisiyor). Yukarida verdigim komut pepperflash-plugin-nonfree de olabilir suan telefondan yazdigimdan kontrol edemedim :) .
  sudo apt-get install
Ben açık kaynak sürücü kullanıyorum anakartıma veya ekran kartıma bir şey olmaz değil mi Arch üzerinde kurmak çok meşakkatli.
Bilgisayarin cok isinmiyorsa ya da gereksiz hizda fan calismiyorsa sorun olacagini dusunmuyorum (oyun vs oynayip zorlamadigin surece tabi...). Arch icin driver kurulumu vs zor bildigim kadariyla ama onun icin de sunj onerebilirim, manjaro depolarini sistemine ekleyip yanlis hatirlamiyorsam manjaro hardware detection programini kurabilirsin. Program donanimin icin gerekli yazilimlari hatta usb ile bagladigin yazici driverlarini vs senin icin otomatik buluyor ;)

FireSwords

Isınma Windows ile aynı ağır oyun oynarken 70 C üzerine çıkmıyor. Tek sorun oyun oynarken oluşan artifact sorunu.

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 26 Haziran 2015 - 09:58:15
Eski AMD erkan kartları Linux üzerinde çok sorunlu. Yenileri bir şekilde idare ediyor. Eğer Windows üzerinde sorun yoksa sana tavsiyem Windows kullanman. Sevgili AMD adam akıllı Linux sürücüsü yapmaya üşeniyor. Hele eski kartlara desteği tamamen kesiyor.
İşte istediğim cevap buydu. Çok haklısınız. eski amd kartlarında çok sorunlu olduğu için windows 7 ye geçmek zorunda kaldım. Açık kapalı sürücü farketmiyor ayrıca ubuntu cinnamon elementary os hiç açılmıyor.