[Çözüldü] Cift ekran kartindan ati gpu bozuk , masaustu gelmiyor

Başlatan EZNO, 06 Haziran 2015 - 22:49:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EZNO

Selamlar,
Hp g62 serisinden bir laptop kullaniyorum. Ati radeon hd 5450 ekran karti gpu uzun sure once bozulmustu(isidan yandi desem daha dogru olur) windows'ta intel surucumle idare ediyor ubuntu ve turevlerini ne zaman kursam masaustunu goremiyordum, ben de linux mint xfce surumunu ikincil olarak kullaniyordum. Bu aksam xubuntu kurdum (xfce'de hata vermeyecegini umdugumdan Windowsu da sildim) restartin ardindan masaustu gelmedi ve konsola gecmem de mumkun olmadi caps lock tuslari da yanmiyor bu nedenle konsola dusup komut yazamadim.
Sormak istedigim, recovery modda root olarak komut satirindan intel kartimla nasil oturum acabilirim sisteme atiyi unut nasil diyeceğim?
Denediklerim:

Aticonfig --px- igpu komutu verdim command not found döndürdü.

Apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle*  komutunu verdigimde
w: kilitleme dosyasi /var/lib/dpkg/lock salt okunur oldugu icin kilitleme kullanılamiyor.
e: /var/cache/apt dosyasina yazilamiyor.

Lspci | egrep "vga |3d|display" yazdigimda
iki vga aygit oldugunu belirtiyor. Ilki intel graphics ikincisi advanced micro devices amd ati ... diye devam ediyor.  Hepsini yazamiyorum telefondan baglandigim icin. Onerisi olan arkadaslar varsa yazarsa sevinirim.

Edit: recovery modda konsolda startx yazdigimda
fatal server error:
ee could not create lock file in /tmp/.tX1-lock
ee
ee
...
xinit: giving up
xinit: unable to connect to x server: connection refused
xauth: error in locking authority file /root/.Xauthority ciktisini aliyorum.

heartsmagic

http://kb.ubuntu-tr.net/cekirdek-secenekleri

Yukarıdaki konu yardımcın olacak. Öncelikle burdaki şu maddeyi kullanacaksın:
Alıntı Yap1.2. Kurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle başlatmak

Buradan yararlanarak Grub ekranı üzerinden ilgili yere şu parametreyi ekle:  radeon.runpm=0
Eğer bu işlemi doğru yaparsan ve işler istediğimiz gibi giderse sistemin açılması lazım. Eğer sorun olmadan açılırsa kalıcı yapmak için şurayı takip edeceksin:
Alıntı Yap1.3 Girilen Parametleri Kalıcı Yapmak

Lütfen parametre ekleme işlemini doğru uygula ki işe yaramazsa bile işe yaramadığından emin olalım. Uygulama ile ilgili kafanda soru oluşursa sormaktan çekinme.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EZNO

Tekrar edit: Sorunu heartsmagic'in önerdiği şekliyle çözdüm. Nazik yaklaşımınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Linux kullanıcılarının birbirine verdiği destek çok güzel. İyi günler.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.