Kullanıcının Home Dizinini Değiştirmek

Başlatan metrekup, 08 Haziran 2015 - 22:45:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metrekup

Yeni bir kullanıcı hesabı açarken home dizininin /home/ adresinde değilde mesela taşınabilir bir harddiske bağlayabilir miyim? (Asıl amacım taşınabilir harddiske ubuntu yüklemekti ama yükleyemedim o yüzden böyle bir şey yapmayı düşünüyorum.)

ata1

heartsmagic

Emin ol, taşınabilir diske kurulum sorununun üzerine gitmek bu konudan daha kolay olacaktır senin için. Yapılabilir mi? Yapılabilir sanırım neden yapılamasın da sorununu aşmak için doğru bit yöntem olduğunu düşünmüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

metrekup

Oradaki anlatımda her şey sorunsuz gidiyor ama ben kurmaya çalıştığımda başka bir şey seçeneği altında benim harddiskim yok. Birkaç defa denedim. Ayrıca kullandığım harddisk taşınabilir tasarlanmamış ben normal 1TB harddiski Usb'den bağlamayı sağlayan bir araç kullanıyorum. Bu sorun yapmış olabilir mi?
Kim korkar linux'dan kitabında kullanıcı bilgilerinin bulunduğu ayar dosyasında sanırım kullanıcının home dizinini de ayarlayabiliyorduk. O yüzden aklıma böyle bir şey geldi.

mhmtkrktr

Alıntı YapAyrıca kullandığım harddisk taşınabilir tasarlanmamış ben normal 1TB harddiski Usb'den bağlamayı sağlayan bir araç kullanıyorum. Bu sorun yapmış olabilir mi?

Sorunun bununla bir ilgisi olmayacaktır. Harici diski sisteme /home dizini olarak bağlamak sorun oluşturmaz sanırım, bu yapılabilir fakat benim merak ettiğim, diskin sisteme bağlı olmadığı zamanlarda bilgisayarı açtığında sonucun ne olacağı. Bütün programların düzenleme vs dosyaları harici diskin içerisinde kalmış olacak. Ayrıca böyle bir durumda, fstab içerisinde hiç olmayan bir diskin kaydı bulunuyor olacak. Bu ve benzeri durumların dışında birde, usb veri taşıma hızından dolayı programların çalışması, dosya kopyalaması vs. çok daha  yavaş olacaktır.

ekremsenturk

Kullanmak istediğin disk'i bir düzenek ile değilde, bir boş harici disk kutusu içene aktarıp kullan. Disk (yüksek düzeyde) bozuksa, kurulum gerçekleşmeyebilir.

feritarslan

Taşınabilir harddisk'e yüklemek çok kolay. Ubuntuyu kurarken "Başka birşey" seçeneğini seçerek disk bölümleme yapman gerekiyor. Ayırdığın boş alanın üzerine gelip, önce 300 MB "/boot" sonra 5120 MB "Takas alanı" geri kalanına da "/" dizinini vermelisin. Daha sonra "Diskin kuralacağı bölüm" yazan yerden "/boot" u atadığın yeri seçmelisin, örnek : /dev/sdb3 300 MB. seçtikten sonra kurulumu yap. kurulum bittikten Windows açılacak daha sonra boot-manager'ı indir USB'ye yaz, USB den başlat önerilen ayarlar ile boot'u onar yeniden başlat taşınabilir disk'ini seç ubuntu açılır.
                CloneZilla