Ubuntu 14.04 BURG kurulumunun hatası

Başlatan merteag, 20 Mayıs 2015 - 20:46:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merteag

Ubuntu 14.04 BURG kurulumunun hatası tam olarak şu şekilde /usr/sbin/burg-setup: error: if you really want blocklists, use --force.
merte@merte-Lenovo-IdeaPad-Z510:~$ sudo burg-install "/dev/sda"
/usr/sbin/burg-setup: warn: Attempting to install GRUB to a partition instead of the MBR.  This is a BAD idea..
Burg'u kurdurmuyor bu hatayı veriyor nedeni ne olabilit boot repair yeniden grub kurdum hataları düzeltti fakat sorunum devam ediyor

heartsmagic

Tırnaklar olmadan denedin mi?
sudo burg-install /dev/sdagibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

merteag

Her şekilde denedim dahada durum kötüye gidiyor.ilk önce burg bozuldu tekrardan boot-repair gerçekleştirdim kurtardım. Olmadı birdaha denedim ubuntu masaüstü çöktü her ifade arayüzler gittik sadece belli başlı kısayollar çalıştı .Bunların yanında kapat,küçült üst baş platformlarda gitti mesela kapatamıyorum ubuntuyu ne kadar sorun oldu 2 gündür ne çektiği gelin bana sorun.Olmadı formatlıkmıdır sizce bu vede 14.10 64x tam olarak şu anki ubuntu.

heartsmagic

Yeniden kurmaya gerek olmayabilir de, bu söylediğin sorunlar BURG nedeniyle olmaz. Ne yaptığını anlat ki çözmenin bir yolunu bulmaya çalışalım. Aktardığın sıkıntılardan grafik kartı ile ilgili bir şeyler yapmışsın gibi geliyor bana. Bu nedenle: ekrankomut

merteag

Şu anda ubuntuyu kaldırdım, tam olarak win kullanıyorum. fakat 14.10 64x in sorunlu olduğunu duymuştum ve diğer sorunlarıda diler getirdim güncelleme almaması, yazılım merkezinin çalışamaması, vs. Şimdi tavsiye edeceğiniz bir 64x ubuntu dağıtımına ihtiyacım var.

heartsmagic

14.10'nun nesini sorunlu diye duydun? Her ne duyduysan yanlış bir şeyler duymuş olma ihtimalin yüksek. Zira tüm bir sürüme "sorunlu" demek makul değil. Uzunca bir süre 14.10 üzerindeydik bizler ve sorunlu olacak bir şeyini görmedik. Farklı dağıtım arayışların için forumda "Dağıtım tavsiyesi" diye aratarak bulacağın sabit başlığımıza bakabilirsin.

merteag

Bakın ben bizzat uefi laptop için kurdum bu 14.10 64 biti sorun olarak birçok kez dile getirildiğini söyleyenlerde oldu sorun ubuntu kurulum merkezinin açılmaması mesela açılsa bile belli başlı yazılımlar mevcut mesela oyunlar yok internet programları yardımcı programlar vs. proglemin aslıda buralardan kaynaklanıyordu eğer sorarsanız güncellemede bir sıkıntı çıkarmadı daha sonra terminalden kurduğum grub yenleme ve düzelteden sonra burg'u kuramadım daha ne nasıl, sorunumu dile getireyim.

heartsmagic

Öncelikle, ben konuya tepkisel yaklaşmadım öyle anlaşılmış olabilir. Yazdıklarımı okuyunca mimik olmadığını gördüm, karşı taraftan bakan yanlış da anlayabilir.
Benim söylemek istediğim bir sürümün toptan "sorunlu" olarak ilan edilemeyeceğiydi, hâlâ da bunu savunuyorum. Sorunları olamaz mı? Olabilir elbette. Fakat bana birisinin "14.10 sorunlu arkadaş" diyebilmesi için sağlam argümanlarla gelmesi lazım.

Senin söylediğin Yazılım Merkezi'nde kategorilerin görünmemesi sorunu örneğin 15.04 üzerinde de var. Bu bir böcek ve henüz çözülmüş değil. Burg meselesini bilemiyorum, sorun yaşamış olman da muhtemel. Sorun yaşanırsa forumda başlık açarsın düzeltilmeye çalışılır. Bunun için dağıtım değiştirilmez, anlatmak istediğim bu. Aynı şekilde kimse sana bu tür sorunları yaşamayacağın bir dağıtım da öneremez ne yazık ki.