Android için root programı

Başlatan osmanturk, 15 Mayıs 2015 - 17:38:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmanturk

Android telefonumu rootlamak istiyorum linux da nasıl yaparim

ata1

apk olark telefon belleğine atılanları var. root unrot olarak

osmanturk

Alıntı yapılan: eral - 15 Mayıs 2015 - 17:43:25
apk olark telefon belleğine atılanları var. root unrot olarak

Yani bilgisayara ihtiyaç olmadan rootlayabilir miyim?
Daha detaylı anlatır misin?

ata1

evet rot apk'sı dıye ara cıhazının marka modelıne göre bulduğun apk'yı hafıza kartına at sonrada cıhazdan bu apk'yı kur işlem tamam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2015 - 18:11:48

buyur örnektir samsung içın. senin cıhazında da kullanılabilir
http://androidxda.net/download-framaroot-v1-9-3-apk-to-root-all-android-devices-one-click-root-tool/

betseg

https://towelroot.com/ neredeyse her cihaz için kullanılabilir tek tıkla çalışan bir root programı (not: unroot yapamazsınız)

heartsmagic

Eğer kurtarma uygulaması değiştirilecekse (Clockworkmod ya da TWRP gibi) heimdall kullanılabilir Linux üzerinde. Sonrasında telefon neyse ona göre paket bulunup, bu uygulamalar üzerinden de kurulabilir.
Farklı bir seçenek olarak eklemek istedim. Tabi, telefonun marka ve modeli de önemli burada. Ancak, eğer mesele Android tarafına kayacaksa başlığın yerini değiştirelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

betseg

Uzun süre sonra gördüğüm için yapılan ekleme: Heimdall bende çalışmadı. 7-8 tane sorunu çözdüm, sonra da hata vermeden kendini kapatmaya başladı, daha sonra Windows'ta Odin kullanmak zorunda kaldım.

enesutku07

odin, rom  maker gibi programların maalesef linux için olanları yok.

heartsmagic

heimdall neden çalışmadı bilemiyorum. Zamanında kullanmışlığım var.

ata1

heartsmagic

Soru Linux üzerine, hatırlatmış olalım.

ata1

@heartsmagic üstadım bilirsiniz root basitte olsa kanunsuz göründüğünden bu tür uygulamalar linux tarfında bulmak zordur .
linux üzerinde yapılacak çok az şey var bu konuda .*bağlantıda verdiğim sadece apk dosyadır .cıhaz modeline uygun root apk'sı bulunması en kolay yoldur .
odin türevi bir program bulunmadığından bizim taraftan yapılacak en kolay çözüm apk olarak yapmak .
not :odın winede çalışabilir denendimi acaba

heartsmagic

Olay kanunsuz göründüğünden falan değil, tamamen tercih meselesidir. X bir yazılım nasıl az bulunabiliyorsa bu da az bulunabilir. Şimdi tutup root'lamanın kanunsuz olup olmadığını da tartışmaya gerek yok. Ülkemiz adına böyle bir kanun olduğunu düşünmediğimden dolayı, parasını çatır çatır verdiğim bir "aygıt"a istediğim şeyi yükleme özgürlüğüne sahip olmalıyım diye düşünüyorum. Farklı düşündüğünü söylemiyorum yanlış anlama, ola ki birileri "hop kanunsuzmuş" derse hem düşünce adına rahat olalım hem de kanun adına. Zira ülkemizde böyle bir kanun olduğundan pek emin değilim.

Yol yöntem yok mu? Neden olmasın?
http://galaxys3root.com/galaxy-s3-root/how-to-root-galaxy-s3-on-linuxubuntu/

Söylediğim gibi zamanında yapmışlığım var.

turkerataturk

root kanunsuz bir durum değildir sadece cihazı garanti dışı bırakır,

Eskiden windows mobile telefonlar rootlu üretiliyordu ve bizde işlemci frekans ve bir çok donanımsal olarak overclock yapabiliyorduk sonra cihaz arıza veriyordu sonra gelecek nesil telefonlar root lu oldu,, yani root kanununsuz değil üretici kilididir.

bu arada galaxy S4 mü rootlayacam da nette çok paylasım var fakat güvenli bir şekilde bilen biri varsa lolipop kurmam için yardımcı olabilir mi ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

ata1

verdiğim linkle ben s4 rotladım rom yükledim bilgin olsun
ayrıca fabrika bu yapılanların kanunsuz olduğunu söyler farkındaysanız sebebı custom room yukleme yapıldığından .
ve bu nedenle garanti dışı bırakılırsınız.
ha kanunimidir bence ben de ustada katılıyorum parasını ödediğim malı istersem yere çalarım

heartsmagic

@mustangank, root veya jailbreak "kanunsuz" bir durum da olabiliyor bazı ülkeler için. Garip bir zamanda yaşıyoruz kısacası, şirketlerin ülkelerden nasıl yararlandıkları bir saçmalık. Haliyle adam sana "X bir donanım özelliğini ya da root isteyen bir uygulamayı kullanmak için root yapabilirsin ancak sırf canın istiyor diye yapamazsın" diyebiliyor kısacası ve bunu kanuna bağlıyor. Ha, bizde böyle bir kanun var mı? Sanmıyorum olduğunu, bildiğim yok kısacası.

Cihazı garanti dışı bırakması ayrı bir tartışma konusu. Örneğin bizim ülkemizde kimse root'lamanın kanunsuz olduğunu söylemez sana, ancak rahatlıkla garanti dışı kaldığını söyleyebilir. Garanti dışı kalmayla kanunla bu işin yapılamıyor olduğunu söyleme farklı şeyler.

Neyse, bu konu acayip yerlere kayabilir. Başlık "Linux" üzerinde bu işin nasıl yapılabileceği üzerine. Telefonlar ya da özelinde Android için pek destek vermeyi istemiyoruz, çünkü ayrı bir ortam orası. Başa çıkamayız bizler. O tarafa özel forumlar daha isabetli olacaktır. Söylemem o ki root'lama işlemlerinin ayrıntılarına fazlaca girmeye gerek yok. Ancak, Linux üzerinde nasıl yapılabilir konusu konuşulabilir tabi.