Boot Refind 2 Ubuntu Bios Problem

Başlatan merteag, 31 Mayıs 2015 - 09:16:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merteag

Ben ubuntu 14.10 64x i tam olarak ayırmış olduğum 65 Gb ve 3 Mb takas alanını biçimlendirdim bunu tam olarak windows' disk yöneticisinden yaptım. çünkü başka türlü olmadı. Ve araştırmalarıma göre problem yaşayanlar olmuş boot başlatma olarak normalde gözükmeyen ext4 linux dosya sistemi yeni olan win 8.1 de bir şekilde görerek biçimlendirdim. Daha sonra * tabi ki grub hasarlandı açılmadı hemen boot's başlatıcı ünitesini 1.win boot man. yaptım sorunsuz bir şekilde kullanıyorum şu anda fakat daha önce kurmuş olduğum ubuntunun grub'u silinmedi Bios'da şimdi 2 ubuntu boot's ve bu 64x 14.10 da kuramadığım Burg'un yerine refind arayüzünü kurmaya çalışmıştımki oda kurdurmadı o zaman için ben şu anda linux tan vazgeçmeyeceğim ubuntu olmaz başka sorunsuz bir dağıtım olur farketmez ama şu 2 ubuntu boot ve refind'i biosumdan  nasıl kaldırabilirim?

heartsmagic

Kaç tane EFI bölümü mevcut diskte?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

merteag

4 adet 1.win boot manager 2.ubuntu 3.ubuntu 4.refind win boot harici geri kalan üçünü kaldırmak istiyorum. daha sonra ubuntu kuracağım

heartsmagic

Disk üzerinde bir bölümleme uygulaması ile kaldırabiliyor olman lazım. Tabi dikkatli olmakta fayda var, Windows'un kullandığı EFI bölümü dokunma ki sorun çıkmasın. EFI bölüm varsa tekrar oluşturmak gerekmiyor diye hatırlıyorum.

merteag

Zaten dokunamıyorum hiç bir şeye ben easy bxx diye bir yazılımla kaldırmadım ubuntuyu direkt olarak windows üzerinden biçimlendirdim daha sonra wini kullanmaya devam ettim sorunum sistem içerisinde yok fakat asıl istediğim ubuntu grub u ve refind i kaldırmak nasıl yapacağım bunu?

heartsmagic

Eğer mesele oysa Windows üzerinde MBR düzeltme yollarına bakman lazım.

neynefes

Refind uygulamasını kaldırma yolu kendi sitesinde tarif edilmiş. Konuya balıklama girdim yanlış birşey söylüyorsam affola :)
http://www.rodsbooks.com/refind/installing.html#uninstalling