[Çözüldü] Bilgisayarımı Açarken İkinci Defa Tekrar Başlatmam Gerekiyor

Başlatan FearLeasTR, 18 Haziran 2015 - 10:42:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FearLeasTR

Arkadaşlar sorunum şöyle bilgisayarın güç tuşuna basıyorum buraya kadar sorun yok ubuntu logosu geliyor siyah ekrana geçiyor bilgisayar(grub gelmiyor) sonra bilgisayarın güç tuşuna basılı tutarak kapatıyorum bu sefer gruba giriyor ubuntu başlarken diski kontrol ediyor siz sormadan söyleyeyim siyah ekrandan kastım bilgisayar çalışıyor ama ekranda görüntü yok dümdüz.

Çözüldü: Biraz saçma gelebilir ama çözümü esc ye basınca ekran geliyor ilginç birşey bende anlamadım.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

FearLeasTR

Alıntı yapılan: mustangank - 18 Haziran 2015 - 11:37:05
en son ne yükledin ?

Nasıl yani işletim sistemi olarak diyorsan dual boot yüklü idi windows 8 ve kali linux

turkerataturk

yani driver veya bir program kurdun mu hiç ?

linux çalışıyormuydu ?

FearLeasTR

Alıntı yapılan: mustangank - 18 Haziran 2015 - 11:46:05

yani driver veya bir program kurdun mu hiç ?

linux çalışıyormuydu ?

Bİrşey kurmadım bilgisayarı açtım kurulduktan sonra siyah ekran oldu sonra güç tuşuna bastıp kapattın tekrar açtım yine aynı şey oldu tekrar açında grub a girdi her seferinde aynı şey tekrarlarlanıyor siyah ekran oluyor kapatıyorum bilgisayarı düzgün açılıyor

turkerataturk

indirdiğin iso kalıp da bir sorun olabilir,
Pc'nin özellekleri nedir ?

FearLeasTR

Alıntı yapılan: mustangank - 18 Haziran 2015 - 11:52:22
indirdiğin iso kalıp da bir sorun olabilir,
Pc'nin özellekleri nedir ?

Bilgisayarın özellikleri ile ilgili bir sıkıntı yok öncedende ubuntu kurmuştum böyle bir sıkıntı yaşamadım ekran kartı driverini kurmadım o yüzden olma şansı var mı ?

heartsmagic

Grub kimin Grub'u? Kali normal bir şekilde mi kuruldu sisteme?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FearLeasTR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Haziran 2015 - 12:45:49
Grub kimin Grub'u? Kali normal bir şekilde mi kuruldu sisteme?

Ubuntuyu kurunca gelen grub Kali normal bir şekilde kuruldu herhangi bir hataya raslamadım.Ubuntu sorunsuzcana kaldırdım sorunsuzcana kuruldu kurulduktan sonra yeniden başlatma olayında siyah ekran oldu pcyi güç düğmesinden kapattım şimdi açmak için ubuntuyu iki kere başlatmam gerekiyor ilkinde siyah ekran oluyor.

heartsmagic

Normal bir durum değil tabi, siyah ekranda hata falan var mı yoksa boş mu? Monitör kapanıyor olmasın o arada?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FearLeasTR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Haziran 2015 - 15:50:20
Normal bir durum değil tabi, siyah ekranda hata falan var mı yoksa boş mu? Monitör kapanıyor olmasın o arada?

Laptop kullanıyorum ek sürücülerden ekran kartı driverini yüklicem derken başıma iş açtım ubuntu açılıyor bekliyor bekliyor uzun bir süre sonra üçbirime düşüyor hangi çıktıları verim bunun sonu format olmaz inşallah mahvoldum yardım et lütfen