[Çözüldü] Nasıl Yapabilirim, Subdomain Farklı Cloud Sunucuda

Başlatan yakusha, 23 Mayıs 2015 - 18:40:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

Merhaba, uzun bir sessizlikten sonra yine ben.

Bir haber sitemiz bulunuyor (www.example.com) ve bu x sunucusunda bulunuyor.

Haber sitemizin video sunucusunu subdomain olarak (video.example.com) şeklinde lakin y (medya sunucusu diyoruz) çalıştırmak istiyoruz.

Genel dökümanlarda cname tanımlamayla subdomain'in farklı sunucuya yönlendirilmesi anlatılmış. Bunu yaptım.

Medya sunucusunda yeni account oluştururken bunun video.example.com şeklinde yapılmasını da yaptım.

Lakin birtürlü video.example.com şeklinde erişim sağlayamadım.

Bu konuyla ilgili bilgi sunabilir misiniz.

İki sunucu da şirkete ait, iki sunucu da aynı yer sağlayıcı tarafından sağlanan cloud sunucu, aynı özelliklere sahip ve centos 6.6 üstünde çalışıyor.
Artık bu forumu kullanmıyor.

heartsmagic

Merhaba.

İlk olarak eğer video.example.com normal bir makineye bakıyorsa, yani IP adresi kullanılıyorsa cname yerine a kaydı da kullanılabilir ve hatta daha uygundur sanırım. Ha, cname de iş görür mü görür tabi fakat onun amacı daha farklı.

"Yaptım, .. account ekledim" ifadeleri biraz muğlak. Nereden yapıldı bunlar? Temel olarak konuşuyorum bu iş web sunucusu tarafına bakıyor. Artık hangi sunucu kullanılıyorsa onun sanal konak ayarlarını video.example.com adresini sunacak şekilde ayarlaman gerekmekte. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yakusha

Normal (www.doainadi.com) sunucudan A kaydı oluşturdum.

Diğer sunucudan, medya sunucusundan veya video.doain.com adresini sunacak sunucudan da CPANEL üstünden yeni account oluşturdum...

List Account deyince account görünüyor

Ping attığımda dönüş sağlanıyor gibi, lakin tarayıcıdan girmek istediğimde hiçbir sonuç alamıyorum.

ping video.haberiyakala.com
PING video.haberiyakala.com (31.210.90.26) 56(84) bytes of data.
64 bytes from server-31.210.90.26.as42926.net (31.210.90.26): icmp_seq=1 ttl=54 time=8.88 ms
64 bytes from server-31.210.90.26.as42926.net (31.210.90.26): icmp_seq=2 ttl=54 time=10.1 ms
64 bytes from server-31.210.90.26.as42926.net (31.210.90.26): icmp_seq=3 ttl=54 time=11.4 ms
64 bytes from server-31.210.90.26.as42926.net (31.210.90.26): icmp_seq=4 ttl=54 time=30.0 ms

Konuyla ilgili ücretli dahil her türlü teknik desteğe açığım :(

Edit: Tamam oldu, sebebi çok daha basitmiş, apache derleme sırasında hata vermiş ve çalışmıyormuş, A kaydı eklemek yetiyormuş ve yetti :)
Artık bu forumu kullanmıyor.