ubuntu amd driver yükleme

Başlatan ukar, 20 Mayıs 2015 - 21:32:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ukar

amd driver ini kurarken  dep paketlerini oluşturduktan sonra sudo dpkg -i *.deb komutu ile kurmayı denedim (Veritabanı okunuyor ... 213969 dosya veya dizin kurulu durumda.)
Paket açma hazırlığı fglrx_14.501-0ubuntu1_amd64.deb ...
Paket açılıyor fglrx (2:14.501-0ubuntu1) üzerine (2:14.501-0ubuntu1) ...
Paket açma hazırlığı fglrx-amdcccle_14.501-0ubuntu1_amd64.deb ...
Paket açılıyor fglrx-amdcccle (2:14.501-0ubuntu1) üzerine (2:14.501-0ubuntu1) ...
dpkg: uyarı: fglrx-core, 2:15.200-0ubuntu4 sürümünden 2:14.501-0ubuntu1 sürümüne düşürülüyor
dpkg: fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64.deb dosyası, fglrx-core paketi:
fglrx-core, libopencl1 paketi ile çakışır
  ocl-icd-libopencl1:i386, libopencl1 paketini sağlıyor, mevcut ve kurulu.
  ocl-icd-libopencl1:amd64, libopencl1 paketini sağlıyor, mevcut ve kurulu.

dpkg: fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64.deb arşivi işlenirken sorun yaşandı (--install):
paketler çakışıyor - fglrx-core kurulmayacak
Paket açma hazırlığı fglrx-dev_14.501-0ubuntu1_amd64.deb ...
Paket açılıyor fglrx-dev (2:14.501-0ubuntu1) üzerine (2:14.501-0ubuntu1) ...
Ayarlanıyor fglrx (2:14.501-0ubuntu1) ...
Ayarlanıyor fglrx-dev (2:14.501-0ubuntu1) ...
Tetikleyiciler işleniyor desktop-file-utils (0.22-1ubuntu3) ...
Tetikleyiciler işleniyor bamfdaemon (0.5.1+15.04.20150202-0ubuntu1) ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
Ayarlanıyor fglrx-amdcccle (2:14.501-0ubuntu1) ...
Tetikleyiciler işleniyor systemd (219-7ubuntu5) ...
Tetikleyiciler işleniyor ureadahead (0.100.0-19) ...
Tetikleyiciler işleniyor gnome-menus (3.10.1-0ubuntu5) ...
Tetikleyiciler işleniyor mime-support (3.58ubuntu1) ...
Tetikleyiciler işleniyor libc-bin (2.21-0ubuntu4) ...
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64.deb
şeklinde bir çıktı verdi ben düzgün gittiğini düşünerek sudo aticonfig --initial -f ve sudo aticonfig --initial komutlarını verdim aticonfig: No supported adapters detected
şeklinde hata ile karşılaştım burdan sonra nasıl devam etmem gerekir.

heyy_gs

Şahsen bende amd maduru olarak paketleri kurduktan hemen sonra sistemi yeniden başlatıp
sudo aticonfig --initial komutunu vermenizi öneriyorum.

sudo aticonfig --initial -f komutu çift veya hibrit ekran kartları içindi yanlış hatırlamıyorsam.

Neden bilmiyorum paketlerden hemen sonra işe yaramıyor komutlar ama sistem yeniden başlayınca işliyordu.

ukar

her ikisinide denedim ikisde aynı hatayı veriyor

heyy_gs

Bu konuda bahsi geçen çıktıları paylaşırsanız biraz daha bilgi sahibi olur ona göre önerilerde bulunabiliriz.

ukar

Hata aldığım çıktıları paylaştım ama farklı bir çıktımı istiyorsunuz pek anlamadım. Ubuntu hakkımda fazla bilgim olmadığı için ne çıktısını almak istediğinizi kod halinde paylaşırsanız sevinirim.

heyy_gs

@ukar... bir önceki mesajımdaki  "Bu" aslında link konumunu temsil ediyor. Tıkladığınızda sizi konunun bulunduğu linke yönlendirir. Ek bilgi olarak kalsın. Linki paylaşalım..

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

ukar

kusura bakma "bu" yazısının renkli olduğunu fark etmedim. Sırasıyla tüm kodların çıktılarını yazıyorum.Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
mesa-utils zaten en yeni sürümde.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 3 paket yükseltilmeyecek.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'linrunner-ubuntu-tlp-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'nilarimogard-ubuntu-webupd8-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'linrunner-ubuntu-tlp-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'nilarimogard-ubuntu-webupd8-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] (rev ff)
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  154 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  24 (X_GLXCreateNewContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  32
  Current serial number in output stream:  33
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1366 x 768, maximum 32767 x 32767
LVDS1 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 193mm
   1366x768       60.1*+
   1360x768       59.8     60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9 
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

heyy_gs

Öncelikle açık kaynak sürücülere dönmekle işe başlayalım.

sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev*
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-core libgl1-mesa-glx:i386 libgl1-mesa-dri:i386 libgl1-mesa-glx:amd64 libgl1-mesa-dri:amd64
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
sudo reboot

Sistem yeniden başladıktan sonra
sudo apt-get install fglrx fglrx-amdcccle
komutu ile yada "Ek Sürücüler" kısmından Ubuntunun sağladığı sahipli sürücüleri kurabilir...
Yada buradaki kurulum aşamalarını uygulayı deneyebilirsiniz.

Not: Wiki deki kurulumu uygulayacaksanız deb paketlerini yükledikten sonra sistemi yeniden başlattığınızdan emin olup
sudo amdconfig --initial -f
komutunu uygulayınız.
Not2:
Bağımlılıkların yüklendiğinden emin olun.
sudo apt-get install cdbs dh-make dkms execstack dh-modaliases linux-headers-generic libqtgui4 xserver-xorg-dev

eğer 64 bit kullanıyorsanız üstteki komuta ek olarak aşağıdakini de çalıştırın.
sudo apt-get install lib32gcc1
Mümkünse sadece karşılaşılan hataları değil tüm süreci aktarırsanız gidişatı gözlemlememiz daha kolay olur.
Artı olarak sanırım sonradan depo ekleme yapmış olmanız nedeniyle çıktılarda birkaç uyarı farkettim.
/etc/apt/sources.list.d/
konumunu yönetici olarak açıp belirtilen dosya isimlerini silerseniz mesajları görmezsiniz. :)

heartsmagic

İlk iletideki hata belli, kurmak istediğin paketlerden biri ocl-icd-libopencl1 ile çakışıyor. İlla elle kurmak istiyorum hâlâ diyorsan o paketi kaldırıp deneyebilirsin. Fakat sisteminde çift kart olduğu için bence depolarla devam et. @heyy_gs,'nin tarif ettiği şekilde önce açık kaynak sürücülere dön, fakat sonrası için pek ortalığı karıştırma bence :)

sudo apt-get install fglrx flgrx-pxpress
sudo amdconfig --adapter=all --initial

ile sürücü kurulup etkinleştirilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.