Toshiba Satelitte'de ve USB kablo da Caps Lock ve Num Lock ledleri sürekli sönük

Başlatan programmer, 27 Nisan 2015 - 19:05:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

programmer

Ubuntu 14.04'de dizüstümün ( Toshiba Satelite C55-A-1JH model Part no:PSCG6E-0DP01NTE) Caps Lock ve Num Lock tuşları iş görüyor fakat ledleri her durumda sönük kalıyor.
Varsayılan desktopda da öyleydi Mate masaüstü kurdum. Tercihler->Klavye->Düzenlere girip Klavye modelinden Toshiba'yı seçtiğim de sadece Satellite S3000 modeli görünüyor onu seçsem de sorun hallolmuyor. Acaba kendi modelime göre bir seçenek nasıl ekleyebilirim? Led sorununu nasıl çözebilirim? Toshiba destekte modelime uygun herhangi bir Linux sürücüsü bulamadım. Toshiba Ubuntu destek forumuna da yazdım. bir de buraya sorayım dedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Nisan 27, 2015, 21:53:32

Sanırın sorun modele özgü ayarları ile ilgili değil  genel Ubuntu klavye ayarları ile igili. Bir USB kablolu klavye  (A4  KB-8) bağlayıp
xset led named "Scroll Lock"
ve
xset -led named "Scroll Lock"
komularıyla USB klavyenin Scroll edini açıp kapatabiliyorum. Fakat
xset led named "Caps Lock"
ve
xset led named "Num Lock"
komutları USB klavyenin ilgili  ledlerini açmıyor.

ekleme:

sudo setleds -D +caps  </dev/console
sudo setleds -D +num  </dev/console

komutlarıyla Num Lock ve Caps Lock ledleri sisteme tanıtılabiliyor. Fakat bundan sonra xset komutu  bu ledi yakmasına karşın söndürme komutları çalışmadı.

if

@programmer, bilgisayar için BIOS güncellemesi var mı?
lsmod | grep toshiba