USB üzerinden çalıştırınca yapılanları kaydetmeme sorunu

Başlatan MuhammedOzby, 24 Nisan 2015 - 12:49:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhammedOzby

Lubuntuyu usb üzerine kurarak kullandım ama yaptığım ve ya yüklediğim hiç bir metin dosyası ve ya paket yeniden başlatınca kaydolmamakta bunu nasıl yazdırmam gerek USBden kullanabilek için _? Olmadı böyle hafif usb üzerinde çalışan sistem tavsiyeleriniz var mı ...

Alternatifler hakkında tavsiyeler iyi olurdu mesela bende bu var : http://www.porteus.org/

Sizdende güzel tavsiyeler olursa sevinirim.

Bu arada kullandığım bir linux var onu evirdim çevirdim paket çıkarıp paket ekle falan güzel oldu onu nasıl olduğu gibi bir isoya yazdırıp başka bir yere kurabilirim _?

grayloop

@MuhammedOzby
Kurulumda bir hata yapılmış olabilir. Ben Ubuntu 14.04'ü USB'ye yükledim ve sorunsuz kullanıyorum.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Ketboga

Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

MuhammedOzby

Slaxın desteği ve puppy temaları hoş ama bu yazdırmada ne kullanıyorsunuz bende galiba sorun var yazdırırken.

grayloop

Yazdırmak değil de kurulum yapmalısınız. Lubuntu DVD veya USB ile bilgisayarı açıp kurulumu seçin, diğer USB girişine de sistem kurmak istediğiniz USB belleği takın, sistem önyükleyicisini de buraya kurun.

Slax kurmak istiyorsanız indirdiğiniz arşiv dosyasını USB belleğe kopyalayıp içindekileri çıkartın. Oradaki kurulum yönergesi (slax.txt) dosyasındakileri uygulayın.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

ertgrl

Live usb de bilgilerin kalıcı olmasını istiyorsanız usb hazırlarken "kalıcı" "persistent" kısmını ayarlamalısınız.
Örneğin universal usb installer programının,

step 4 kısmında (usb nizin boyutuna göre) istediğiniz kadar alan ayırabilirsiniz (fat32 nedeniyle en fazla 4gb). Yaptığınız değişiklikler ayırdığınız bu alana kaydedilir.