çalışan ekran kartını ögrenme

Başlatan sinan54, 24 Nisan 2015 - 20:14:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sinan54

selam arkadaşlar...Bilgisayarımda Şu anda kullanımda olan ekrankartının hangisi oldugunu uç birimden ögrene bilirmiyim.biraz araştırdım ama sonuç alamadım.Bilgisayarımda bumblebee kurulu,nvidia x server ile nvidia prime aynı şeymi?

Altaylardan_Gelen_Atlı

@sinan54 Bu linkleri inceleyerek konuya vakıf olabilirsin konuyu forumda aratarak çözümlenmiş konuları incelemen öğrenmen için etkin bir yoldur

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25282.0

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Bumblebee
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

sinan54

[codeinci@fujitsu ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 3rd Gen Core processor DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 (rev c4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev c4)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 6 (rev c4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM76 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 620M] (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 07)
09:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2230 (rev c4)
inci@fujitsu ~ $
Yukardaki çıktıya göre intelmi kullanımda,kusura bakma yabancı terimlerden hiç anlamıyorum
]

Altaylardan_Gelen_Atlı

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 620M] (rev a1)

sinan54

şu anda mint 17.1 kullanıyorum.Bu sürüme nvidia prime kurulamıyor bildigim kadarıyla.Optirun komutu vermedigimden eminim, yanlız sürücü yöneticisinde nvidia 331 sürümü işaretliydi,bende inteli işaretleyip uygula dedim,direk 304 sürümüne geçti.Aynı şeyler 14.04.2 ubuntudada oluyor.nerede hata yaptım acaba?İnteli nasıl aktif ederim.

natgho

konsola mhwd yazarak görüntüleyebilirsin.
Kullandığın ekran kartının yanında true yazar.

Edit:
Manjaro dağıtımı hibrit ekran kartını kendisi yapılandırıyor, dağıtımı incelemeni tavsiye ederim.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

sinan54

Alıntı yapılan: natgho - 24 Nisan 2015 - 22:23:35
konsola mhwd yazarak görüntüleyebilirsin.

Edit:
Manjaro dağıtımı hibrit ekran kartını kendisi yapılandırıyor, dağıtımı incelemeni tavsiye ederim.
teşekür ederim inceleyecegim.

Altaylardan_Gelen_Atlı

natgho

Alıntı yapılan: sinan54Alıntı yapılan: natgho - Bugün, 22:23:35konsola mhwd yazarak görüntüleyebilirsin.

Edit:
Manjaro dağıtımı hibrit ekran kartını kendisi yapılandırıyor, dağıtımı incelemeni tavsiye ederim.teşekür ederim inceleyecegim.
Rica ederim, çözüldü şeklinde başlığı editlerseniz yöneticilere yardımcı olmuş olursunuz :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

sinan54

Alıntı yapılan: Mr.AsLanturk - 24 Nisan 2015 - 22:52:39
forumda mevcut  mint le ilgili ;

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44258.0
hem ubuntuya hem mint'e forumlarda anlatıldıgı gibi bumblebee kurdum.nvidia prime kurulu degil.mintte sürücü yöneticisinden inteli işaretleyip etkin hale getirimek isteyince nvidia 304.125 sürümüne geçti,işin garibi böyle yapınca bilgisayarım çok rahatladı yani bu şekilde kullanacagım.yarında ubuntu tarafını araştıracagım çünkü orada optirun çalışmıyor

heartsmagic

Biraz karışmış ortalık. Eğer Optimus varsa, Bumblebee kuruluysa optirun kullanılmadığı sürece Intel devrededir. optirun kullandığında ilgili Bumblebee devreye girer ve ilgili uygulama Nvidia ile çalışır.

Prime ayrı bir durum, oturumdan oturuma değişiyor. Nvidia'ya geçersen Nvidia, Intel'e geçersen Intel çalışır haliyle. Bumblebee kuracaksan sürücü etkinleştirme uygulaması ile işin olmayacak ama unutma bunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.