Kendi kendine gelen proxy

Başlatan earas, 13 Nisan 2015 - 22:22:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

earas

Ubuntu 14.04 temiz kurulum yaptım az önce ve firefox üzerinden dilin değişmesi beni kıllandırdı. Bir baktım ip adresime Amerikada gözüküyor. Google proxy tanımlanmış. Adres şu: 66.249.81.214

Bu standart bir şey mi oldu? Güncellemeyle falan mı geliyor? Google chrome falan kurmadım. Firefox var. Hiçbir google yazılımı kurmadım. Yeni kurulum zaten. Firefoz üzerindeb baktım "sistem vekil sunucu ayarlarını kullan" diyor. Ona proxy girilmemiş

Edit: Mesajı yazdıktan sonra ap üzerinden bakmaya gittim ve vekil tanımlanmamış. Şuan kendi ip adresimi görebiliyorum (ip sabit). Bu olay 2 kez oldu şuanlık. Temiz kurulum olmasa tamam da, daha yeni kurdum yani.
Bunun sebebi ne olabilir?

heartsmagic

Sebep Ubuntu değildir. Firefox tarafından bir yerlere bağlanıyor musun? Eşitleme falan yapmış olmasın? 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

earas

Hayır hiçbir işlem yapmadım. Temiz kurulum yaptım, bir kaç şey download ediyordum, sistemi güncelliyordum. Firefox kurulu gelen halindeydi. Bir kaç kez oldu bu. Temiz kurulum yapmadan önce de buna benzer bir kez daha olmuştu aslında.
Proxy ne alaka ki? Kendi kendine nasıl proxy atayabiliyor ve silebiliyordur? Bir fikriniz var mı?

heartsmagic

Kendi kendine olmayacağına eminim. Bir ara benzer bir sorunu, proxy olmasa da reklamlara yönlendirilme sorununu görmüştük forumda ve modem ile ilgili çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Genel bir sorun olması mümkün değil, öteki türlü tonlarca hata kaydı görürdük etrafta.

earas

Sonrasında çok dikkatli gözlemledim ama sorun tekrar etmedi. Gnome Shell kullanmaya başladım gerçi sonrasında.
Olay öncesinde 3-4 kez sadece Ubuntu'da olup Windows'da olmadığı için, modemle değil de firefox ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Şuan bir sorun yok ama tekrar olursa ve yine Ubuntu'da olursa çok ciddi analize soyunacağım :D

heartsmagic

Elbette, sorunun nerede olduğunu çözebilirsen bakınırız hep beraber. Ancak, ben yine de sorunun Ubuntu veya Firefox ile alakalı olacağını sanmıyorum :)