Ubuntu 14.04 Kuramıyorum

Başlatan osman.tuysuz, 21 Nisan 2015 - 17:37:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osman.tuysuz

Windows'un yanına Ubuntu kurmaya çalışıyorum. Windows tarafında iken diskimden bir kısmını boş olarak ayırdım ve buraya Ubuntu kurmaya çalışıyorum. İso dosyasını dvdye yazdırdım. Dvd'den başlatırken daha açılmadan şöyle bir yazı çıkıyor:

Could not open "\EFI\BOOT\fallback.efi":14

buradan sonra Try Ubuntu dedikten sonra masaüstü geliyor. Canlı dvd den gparted programını açtığımda diskimin tamamını gösteriyor. Yani C: şu kadar, Ubuntu kurmak için ayırdığım alan şu kadar diye göstermiyor direk toplam hafızayı gösteriyor. Kurulumu başlatıyorum dili falan seçtikten sonra nereye kurmam gerektiği kısmı geliyor oradan başka bir şey seçeneğini disk bölümlerine geldiğinde yine aynı sorun, toplam hafızayı gösteriyor. Daha önce bu kısımda alan ayırıp oraya kurmayı denedim ancak nasıl yaptıysam bütün hepsini biçimlendirip bütün hafızayı silmiş ve tüm harddiskime Ubuntu'yu kurmuştum ve böylece Windows da silinmiş oldu.

Bu hatalarımı nasıl düzeltebilirim. Ayırdığım alanı nasıl görüp oraya Ubuntu kurabilirim. Yine bir keresinde Ubuntu'yu kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda hangi işletim sistemini seçmem gerektiği kısmı gelmesi gerekliydi ve buradan ya Windows ya da Ubuntu'yu seçip bilgisayarımı açıyordum. Efı sorunundan dolayı herhalde o kısım gelmiyordu. 2 işletim sistemi de harddiskimde yüklüydü ancak hangisini seçmem gerektiği kısımları gelmiyordu. Neyse bu anlattımlarımdan sonra bu hataları yapmadan sorunsuz bir şekilde hem Windows hem Ubuntu nasıl kurabilirim?

Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.
Hayatımdaki Değişiklik "UBUNTU" ve Açık Kaynak Kod

-DıLgEş-

Hiç DVDden kurmadım ancak unetbootin yoluyla kurulum yapılabilir.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

serkanburda

Şu başlığı iyice okuyun ve orada anlatılanlara göre tekrar deneyin: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39755.0

osman.tuysuz

Windows 8 ise diyor benim bilgisayarım Windows 7 aynı şeyleri mi yapmam gerekli?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Nisan 2015 - 18:40:44

Ayrıca ben dvd'yi taktığımda bana "Ubuntu dağıtımını Windows 7 yanına kur" seçeneği gelmiyor.
Hayatımdaki Değişiklik "UBUNTU" ve Açık Kaynak Kod

ata

daha önce wın8  yükleyip kaldımışmıydın ayrıca profilinde 12.04 lts yazan isoyumu deniyorsun

https://help.ubuntu.com/community/UEFI#Installing_Ubuntu_in_EFI_mode
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

heartsmagic

Diskin tamamının tek bir bölüm gibi görülüyor olmasına yol açabilecek şeyler:

1. Windows'un tamamen, gerçek anlamda kapatılmamış olması.
2. Diskin Windows tarafında temel yerine dinamik olması.
3. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu bölümündeki "Ubuntu 14.04 sürümünü kuracaklar için uyarı:" bölümü.

İlki iki maddeyi doğruladıktan sonra sorun orada değilse üçüncü madde için iyice oku lütfen Viki'mizdeki maddeyi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.