[Çözüldü] Intel işlemciliye Windows 8+ Ubuntu 14.1 kurmak?

Başlatan programmer, 17 Nisan 2015 - 02:56:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

programmer

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu belgesini okudum. 64 bit Ubuntu UEFI modunu tanır diyor. İşlemcim Intel oduğundan Ubuntu 14.1'in i386 versiyonunu indirdim. Ama 32 biti var sadece. Windows 8+ Ubuntu 14.1'i Intel işlemcili bilgiyarıma kuramayacak mıyım?

earas

Hayır intel olduğu için i386 kullanmak zorunda değilsin. amd64 dediği iso 64 bit ve intel işlemci kullansan da kurabilirsin. İsminin Amd olması sadece amd için kullanılabilir olduğu anlamına gelmiyor. İlk 64 bit işlemciyi amd çıkardığı için vadide ismi böyle yayılmış sadece.
Ben Windows 8.1 ve Ubuntu 64 bit'i UEFI ile aynı PC üzerinde kullanıyorum.

plazma

Amd intelden önce davranıp isim hakkını aldığı için aslında 64 bit amd64 diye malesef durum o şekilde :)

programmer

Ben de Ubuntu AMD'ye mi çalışıyor dedimdi bir an :)
Toshiba Satellite dizüstüme USB'den Ubuntu 14.01 Desktop 64 biti kurdum. Ama GRUB menüsü gelmeyince Windows 8.1'in yanına yeniden kurdum. Yine gelmedi. Windows'da oturum açmadan Shift + Yeniden başlat yapıp, UEFI menüsüne düşüp  UEFI Araçları seçtiğimde iki "ubuntu USB" ve "Ubuntu USB" menüsü eklenmiş olduğunu gördüm. (makine adı ubuntu demiştim). Burdan seçim yaptığımda GRUB menüsü Window eklenmiş şekilde geliyor. Ubuntu sorunsuz açılıyor. Boot Repair ile nasıl düzeltebilirim?  Hangi gelişmiş ayarlar gerekiyor?
Toshiba UEFI menüsüne eklenenleri nasıl temizleyebilirim?

heartsmagic

Viki tarafındaki UEFI maddesini takip ettin mi? UEFI ayarları tamam mı?
Eğer öyleyse doğrudan Boot-Repair ile işlem yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

programmer

Çözüdü:Boot Manager ile GRUB özeti aldım. sonunda:
Alıntı Yap[Şu anda kullanımda olan işletim sistemi - Ubuntu 14.04.2 LTS] in önyükleme dosyaları disk başlangıcından uzak. BIOS'unuz onları tespit edemeyebilir. /boot bölümünü oluşturduktan sonra yeniden deneyiniz. (EXT4, >200MB, disk başlangıcı). Bu, gParted gibi araçlarla yapılabilir. Daha sonra bu bölümü [Önyükleme Onarımı] aracının [Ayrık /boot bölümü:] seçeneği ile seçin. (https://help.ubuntu.com/community/BootPartition)

Eger bilgisayariniz direk Windows'u aciyorsa, BIOS de bulunan boot(acilis) sirasini degistirin.
BIOS degeri acilis sirasini degistirmenize izin vermiyorsa, Windows Acilis Yukleyicisi'nin (windows bootloader) acilis girdisini varsayilan degere degistirin.
Eger Windows isletim sistemine erisebiliyorsaniz, su komutu yonetici komut paneline yazin.
bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\...\grub*.efi
yazıyordu.Windows'dan önerilen
bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\...\grub*.efi
komutunu çalıştırınca açılışta GRUB menüsü geldi.
Ancak Ubuntu kurulumundan farklı olarak şu menü girişleri oluştu:
### BEGIN /etc/grub.d/25_custom ###

menuentry "Windows UEFI bootmgfw.efi" {
search --fs-uuid --no-floppy --set=root 5E33-3FA6
chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}

menuentry "Windows Boot UEFI loader" {
chainloader (${root})/EFI/Boot/bkpbootx64.efi
}

menuentry "EFI/ubuntu/MokManager.efi" {
chainloader (${root})/EFI/ubuntu/MokManager.efi
}

menuentry "EFI/Toshiba/Boot/bootmgfw.efi" {
chainloader (${root})/EFI/Toshiba/Boot/bootmgfw.efi
}
### END /etc/grub.d/25_custom ###

BootInfo Özetim:
http://paste.ubuntu.com/10856544/
/boot/grub/grub.cfg'yi iyice öğrendikten sonra düzenlemeyi düşünüyorum.
Yine de işgörüyor. yardımlarınız için teşekkürler.