Sıfırdan Ubuntu

Başlatan janjel, 09 Nisan 2015 - 21:02:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

janjel

Merhaba,

Benim Sorunum Şu, Ben  Yaklaşık 2 ay önce sunucu aldım ubuntu kuracaktım ama beceremedim o yüzden windows a döndürdüm şimdi o sunucuyu tekrar ubuntu yapacağım ama kurulumla ilgili her hangi bir bilgim yok,

istediklerim şunlar:

Uzak Masa üstü. (vnc, vb. vb.)
Ubuntu Desktop GUI
Java 8 kurulum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2015 - 21:05:36

birde şuanki alacağım sunucuda DDoS koruması Yok bir yazılımla DDoS engelliyebilirmiyizz ?

Uruloki

Alıntı yapılan: janjel - 09 Nisan 2015 - 21:02:02
Merhaba,

Benim Sorunum Şu, Ben  Yaklaşık 2 ay önce sunucu aldım ubuntu kuracaktım ama beceremedim o yüzden windows a döndürdüm şimdi o sunucuyu tekrar ubuntu yapacağım ama kurulumla ilgili her hangi bir bilgim yok,

istediklerim şunlar:

Uzak Masa üstü. (vnc, vb. vb.)
Ubuntu Desktop GUI
Java 8 kurulum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2015 - 21:05:36

birde şuanki alacağım sunucuda DDoS koruması Yok bir yazılımla DDoS engelliyebilirmiyizz ?

Konsolda yükleme var mı bilmiyorum, varsa ubuntu yükleyebilirsin. Vnc içinse çok güzel bir anlatım mevcut forumda buyrun linki:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42365.0

Edit: Aldığın yer neresi acaba? Ddos koruması için soruyorum.

janjel

GUI nasıl kurucam ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2015 - 21:11:48

şuanki sunucum ovh de almanyaya taşıyıcam orda ddos koruması yok, aldığım hosting batihost.com gayet memnunum baya indirim yaptı bana  :)

heartsmagic

GUI kurulumu da anlatılıyor o başlıkta. Farklı bir şey kurmayı deneme, uzak bağlantı için en uygunu oradaki veya bir ihtimal XFCE, LXDE gibi ortamlardır. Fakat öncesinde senin Ubuntu'yu kurman lazım sunucuna. Orada da iş biraz sunucuyu kiraladığın yere kalıyor. Hazır kalıpları mı var, ha deyince kurabiliyor musun yani, yoksa KVM falan mı sağlıyor? Buna göre kurulum yolu değişecektir.

DDoS saldırısı kolay bir yazılım ile çözülebilseydi kimse maruz kalmazdı dünya üzerinde. Öyle bir durum söz konusu değil ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

janjel

şirket bana putty ile bağlantı sağlıyıcak gerisini ben halledicem benim tek istedeiğim vnc ubutu desktop ve java

heartsmagic

İlgili bağlantıyı kullanabilirsin bu durumda. Java konusu içinse Viki'mize bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

janjel

ayın 16 sında stok gelicek o zaman deniyicem, yarımınız için teşekkürler.

Uruloki

Almanya olarak hetzner'i kullanacaksanız 960gbit'lik bir ddos koruması var diye biliyorum tabi şunu da ekliyeyim ovh da ise bu değerde buna yakın ddos koruması olmayan datacenter biraz datacenter değilmiş gibi geliyor bana

janjel

DDoS atmak için ip'yi bilmen gerek ben ip'yi gizliyicem korumaya gerek kalmıyıcak.
(Nasıl Gizliyiceksin dersen oyun sunucusu için alıyorum ovh den korumalı sunucu alıcam oraya ana sunucuyu (lobi) kurucam almanyaya diyer sunucuları kurucam)