Nvidia çift kartlı driverda donup kalma sorunu

Başlatan SULOOOMAN, 22 Mart 2015 - 00:24:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SULOOOMAN

Merhabalar, Bilgisayarım intel/nvidia çift ekran kartına sahip. Bumblebee kurdum ama performans alamadım bir türlü istenen fpsye ulaşamıyordu.
Bu yüzden prime kurdum ve gayet başarılı. Fakat intelden nvidiaya geçtiğimde belirli bir süre sonra ekran donup kalıyor ve kapatıp intele dönmem gerekiyor.
Bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum

heartsmagic

Merhaba. İmleçsürer (touchpad) kullanıyorsun değil mi? ctrl+alt+f1 yaptığında ve alt+f7 ile geri döndüğünde sorun ortadan kalkıyor mu?
Kenarda dursun:
https://bugs.launchpad.net/xorg-server/+bug/1220426
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SULOOOMAN

Evet imleçsürer kullanıyorum. Şu an ilginç bir şekilde donma problemi yaşamıyorum o yüzden dediğiniz denemeyi yapamadım. İmleçsürerle ilgiliyse bir çözümü var mı?
Düzeltme: Evet dediğim anda tekrar oldu ctrl+alt+f1 yaptım komut satırı geldi sonra alt+f7 ile geri döndüm düzeldi.

SULOOOMAN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Mart 2015 - 01:53:09
Merhaba. İmleçsürer (touchpad) kullanıyorsun değil mi? ctrl+alt+f1 yaptığında ve alt+f7 ile geri döndüğünde sorun ortadan kalkıyor mu?
Kenarda dursun:
https://bugs.launchpad.net/xorg-server/+bug/1220426

Dostum beni unuttun ya.

heartsmagic

Unutmadım, foruma yeni gelebiliyorum. Kaldı ki gelmiş olsam dahi her başlığa bakamama ihtimalim de mevcut.

Hata kaydındaki ilk öneriyi deneyelim.
echo "options psmouse proto=imps" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/psmouse.conf 
Ardından:
sudo modprobe -r psmouse && sudo modprobe psmouse
Sonra imleçsürer ayarlarından imleç hızını birazcık arttır. Sonra donma oluyor mu diye gözlemle.

SULOOOMAN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Mart 2015 - 14:36:57
Unutmadım, foruma yeni gelebiliyorum. Kaldı ki gelmiş olsam dahi her başlığa bakamama ihtimalim de mevcut.

Hata kaydındaki ilk öneriyi deneyelim.
echo "options psmouse proto=imps" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/psmouse.conf
Ardından:
sudo modprobe -r psmouse && sudo modprobe psmouse
Sonra imleçsürer ayarlarından imleç hızını birazcık arttır. Sonra donma oluyor mu diye gözlemle.

Kusura bakma yargılamak için demedim sadece konuyu görmen için attım mesajı. Tekrar donma yaşadım malesef olmadı.

heartsmagic

Yargıladığın için değil açıklama ihtiyacı hissettiğim için yazdım :)
Ne yazık ki şu an önerim yok. İlgili hata kaydını baştan aşağı süzmek gerekiyor öneri için, tabi birileri öneri sunmuşsa. Bir süre forumda olmayacağım bu nedenle sonraya kalıyor bu iş. Başka biri bakabilirse ne âlâ.

SULOOOMAN

İlgili hata kaydından yola cikarak nvidia-331 sürücüsünü kaldırıp nvidia-319-updates sürücüsünü kurdum ve sorunum düzeldi. Yardımınız ve ilginiz için teşekkürler  :)

if