[Çözüldü] Çekirdeğin kaynak kodlarını neden göremiyoruz?

Başlatan Pozitron, 04 Nisan 2015 - 01:22:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pozitron

Çekirdeğin kodlarını açıp bakmak istedim ve /usr/src/linux-.../include/config/bt dosyasına girdim bluetoothla alakalı kodlara bakmak istedim;fakat hepsinin içi boştu.Neden görülmyor acaba bunlar?Log tuttuğunu sanmıyorum o dosyaların.
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

gecegezen

Çekirdeğin ve modullerin kodları dağıtımda ile genelde gönderilmez çünkü sistemde çok yer tutarlar ve genelde pek bir fazla insanın isine yaramazlar. Ama incelemek istersen veya kendin derlemek istersen.
Güncel linux kernel iç www.kernel.org'tan indirebilirsin.
Denemedim ama aşağıdaki komuttan sonra o baktığın dizinler dolacaktır.
sudo apt-get install linux-source
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

Pozitron

Anladım,peki kaynak kodun olmaması sorun olmuyor mu? .so veya .ko derlenmiş olduğu için direk çalışıyor o zaman heralde değil mi?
Bende şu an bulunan çekirdeğin sourceu yokmuş o yuzden şu an indirmedim ama teşekkürler :)
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: PozitronAnladım,peki kaynak kodun olmaması sorun olmuyor mu? .so veya .ko derlenmiş olduğu için direk çalışıyor o zaman heralde değil mi?
Bende şu an bulunan çekirdeğin sourceu yokmuş o yuzden şu an indirmedim ama teşekkürler
.so uzantılı dosyalar direk olarak o kaynak kodlara bağlı yani pek bir sorun oplmaz.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Pozitron

Alıntı yapılan: nurullahisrgan - 04 Nisan 2015 - 10:58:27
Alıntı yapılan: PozitronAnladım,peki kaynak kodun olmaması sorun olmuyor mu? .so veya .ko derlenmiş olduğu için direk çalışıyor o zaman heralde değil mi?
Bende şu an bulunan çekirdeğin sourceu yokmuş o yuzden şu an indirmedim ama teşekkürler
.so uzantılı dosyalar direk olarak o kaynak kodlara bağlı yani pek bir sorun oplmaz.
Teşekkürler

Reverser

Github üzerinden inceleyebilirsin kaynağı.

XFCE ROCKS !