Çift ekran kartı sorunu

Başlatan earcome, 11 Ağustos 2014 - 16:27:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

earcome

Dizüstü bilgisayarıma lubuntu 14.04 kurdum giriş ekranı geldiğinde donup kalıyor bilgisayarın harici ekran kartı bozuk durumda normalde işlemciye ait grafik birimini kullanıyorum sistem direkt ekran kartıyla açıldığından oluyor sanırım acaba bunu devre dışı bırakabilirmiyim

heartsmagic

BIOS üzerinden yapabiliyor musun? Nedir bozuk olan kartın markası/modeli?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

earcome

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Ağustos 2014 - 21:20:34
BIOS üzerinden yapabiliyor musun? Nedir bozuk olan kartın markası/modeli?
biosa baktım bulamadım kart ati 5470 işlemci intel core i3 370m

heartsmagic

Kart ATI ise sanırım radeon sürücüsü kullanılıyordur. Onu kara listeye eklersek ne olur diye düşünüyorum ancak zaten çift kart varsa, diğeri de Intel ise varsayılan olarak önce Intel devreye giriyordur açılışta. Sisteme modül, sürücü tarzı bir müdahale senin sorununu çözmez diye düşünüyorum. Diğer kart Intel mi?

earcome

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ağustos 2014 - 10:54:54
Kart ATI ise sanırım radeon sürücüsü kullanılıyordur. Onu kara listeye eklersek ne olur diye düşünüyorum ancak zaten çift kart varsa, diğeri de Intel ise varsayılan olarak önce Intel devreye giriyordur açılışta. Sisteme modül, sürücü tarzı bir müdahale senin sorununu çözmez diye düşünüyorum. Diğer kart Intel mi?
evet intel giriş ekranı geldikten 2-3 saniye sonra sistem ya donuyor ya da resetleniyor ubuntu yüklemeye çalıştım bu sefer onda kurulum sırasında aynı şeyler oldu anca  lubuntu yükleyebildim

heartsmagic

Şuradaki yöntem işe yarar mı bilemiyorum:
http://help.stedman.net.au/2011/10/xubuntu-1110-on-hp-dv6-6023tx.html

Oradaki Grub seçenekleri şunlar:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pcie_aspm=force i915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1 acpi_backlight=vendor acpi_osi=Linux"

Buradaki acpi_backlight ve acpi_osi pek alakalı değil ama diğerleri belki denenebilir. Kurulum öncesi nasıl yapacağın/deneyeceğin ile ilgili:
cekirdekkonusu

Gerçi ondan sonra vgaswitcheroo ile ATI kart iptal edilmiş ki, sanırım 14.04 üzerinde artık mevcut değil bu yöntem.

Şurada da başka bir şekilde değinilmiş:
https://help.ubuntu.com/community/MacBookPro8-2/Raring

Parametreler şunlar:
quiet splash i915.lvds_channel_mode=2 i915.modeset=1 i915.lvds_use_ssc=0

Önce bunu bir dene bence.

earcome

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Ağustos 2014 - 02:01:03
Şuradaki yöntem işe yarar mı bilemiyorum:
http://help.stedman.net.au/2011/10/xubuntu-1110-on-hp-dv6-6023tx.html

Oradaki Grub seçenekleri şunlar:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pcie_aspm=force i915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1 acpi_backlight=vendor acpi_osi=Linux"

Buradaki acpi_backlight ve acpi_osi pek alakalı değil ama diğerleri belki denenebilir. Kurulum öncesi nasıl yapacağın/deneyeceğin ile ilgili:
http://kb.ubuntu-tr.net/cekirdek-secenekleri

Gerçi ondan sonra vgaswitcheroo ile ATI kart iptal edilmiş ki, sanırım 14.04 üzerinde artık mevcut değil bu yöntem.

Şurada da başka bir şekilde değinilmiş:
https://help.ubuntu.com/community/MacBookPro8-2/Raring

Parametreler şunlar:
quiet splash i915.lvds_channel_mode=2 i915.modeset=1 i915.lvds_use_ssc=0

Önce bunu bir dene bence.
sorunun kaynağı ekran kartı değil galiba 13.10 sürümü kurdum çalıştı her şey düzgün fakat 14.04'e güncelleyince
/ sürücüsü tararken ciddi hatalar bulundu geçmek için l bağlantı..... için s gibi bir ekran çıkıyor tekrar baştan denedim yine aynı
14.04 kurulumu tamamladıktan sonra reset işlemine geçerken de buna benzer bir yazı çıkıyordu hdd ile ilgiliydi ilginç yeni sürümü beklemem lazım galiba

heartsmagic

WUBI kullanıyor olabilir misin?

earcome

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Eylül 2014 - 05:12:11
WUBI kullanıyor olabilir misin?
wubi kurulumuyla da denemiştim güncelleyince oldu şimdi 13.10 normal kurulum yaptım sonra güncelleme yapınca tekrar aynı ekran çıkıyor isterseniz ekran görüntüsünü paylaşabilirim

heartsmagic

Eğer WUBI kurulumu değilse şu anki kullandığın sistem ve hâlâ kök sistem için (/) ciddi hatalar bulundu diyorsa diski gözden geçirmende fayda var.

bahadirhtp

dgdfgdfgdfg@dgdfgdfgdfg-ThinkPad-Edge-E530:~$ lspci | egrep "VGA|3D|Display"
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 635M] (rev a1)

Beyler lutfen yardım edin. 1 haftadır ugrasıyorum. Playonlınux ile lol oynamak tek zevkım, ve cıft ekran kartıyla ılgılı sorun yasıyorum. sanal makina ile oyun acılıyor ama ekran bırbrıne gırmıs bı halde bende bunu ekran kartlarına bagladım, nvidia kaldırmayı denedım basaramadım. lutfen yardım
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

heartsmagic

Nvidia bölümü, Bumblebee konusu.