çöp kutusunda sorun var

Başlatan mootaph, 16 Temmuz 2012 - 17:03:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mootaph

merhaba arkadaşlar, dün gece çöp kutusunu açmak için tıkladığımda açıldı ancak bir hata verdi. o hata neydi nereye kaydedildi bilmiyorum ama sorun hala devam ediyor. ilk önce çöp kutusu açılıyor ancak içi dolu olmasına rağmen hiçbirşey görünmüyordu. biraz önce her şeyi silmesini söyledim yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum çünkü hiçbir şey görünmüyor. sonra bir dosya daha sildim sistemden, çöp kutusunda göründü o. sonra sil dedim o dosyayı sildi. ama bakıyorum şimdi çöp kutusu simgesi hala dolu gözüküyor. 2 gündür bilgisayar başlarken hatalar alıyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bytan

Çıktısı nedir?

ls -all ~/.local/share/Trash/files

Alttaki komut sonrası simge nasıl görünüyor?

rm -rf ~/.local/share/Trash/files/*

Bilgisayar açılışı sırasında aldığın hatalar tam olarak nedir?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mootaph

yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$ ls -all ~/.local/share/Trash/files
total 3324
drwx------ 2 yusuf yusuf    4096 Jul 17 04:15 .
drwx------ 5 yusuf yusuf    4096 Jun 24 15:45 ..
-rw-rw-r-- 1 yusuf yusuf 3394048 Jan  7  2012 _???䠭?? ?.?., ????⨪? ?㬠.doc
yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$

çıktı bu şekilde. hatanın tanımı da şu: gvfsd-trash crashed with signal 5 in _g_dbus_oom()

daha önce launchpad sitesinde hata olarak bildirilmiş ancak çözüm göremedim ben.

bytan

Bir önceki iletimde ikinci verdiğim komutu uyguladığında çöp kutusunun simgesi ne oluyor ve ilk komutu yürüttüğünde ne görünüyor?

Verdiğin hataya ait açılan tüm çöp kutusu içerikli böcekleri daha eski bir böceğe yönlendirmişler. Onda da bir sonuç yok henüz.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/812476

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

mootaph

hiçbir şey olmuyor. bir alt satıra geçiyor uçbirimde. simge hala dolu. elle sil dediğimde de aynı. çöp kutusunun içinde hiçbir şey görünmüyor. verdiğiniz dizine girdim baktım orada da hiçbir şey görünmüyor. dün bilgisayarı yeniden başlattığımda normal çalışmıştı. şimdi yine çalışmıyor ve hata veriyor.

bytan

Hemen alt satıra geçmesi normal. Merak ettiğim alt satıra geçtikten sonra ilk verdiğim komutun çıktısıyla birlikte simge ne oluyor idi.

PF @ ST

mootaph

ikisini de artarda uyguladım simgede değişen bir şey olmadı. hala dolu

bytan

Peki bu uygulamadan sonra ilk komutun çıktısı ne oluyor? Şu bol soru işaretli dosya veya başka bir dosya orada bulunuyor mu bulunmuyor mu sorusunun yanıtını öğrenmiş olacağız.

PF @ ST

mootaph

yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$ ls -all ~/.local/share/Trash/files
total 8
drwx------ 2 yusuf yusuf 4096 Jul 17 20:11 .
drwx------ 5 yusuf yusuf 4096 Jun 24 15:45 ..
yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$

ilk yazdığım cevapta vardı o soru işaretli dosya şimdi yok. bir önceki uygulamamda da yoktu. o soru işaretleri dosya masaüstünde dururkende vardı.

bytan

Şu an dosya boş görünüyor. Bu duruma rağmen, simge setini de değiştirdiğinde farklı simgelerle de çöp kutusu dolu görünüyorsa, aklıma şu an herhangi bir şey gelmiyor.

PF @ ST

mootaph

ben o drwx yazan şeyleri de dosya sanmıştım. şimdi bir yeniden başlatacağım büyük ihtimal kova boş görünecek. ama asıl problem sildiğim şeyleri göremiyorum. kurtarmak istediğimde sildiğim bir şeyi problem olacak bu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Temmuz 2012 - 19:53:49

evet oturum kapatıp tekrar girdim kova boş görünüyor.

if

@mootaph, hâlâ bahsettiğiniz "hata"yı alıyor musunuz?

bytan

Sildiğin şeyi görememen zaten normal olan değil midir? Çöp kutusundan sildiğin şeyi kurtarma yazılımları aracılığıyla geri getirebilirsin. Geri getirecek şekilde silmek istediklerini doğrudan çöp kutusuna göndermelisin.

PF @ ST

mootaph

hayır şöyle ki, siliyorum dosya çöp kovasına gidiyor. orada dosyayı göremiyorum hata alıyorum. kurtarmak dediğim oydu.

bytan

Senin durumunu yaşayanlar yukarıda verdiğim böceğe yönlendiriliyorlar. Sorun kalıcı olarak çözülene kadar silmiş olduğun dosyalarını ~/.local/share/Trash/files klasörü altında bulabilirsin. Sanırım nautilus ile bu klasörü açmamız da sorun yaratmıyordur. Eğer sorun yaratırsa, dosyaları uçbirimden alabilirsin.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/869324
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/981268
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/954859
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/964388

PF @ ST

mootaph

@if en son oturum açışımda bir hata almadım. ama yine olacağını düşünüyorum. bytan ın yardımıyla çöp kovasının içinde göremediğim bir dosyayı sildik. içi boş olmasına rağmen unity başlatıcısında dolu görünüyordu çöp kovası. sonra oturumu kapatıp tekrar açtım bu sefer boş göründü. yani şu an herhangi bir problem yok. ama çöp kovasına bir şey attığımda ve kovayı tekrar açmak istediğimde sorun alıyorum. sanırım böyle oluyor. sanırım diyorum çünkü bu 2. ya da 3. sefer başıma geliyor. tam nasıl bir davranışı var böceğin bilmiyorum. büyük ihtimal güncellemeden sonra oldu.daha önce sorunsuzdu.

bytan

Hemen hemen aynı anda ileti atmışız. Yukarıda dediğim gibi nautilus ile belirttiğim klasörden dosyalarını almaya çalışabiliriz.

PF @ ST

mootaph

@bytan teşekkür ediyorum yardımın için. anladığım kadarıyla henüz kalıcı bir çözüm yok. iki sorum vardı merak ettiğim:

1. sistem hata bildirdiğinde açılan pencerenin altında bir seçenek var. sorunun çözümüne yardım edin rapor gönderin diye. devama basarsam rapor nereye gidiyor?
2. yeni gelen güncellemelerle mi çözülecek benim bu sorunum ya da her sorun bildiren bilgisayara özel güncellemeler mi geliyor?

bytan

Ne kadar çok rapor edilirse, geliştiricilerin elinde o kadar çok veri olur ve dolayısıyla daha kalıcı çözümler üretebilirler. Güncellemelere düşerse, herkes bu güncellemeleri alır. Bahsettiğin butona tıklarsan, veriler ubuntu geliştiricileri için launchpad'e gider.

PF @ ST

ata

arkadaşlar oncelıkle playonlınux yukledım sıstemı yenı kurduğumdan hıcbır dosya sılmedım
ama cop kutusunda mysoldumper1.24.4 dıye bır dosya var . çöpü bosaltmakta kararsız kaldım sısteme bır zarar verebılırım dıye
bir fikri olan var mı
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.