Windows ve Linux üzerinde oyun başarım kıysalaması

Başlatan MuhammedOzby, 24 Şubat 2015 - 14:10:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhammedOzby

Sistemim Leptop üzerine :
AMD A8 1.9 GHZ OC ile kullanmaktayım ve her ikisinde 2.2 GHZ ile çalışmakta şarzda iken :
AMD A8-4500M APU with Radeon(tm) HD Graphics    x4 ~1900MHz
Current Clock Speed : 1900MHz
L1-Cache : 4,00 MB
L2-Cache : 192,00 KB

6144MB RAM

Paylaşımsız 2,5 GB ekran kartı toplam 4 GB
AMD Radeon HD 7640G + HD 7600M Dual Graphics
Display Memory : 4095 MB
AdapterRAM : 512,00 MB
Current Mode : 1366 x 768 (32 bit) (60Hz)

Performansta Open GL motoru oyunları üzerinden test ettim bunlarda zaten hep steamda var (Steam OS ve Linux kısmında)

Team fortresste Windows Fps lag olmakla beraber çok düşük FPS
Linuxte 60 FPS bazı patlamalarda (MvsMannCo. modunda) FPS düşmesi yaşadım
Gerisini anlatmıyıcam hep böyle oldu CS dahil.

Minecraft denedim ve bir serverde açarak linuxte 2 GB Server ve oyun 3 GB olmak üzere rahat ve kasmadan bir Modlu server çalıştırdım ve DYNvpn ile kurduğum serverda takılmaksızın oynadım.

Windows serversız kurdum map açılırken donmalar oldu launcherdan RAM verdim biraz düzeldi lan üzerinde açtım ve karşı tarafın oyununda lag var idi bunun dışında pek bi şey çıkmadı. Open GL motoru kullanan oyunlar linuxte windowsa oranla daha iyi performans gösterdi ama millet microsoftun yeni motorunu desteklediği için bir şey diyemem Open GL motorunun tek eksiği CPUyu az ama sık kullanması kasma yok ama ısınma yapmakta o kadar.

Ozmo

linux da rahat oyun oynıyacaksan bence Intel nvidia pc kullanacaksın bende hiç kasma fps düşmesi olmuyor

MuhammedOzby

AMD kasma rahatsız etmiyor ama ısınma sorunu var leptop bir de ...

plazma

Amd/Ati tarafında biraz  elle modifikasyon/Optimize yapılması gerekiyor. Mesela yırtılma vs için "Compton (glx backend vsync)" gibi bir olay var hem ati hem nvidia için ama linux tarafında nvidia sürücü olarak biraz daha iyi iş çıkartıyor amd/ati malesef daha pasif bu konuda, şahsi olarak söylüyorum ben kızgınım bu konuda daha iyi sürücüler çıkartabilirler bence...

MuhammedOzby

Aslına bakarsan kendi sürücüleri hiç bir işe yaramıyor ve açılışta siyah ekran vb. sorunlara neden oluyor, açık kaynak kodlu sürücüleri tavsiye ederim bu konuda pek bir ayar yapmadım ama bir dizüstü için gerçekten çok iyi iş çıkarıyor.

Reverser

AMD ekran kartı performansından ben de memnun değilim Windows üzerinde aynı ayarlarla aldığım ortalama FPS:85-95 iken Linux üzerinde bu rakam 35-40 lara kadar düşüyor ve bu durum çok rahatsız edici.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

MuhammedOzby

Java ve opengl motoru kullananları dene bir de bende olmadı o tarz şeyler. bir de ekran kartın benim ki gibi çift değilse sürücüleri bir kurcala ama dikkat et mümkünse flash üzerinde çalışanda dene ki sonra siyah ekranda kalma.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ReverserAMD ekran kartı performansından ben de memnun değilim Windows üzerinde aynı ayarlarla aldığım ortalama FPS:85-95 iken Linux üzerinde bu rakam 35-40 lara kadar düşüyor ve bu durum çok rahatsız edici.
Aynen öyle, windowsta bende 90-95 fbs iken linuxta bu 25-30a kadar da iniyor...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Cank53

Benimde sistem özelliklerim fazla düşük , ancak bazen beni bile şaşırtıyor.Mesela 3B Grafik ile oynuyorum ama 2B'de kasıyor.Benimde ekran kartım AMD Radeon.Dediğiniz gibi bende şikayetçiyim ancak beni çok şaşırtıyor.Bir bakıyorum hiç açmaz dediklerimi açıyor.

Bana kalırsa Linux'a küçük oyunlar kurulmalı.Wine ile Steam açarken ben kendimi kötü hissettim , olmayınca olmuyor diye.O yüzden zorlamadan küçük küçük oyunlar yükledik işte  :) Size tavsiyem Wİne kullanmayın , gerçekten büyük oyunlarda performansı mahvediyor  ;)

Reverser

Alıntı yapılan: Cank53 - 09 Mart 2015 - 21:14:07
Benimde sistem özelliklerim fazla düşük , ancak bazen beni bile şaşırtıyor.Mesela 3B Grafik ile oynuyorum ama 2B'de kasıyor.Benimde ekran kartım AMD Radeon.Dediğiniz gibi bende şikayetçiyim ancak beni çok şaşırtıyor.Bir bakıyorum hiç açmaz dediklerimi açıyor.

Bana kalırsa Linux'a küçük oyunlar kurulmalı.Wine ile Steam açarken ben kendimi kötü hissettim , olmayınca olmuyor diye.O yüzden zorlamadan küçük küçük oyunlar yükledik işte  :) Size tavsiyem Wİne kullanmayın , gerçekten büyük oyunlarda performansı mahvediyor  ;)

sadece wine ile ilgili değil, genel olarak native clientler dahi sıkıntılı ne yazık ki.

XFCE ROCKS !