Ubuntu bir alt sürüme indirgeme

Başlatan mertasa, 27 Şubat 2015 - 08:10:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mertasa

Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün ubuntu'nun sitesine baktığımda 14.04.2 versiyonunu gördüm fakat sudo apt-get update ; update-manager -c -d bu komutu çalıştırdığımda sistemi 14.10 yükseltmiş oldum.Fakat benim kullanmak istediklerim LTS versiyonları 14.04.1 veya 14.04.2 gibi versiyonlar.Bu versiyonlara 14.10'dan hiç bir dosyayı kaybetmeden geri dönüş yapabilmem mümkünmüdür ? Mümkün ise nasıl ? İnternet de araştırdığım da üst sürüme güncellemenin anlatıldığını gördüm ve buna bir çözüm bulmak amacı ile buraya yazmaya karar verdim.

Reverser

Doğru düzgün çalışan bir downgrade işlemi görmedim şimdiye kadar en iyisi verilerinizi yedekleyip, direkt 14.04.2 LTS kurun.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

meda

Doğru komut aşağıdaki.
sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-utopic xserver-xorg-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic libegl1-mesa-drivers-lts-utopic

Sürüm düşürmek imkansız değil ancak sağıklı bir yöntem de değil. En iyisi sıfır kurulum.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

@meda, sürüm düşürme komutunun bu olduğuna emin miyiz? Farklı bir şeyler yapıyor gibi sanki :)
@mertasa, bu işi ha deyince yapacak bir komut yok. Çok zorlu bir yol bu iş ve hiç önermiyoruz: https://help.ubuntu.com/community/DowngradeHowto

14.10'a geçmek dünyanın sonu değiş :) Birçok kişi LTS'leri seviyor ve destekliyor ancak üst sürümlerde zaman geçtikçe en azın LTS'ler kadar kararlı hâle geliyor zaten. Destek bitince yükseltmek durumunda kalacaksın yine, o ayrı bir konu. Yok, istemiyorum dersen de bence de verileri yedekleyip sıfır kurulum en güzel yöntem burada.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.