[Çözüldü] Uygulamam java ile açılmıyor

Başlatan metrekup, 17 Ocak 2015 - 13:01:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metrekup

Merhaba,sorunum şu:
Ekran Görüntüsü Alan ve Bu görüntüyü ftp'ye yükleyen bir program oluşturdum. (Kötü amaçlar için değil. :) )
Programa commons net 3.3 kütüphanesini de ekledim. (FTP içn) Program eclipse konsolunda oldukça güzel çalışıyor. Ben programı sistemin başlangıcına ekleyebilmek için konsol üzerinden derleyip çalıştırmaya çalıştım ama
derleme yaptığımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum ve hala sebebini anlayamadım:
mehmet@mehmet-G41M-Combo:~/ImageUploader/src$ javac -classpath commons-net-3.3.jar Anasayfa.java Anasayfa.java:13: error: cannot find symbol
imageCapturingandUploading d=new imageCapturingandUploading();
^
  symbol:   class imageCapturingandUploading
Anasayfa.java:13: error: cannot find symbol
imageCapturingandUploading d=new imageCapturingandUploading();
                                 ^
  symbol:   class imageCapturingandUploading
2 errors

Sorunu anlamadım ama bir şeyler karıştırdım. Beceremedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Programın klasörü: https://yadi.sk/d/07maoztPe3dNd

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2015 - 12:09:47

Öncelikle yardım gelmemesi beni biraz şaşırtmıştı. Bir süre sonra ümidin kesilince elime aldım kitabı ve çalışmaya başladım. Sonradan nesneye yönelik programlamadaki eksiğimi farkettim. Sorun çok basitmiş: Değişkenin statik yapılması yeterli imiş. Gene de ilgilenen ve ilgilenmeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu kadar saçma sorularla bir daha karşınıza çıkmayacağımdan emin olabilirsiniz.
Konu kilitlenebilir, silinebilir.