samsung n150 plus için hangi ubuntu sürümünü yüklemeliyim?

Başlatan kartal1, 25 Ekim 2011 - 23:19:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kartal1

samsung n150 plus için hangi ubuntu sürümünü yüklemeliyim?

if

abbasc

aynı modeli ben de kullanıyorum. Şimdiye dek 10.04, 10.10, 11.04 yükledim ve hepsi de düzgün çalıştı.

Fakat 11.10 da takılma ve kilitlenmelerle karşılaşıyorum. Kabuk değiştirmeye başlayan bir sistem olduğundan, eski sürümlerdekinden farklı bir şey yapılması gerekli olabilir, performansı düzeltmek için. Ama uğraşmadım. Sistem gereksinimlerim yetmiyor mu acaba diye de düşünüyorum.

Şu an 11.04 sorunsuz çalışıyor. Yukarıdaki verdiğim üç sürümü de kurabilirsiniz. Sorun çıkacağını sanmıyorum. Tabii her sürümde eksiklerin daha da giderildiğini de düşünürsek, son sürümler daha yerinde olur.

burk

Ben de Samsung R510 kullanıyorum, 9.10-11.10 aralığındaki tüm sürümleri yükledim ancak son sürüm görebildiğim kadarıyla Samsung makinelere pek yaramadı, eğer güncel olanı kullanmak istersen bence 11.04 sürümünü kullan ancak işim görülsün diyorsan bence 10.04 en verimli sürümdür, onu kur derim.

blackmask86

Merhaba, elimde Samsung n150plus netbook var Windows'tan memnun değilim daha önce Ubuntu kullandım ama masaüstü bilgisayarımdaydı. Şimdi netbooka kurmak istiyorum driverlarda sorun çıkar mı ve Samsung battery life extender diye bir program var sarjı %80den sonra doldurmuyor. Bunun gibi bir program var mı Ubuntu'da? Teşekkürler.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

serkanburda

Battery life extender dediğiniz programa gerek yok aslında, çünkü biostan açıp kapatılabilen bir özellik o. Eğer %85'ten fazla doldurmasın derseniz biostan aktif hale getirirsiniz o özelliği olur biter. Ben de aynı netbook'u (n150 plus) kullanıyorum ve son sürümleri denemedim, 10.04 ile çok verimli kullanıyorum. Kurulumla birlikte çalışmayan bir-iki fn tuşu özelliği var, onları da halledenler var ama ben uğraşmadım hiç, ihtiyaç duymuyorum.

blackmask86

Alıntı yapılan: serkanburda - 27 Kasım 2011 - 00:42:11
Battery life extender dediğiniz programa gerek yok aslında, çünkü biostan açıp kapatılabilen bir özellik o. Eğer %85'ten fazla doldurmasın derseniz biostan aktif hale getirirsiniz o özelliği olur biter. Ben de aynı netbook'u (n150 plus) kullanıyorum ve son sürümleri denemedim, 10.04 ile çok verimli kullanıyorum. Kurulumla birlikte çalışmayan bir-iki fn tuşu özelliği var, onları da halledenler var ama ben uğraşmadım hiç, ihtiyaç duymuyorum.

teşekkürler

blackmask86

samsung n150'ye 10.04 kurdum şu an ufak tefek sorunlar haricinde güzel çalışıyor güncelleme uyarıları geliyor güncellemeleri yapmalı mıyım?

if

heartsmagic

Alıntı yapılan: blackmask86 - 09 Ocak 2012 - 18:15:37
samsung n150'ye 10.04 kurdum şu an ufak tefek sorunlar haricinde güzel çalışıyor güncelleme uyarıları geliyor güncellemeleri yapmalı mıyım?

Güncelleme mi yoksa yükseltme mi?

blackmask86

40mblik bir update yaptı şuanda linux generic gibi şeyler

heartsmagic

blackmask86

heartsmagic

"Güncelleme" derken güncelleme yapma demek istemedim. Sistemin yükseltme değil, güncelleme yaptığını ifade etmek istedim. Güncellemeleri alman fayda sağlar haliyle. Doğru anlamış gibisin, fakat iletimi tekrar okuyunca karıştırılabileceğini fark ettim.

blackmask86

don_joganss

Bende de şuan n150 plus var, 14.04 desktop kullanıyorum 32 bitlik, inanılmaz memnunum tavsiye ederim hiç bir problem görmedim daha...
''Belki hiçbir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi!"