Windows 8 de format atılmış harici disk

Başlatan comet, 27 Kasım 2014 - 18:26:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

comet

Mehaba arkadaşlar. Windows 8 de format atilmış harici diskleri ubuntu görmüyor. Hata veriyor. Win8 ntfs kullanmıyor mu ? Niçin ubuntu desteklemiyor?

kodadiirem

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

comet

hdd yi görmeyince iade ettiim de. bunu da nette buldum. aynı hatayı veriyodu sanırım. bütün win8 formatlı harici hdd lerde aynı hatayı veriyor.

meda

Bağcıyı dövme niyetinden vazgeç çünkü Windows 8 hızlı açılış ve kapanışı devre dışı bırakmammışsın yani Windows 8 tam kapanmıyor. Güç ayarlarından kontrol et.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

comet

ben win8 kullanmıyorum. bana gelen hdd  win8 ise içini göremiyorum. hdd deki bilgileri cd ye filan çektirmek istiyorlar. ama ubuntu mount etmiyor.

heartsmagic

@meda sebebini anlatmış işte. Sana disk gönderilirken Windows tarafında tam kapatılma yapılmıyor, bu nedenle bağlamada sorun oluşuyor. NTFS açık koda sahip bir dosya sistemi değil, Linux tarafının kendisi üzerinde işlem yapması bile bir nimettir. Bu türde oluşacak sorunlar içinse Ubuntu tarafı değil, karşı taraf çözüm üretmelidir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

Ekte zaten nasıl bağlanılacağı yazmış, win8 de güç seçeneklerinden @meda nında dediği gibi şunlara göz atmak isteyebilrsin

http://askubuntu.com/questions/204166/how-do-i-mount-a-hibernated-ntfs-partition
http://askubuntu.com/questions/280530/how-do-i-mount-a-hibernated-partition-with-windows-8-in-ubuntu

diğer sistemde hızlı başatı kapatmak yetmeyebilr her zaman aynı zamanda askıya almayıda devre dışı bırakman gerekbeilir şöyle powercfg.exe -h off
bu bağlantıda "TROUBLESHOOT" başlığı altında güzel bir şekilde açıklanmış : http://askubuntu.com/questions/221835/installing-ubuntu-on-a-pre-installed-windows-8-64-bit-system-uefi-supported

comet

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Niyetim ubuntuyu kötülemek değil çözüm aramak. Yılardır sadece ubunu kullanıyorum. Gayet memnunum.

heartsmagic

Çözüm için hata iletisinde gösterilen komutu kullanabilirsin. Böylece dosya sistemi sadece salt okunur şekilde bağlanacaktır. Dosyaları alabilirsin ancak silemezsin, yeni dosya da ekleyemezsin bölüme.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GhostCop

windows 8 de guc seceneklerınden uyku modundan uyanırken sıfre ıstemeyı ıptal et şıkkını ışaretle duzelır bende ayını sorun oldu bu sekılde duzelttım.