[Çözüldü] Nvidia gt 740m kurulumu

Başlatan fafnir35, 18 Aralık 2014 - 19:22:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fafnir35

Yazılım ve güncelleştirmeler - Ek sürücüler   kısmından gk 107m(nvidia gt 740m) adlı sürücüyü dizüstü bilgisayarıma kurdum.Ancak görüntüde kasmalar, donmalar yaşamaya başladım. Ardından yine ek sürücüler bölümünden eski sürücüyü yükleyip ilk hale getirdim. Araştırmalarım sonucu forumda elle bir takım kurulum önerileri gördüm;fakat işin içinden çıkamadım, yükleme esnasında depo açılımı vs. gibi yapamadığım işlemler gördüm.Nvidia optimus (bumblebee) mi kurmak gerekli, en kestirme yol hangisidir?

meda

"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

fafnir35

Verdiğiniz linkleri incelemiştim, ama tek başıma yapamam sanırım. Elle kurulum bölümünün başında da kurulum esnasında hata olursa önceki sürüme geri dönmeyi biliyor olmak tavsiye edilmiş.Ben o kadar bilgi sahibi değilim malesef. Teşekkürler yinede. Zor bir konu yüklemem muhtemelen.

meda

Alıntı yapılan: fafnir35 - 18 Aralık 2014 - 23:09:26
Verdiğiniz linkleri incelemiştim, ama tek başıma yapamam sanırım. Elle kurulum bölümünün başında da kurulum esnasında hata olursa önceki sürüme geri dönmeyi biliyor olmak tavsiye edilmiş.Ben o kadar bilgi sahibi değilim malesef. Teşekkürler yinede. Zor bir konu yüklemem muhtemelen.
Uçbirimde: sudo apt-get install nvidia-331 bumblebee intel-microcode mesa-utilsyeniden başlat optirun glxgears çıktısını buraya aktar. Bu kadarcık şey gerisini zaten sistem halledecek ben ve diğer arkadaşlar ters giden bir durum olduğunda yardımcı olacaktır.
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

fafnir35

İlk kodu teminale girdim kurup yeniden başlattım.ikinci kodun çıktısı:[  215.964648] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) No devices detected.

[  215.964747] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.

meda

sudo gedit  /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia
Açılan dosyaki #   BusID "PCI:01:00:0" satırın başındaki # işareti silin dosyayı kaydederek dosyayı kapatın. optirun glxgears komutunu yeniden deneyin.

fafnir35

Dediğinizi yaptım.Glxgears penceresi açıldı ve terminalde 300 frames in 5.0 seconds =59.8xx FPS şeklinde yazılar çıkıyor, bitmedi hala bu satırlar ne yapmalıyım bu arada pcden çıkan ses arttı ve ısı da arttı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Aralık 2014 - 22:04:45

Kapattım terminali yanlışlıkla :-\

meda

Bumblebee sorunsuz çalışıyor. Isı, fan çalışma hızı artışı falan 2. ekran kartı çalıştığından. 2. ekran kartı ile program çalıştırmak için: optirun firefox şeklinde uygulama başına optirun ekleyin.

Sorun çözüldüyse çözüldü etiketi alalım.

fafnir35

Kafam karıştı biraz. Şu anda nvidia grafik kartı kurulumu yapıldı heralde.İlk ekran kartı hangisi, ikinci  hangisi ve optirun ile çalışmasını istediğim programı sürekli bu optirun komutu ile mi başlatmam gerekiyor? Sistem ayarları>sistem >ayrıntılar bölümünde grafik kartım ; Intel Ivybridge Mobile idi hala da aynı nvidia yazması gerekmiyor muydu?

meda

Intel Ivybridge Mobile yazması gayet norrmal çünkü sistem dahili olan bu kart üstünde çalışıyor. Nvidia ile çalışmasını istediğiniz uygulamanın başına optirun ekleyerek uçbirimden açıyorsunuz. Örnek optirun firefox detaya fazla takılmayın. 300 frames in 5.0 seconds =59.8xx FPS bu tür çıktılarda Nvidia sürücüsü ve Bumblebee'nin sorunsuz çalıştığını gösteriyor.

fafnir35

Pes 2013 kurup ara sıra çalıştırırım diye ekran kartını kurmak istemiştim. Onu da wine bölümünde sormayı düşünüyordum.Sonuç olarak pes kurduğumda optirun pes 2013 yazdığımda sorunsuz çalıştırabilirim herhalde. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.