Ubuntu 14.10 Kapanmama Sorunu

Başlatan EkremC, 13 Kasım 2014 - 21:39:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burak öztürk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Kasım 2014 - 02:50:43
Temiz Ubuntu 14.10 kurmuş bir arkadaştan:
dpkg -l | grep upstart
çıktısı alabilir miyiz?

heartsmagic merhaba abi,
temiz 14.10 kurulumundan

lsb_release -a

No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.10
Release: 14.10
Codename: utopic

dpkg -l | grep upstart
ii  libupstart1:amd64                                           1.13.2-0ubuntu2                          amd64        Upstart Client Library
ii  upstart                                                     1.13.2-0ubuntu2                          amd64        event-based init daemon - sysv compat
ii  upstart-bin                                                 1.13.2-0ubuntu2                          amd64        event-based init daemon - essential binaries

dpkg -l upstart
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ İsim           Sürüm        Mimari       Açıklama
+++-==============-============-============-=================================
ii  upstart        1.13.2-0ubun amd64        event-based init daemon - sysv co

systemd için;

dpkg -l systemd
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ İsim           Sürüm        Mimari       Açıklama
+++-==============-============-============-=================================
ii  systemd        208-8ubuntu8 amd64        system and service manager

dpkg -l | grep systemd
ii  libpam-systemd:amd64                                        208-8ubuntu8.1                           amd64        system and service manager - PAM module
ii  libsystemd-daemon0:amd64                                    208-8ubuntu8.1                           amd64        systemd utility library
ii  libsystemd-journal0:amd64                                   208-8ubuntu8.1                           amd64        systemd journal utility library
ii  libsystemd-login0:amd64                                     208-8ubuntu8.1                           amd64        systemd login utility library
ii  systemd                                                     208-8ubuntu8.1                           amd64        system and service manager
ii  systemd-shim                                                8-1ubuntu0.1                             amd64        shim for systemd

İlginç geldi bana hem upstart hemde systemd kurulu bende. Normalde bu paketlerin çakışması gerekmez miydi?

umarım sorun çözülür. Selamlar.

heartsmagic

Bana da ilginç geldi ve çıktılara bakacak olursak benim upstart teorim de çökmüş oldu. Gerçi tekrar etmemde fayda var, sorunumu upstart'ı kaldırarak çözdüm cidden ben, sistemimde kurulu değil şu an. Çakışmıyor olabilir şu an iki paket, zira systemd tam olarak monte edilmemiştir sisteme. Çakışan paketin kendisi systemd-sysv, başlangıç betiklerini ilgilendiren kısmı sanırım. Ancak arada sorun yapan şeyler olabilir belki.

Çıktı için teşekkürler @burak öztürk. @EkramC, söylediğim gibi upstart meselesinden ümitliydim, ancak sen onu denedin ve iş görmedi anladığım kadarıyla. Üst sürümden çekirdek kurmuş muydun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EkremC

@burak öztürk çıktı için teşekkür ederim öncelikle. @heartsmagic, üst sürümden değil de önceki sürüm çekirdeklerle denemiştim, onlardan da olumlu sonuç alamamıştım.

heartsmagic

Bir de üst sürümden dene diyeceğim ancak pek ümitli değilim.

EkremC

@heartsmagic, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Denediğimiz yöntemler başarılı olmayınca ben de Linux Mint yükledim. Bu başlıkta yardım etmek adına yorum atmış herkese teşekkürler.

heartsmagic

Can sıkıcı bir durum tabi çözememek. Geri bildirim için teşekkürler, çözemediğimiz ve yeni bir sistem kurulduğu için doğrudan kapatalım başlığımızı.