[Çözüldü] VirtualBox Kaldırma İşlemi

Başlatan ernuynk, 20 Aralık 2014 - 20:13:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ernuynk

Merhaba arkadaşlar, deneme amaçlı VirtualBox üzerinden Windows7 kurdum. Yükleme sırasında önerilen disk alanı 25GB'dı. Bende 25GB'lık alan ve 1GB'lık ram ayırarak sistemi kurdum. Şimdi kadırmak istiyorum. Direkt olarak VirtualBox'ı kaldırırsam bu 25GB'lık alan tekrar eski haline mi gelecek? Ve bu 25GB'lık alanı, HDD içerisinde Linux'un kurulu olduğu bölümden mi alıyor?

Teşekkürler.

ernuynk

Yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu? :)

speakerXXL

Oluşturduğunuz sanal makine ve sanal disk alanı Virtualbox'ı sisteminizden kaldırdığınızda silinmez. Virtualbox'ı kaldırmadan önce arayüzde listelenen sanal makinenize sağ tıklayın ve Sili seçeneğini seçin, açılan dialog kutusunda tüm dosyaların silinmesi ile ilgili bir seçenek olacak bunu seçmelisiniz.

heartsmagic

İkinci soruya da ben cevap vereyim: Virtualbox'ın kullanacağı sanal disk dosyasını nerede oluşturduysan orada yer kullanır. Eğer yerini değiştirmediysen ve yanlış hatırlamıyorsam ev dizini içindeki "VirtualBox VMs" dizininde tutuyor dosyaları. Tabi kurulum esnasında bunu değiştirebiliyorsun. @speakerXXL'in dediği gibi arayüzden sanal makineyi sildiğinde zaten dosya da silinecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ernuynk

heartsmagic

Rica ederiz, etiketleyelim o halde konuyu :)
cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.