Wi-fi driver sorunu

Başlatan icewoe, 15 Aralık 2014 - 19:00:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

icewoe

Öncelikle herkese Merhaba
Uzun zamandır geçmeyi düşündüğüm ubuntuyu(14.10) kurdum. Ancak Laptopun(hp 15-n004st) wifi driveri(Mediatek MT7630 PCI) görmediği için internete harici bir wifi adaptörle bağlanabiliyorum.
Bu sorunu aşabilmek için üreticinin sitesinden http://www.mediatek.com/en/downloads/mt7630-pcie/ driverini indirdim. Ancak daha önce ubuntuda nasıl driver kuralableceğini bilmediğim için kurmayı başaramadım. İçerisindeki Readme klasöründe yazanları yapmaya çalıştım

Read me nin içeriği;

Mediatek MT7630E Combo Linux Driver User Guide
1. Component

* rt2x00: Wi-Fi driver source code
* btloader: Bluetooth firmware loader source code
* firmware: Firmeare binary code (MT7650E234.bin is for Wi-Fi, mt76x0.bin is for Bluetooth)

2 .User Environment

* OS version: Ubuntu 13.04 LTS
* Linux kernel version: 3.13 and 3.14

3.Installation

Wi-Fi:
  * Copy Wi-Fi firmware (MT7650E234.bin) to /lib/firmware
  * Open Terminal and switch to root
    sudo su
  * Switch path to rt2x00 folder
  * Compile the drivers to kernel object (.ko)

make clean
    make

* Insert kernel object (.ko)

./load.sh

Bluetooth

* Copy Wi-Fi firmware (mt76x0.bin) to /lib/firmware
  * Open Terminal and switch to root
    sudo su
  * Switch path to BTLoader folder
  * Compile the drivers to kernel object (.ko)

make clean
    make

* Insert kernel object (.ko)

insmod ./mt76xx.ko

Benim yaptığım:

1- İlk olarak indirdiğim zip klasörünü masaüstüne çıkardım.
2- Ve içerindeki MT7650E234.bin dosyasını "/lib/firmware" kopyalamaya çalıştım ancak bunu kopyala yapıştırla yapamadığımdan terminal içerisinden lib klasörüne "chmod 777 /lib/firmware -R" ile yazma yetkisi verdim daha sonra içerisine kopyalayabildim.
3-Ardından terminalden "sudo su" root yetkilendirmesiyle masaüstündeki  "cd \MT7630E_Wi-Fi_BT_Source_V3.14_20140625_v2\rt2x001" klasörüne girip sırasıyla "make clean" ve "make" komutlarını çalıştırdım. Ancak bir kaç tane fail hatası ile karşılaştım.
4- Ardından terminale ./load.sh yazdığımda permission denied hatası aldım. Ve bu komutu ne için kullandığımızı anlamadım. Burada kaldım. :/

Acaba hangi adımlarda neyi eksik yapmış olabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Şunu belirtmek isterim yeni ubuntu kullanıcısıyım daha önce vbox ta  haşır neşir olduysam da driver nasıl kurulacağına dair bir bilgim yok. Yazarken yapmış hatalarım için kusura bakmayın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

turkerataturk

dosyayı home klasöründe taşıyarak deneyin birde
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

bytan

Sırf bir kaç dosya kopyalamak için tüm dizinin okuma yazma haklarını değiştirmek yerine sudo ile geçici yetki alman sisteminin sağlığı açısından daha iyi.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28764.0

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST