Local Sunucu Kurulumu Hk.

Başlatan Akın AKALIN, 11 Aralık 2014 - 10:46:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Akın AKALIN

Öncelikle merhaba,
Daha öncesinde ubuntu deneyim olmadan local bir sunucu kurulumana gittim ve 4 formattan sonra pes ettim ve sizden yardım istiyorum. Öncelikle yapmak istediğimi anlatayım yardımlarınız doğrultusunda 5. kurulumu yapacağım.

Local sunucu üzerinden yerel ağa yayın yapacağım. Bu local ağda dizin erişimi sağlamam gerekiyor. Yani ben sunucunun www klasörüne scripti kendi bilgisayarım aracılığıyla atacağım ve kendi bilgisayarım üzerinden erişim sağlayacağım. Tüm hikaye bu ya, beceremedim. Bana yol haritamı çizerseniz çok mutlu olurum.

heartsmagic

Tam olarak ne sorun oldu ki yeniden kurulum yaptın? Hani yol haritası belli aslında:

1. Sunucu kurulur.
2. Yayın dediğin web sunucusu ise gerekli bileşenler kurulur. (LAMP, LEMP gibi).
3. Uzaktan kendi seçeceğin bir yöntemle bağlantı kurulur. SSH, SFTP, FTP, uzak masaüstü gibi. Bu noktada da en güzel yöntem bence SFTP olur. Eğer bağlanılacak sistem Linux ise yerel desteği zaten vardır, dosya yöntecisinden bile bağlanılır. Yok sistem Windows ise WinSCP gibi bir uygulama fazlasıyla iş görecektir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ersinkandemir

sudo apt-get install lamp-server^
En basit yolu bu sanırım. :) /var/www/html dizini hizmetinizde.
Where there's a shell, there's a way.

Akın AKALIN

1. Server Kuruldu.
2. LAMP kuruldu.
3. Burda kalındı.
Şimdi benim istediğim tam olarak şöyle. Ben sunucunun www dizinini masaüstüme kısayol atacam. Kuracağım örnek veriyorum, wp yi bu dizine kopyalayacağım. Tarayıcı üzerinden phpMyAdmine ve kurulumu yaptığım wp'ye ulaşacağım. Tüm olay bu. Ağlasam mı gülsem mi bilemedim, beceremedim ya. Ancak, ben galiba yetkilendirme de yaşadığım sorun nedeniyle bu işlemi gerçekleştiremiyorum. Samba kurulumunu denedim, ondan da hatalar aldım o da olmadı.

heartsmagic

Linux tarafında ne akdar tecrüben var? Eğer hiç yoksa apayrı bir dünyaya girdiğini bilmelisin öncelikle. Bunun için kendine zaman tanıyıp, bol bol da okuman, sistemi, mantığı anlaman lazım.
LAMPP tamam? http://localhost dediğinde geliyor mu Apache karşılama sayfası? http://localhost/phpmyadmin dediğinde geliyor mu Phpmyadmin?

Eğer bunlar tamamsa yani LAMPP kısmında sorun yoksa istediğin diğer şeyleri yapman gerekiyor ki onun için de ufak tefek ayarlamalar yapman lazım. Masaüstüne www kısayolu atayım gibi kısa bir olay yok, masaüstünden veya ev dizininden kullanacaksan sunucunun web kök dizinini ona göre ayarlama yapman lazım. Yok, /var/www/html olsun diyorsan:

sudo -H nautilus /var/www/html

ile açar, hangi dosyaları atacaksan atarsın. Daha sonra da yetkilendirme yapabilirsin. Örnek:

sudo chmod 755 -R /var/www/html/falanca_dizin
Önce bir LAMPP konusundan emin ol, daha sonra adım adım gidilir. Bu arada, Ubuntu sürümünü belirtmen de güzel olacaktır. Buna göre Apache ayarı yapılacaksa tarif verilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.