[Çözüldü] Iki agi birbirine yonlendirme.

Başlatan furina, 25 Aralık 2014 - 15:54:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furina

Merhaba,

Bulundugum yerde iki ag var bunlari araya ubuntu server koyarak yonlendirmek istiyorum ancak bunu arada NAT olmadan yapmam lazim. Internette hep iptables ve nat kullanarak yapilmis. Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

Iyi calismalar.

furkankalkan

Alıntı yapılan: furina - 25 Aralık 2014 - 15:54:36
Merhaba,

Bulundugum yerde iki ag var bunlari araya ubuntu server koyarak yonlendirmek istiyorum ancak bunu arada NAT olmadan yapmam lazim. Internette hep iptables ve nat kullanarak yapilmis. Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

Iyi calismalar.

Yönlendirmeden kastınız nedir ? Bir de ağ haritanızı çizmeniz öneri ve anlaşılabilirlik açısından daha faydalı olacaktır. Benim de bildiğim bu tür işler genelde iptables ve NAT kullanılarak yapılır fakat belki bir şekilde yapılabilir.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

furina

Merhaba,

Olayı tamamladım. "/etc/sysctl.conf" dosyasında "net.ipv4.ip_forward = 1" satırını aktif hale getirmek, bir de diğer ağlardaki makinelerin default gatewaylerini yada routing ayarlarını düzgün yapmak yeterliymiş. Istenirse iptables ile guvenlik kısmı tamamlanabilir. Onu da fwbuilder ile yaparsanız şukela olur.

heartsmagic

NAT olmadan bu iş nasıl oluyor? NAT var gibi sanki senin yaptığın işlemde. NAT olmadan mantıken de biraz ters değil mi? Şöyle ki zaten arada dönüşüm olmuyorsa pratikte bu iki ağ aynı ağ olmalı zaten. Aynı ağ geçidinden çıkar, aynı IP havuzundan IP alır vs. Yanlış mı düşünüyorum?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furina

Bir taraf 192.168.1.0 diğer taraf 10.0.0.0 ağı olsun arada ubuntu serverde cift ethernet var. Biri bir tarafa diğeri obur tarafa bakıyor. Ubuntuya "net.ipv4.ip_forward = 1" satırı ile paketleri diğer ağa aktar dediğiniz anda ubuntu server bir router oluyor. Boylece NAT işlemi yapılmadan mevcut ağdaki makine kendi ip adresiyle karşıya geçiyor. Böylece loglarda bir tek nat adresi değil makinelerin kendi adresleri gorunuyor. Kısaca arada NAT yok route yani yönlendirme var.

heartsmagic

Açıklama için teşekkürler. Esasında da bas bas bağırıyormuş yönlendirme işlemi ya, benim bilgisizliğim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.