Mysql Locking Sorunu

Başlatan ersoystars, 05 Kasım 2013 - 23:29:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersoystars

Arkadaşlar büyük bir mySQL veritabanım var ve aktif kullanımı da yoğun. Günde 10 15 kere sistem kilitleniyor. MySQL Process List'e baktığımda yüzlerce locking table ibaresi görüyorum. my.cnf dosyasına 'skip-locking' yazınca mysql yeniden başlatılamıyor. Artık mysql'i yeniden başlatmaktan bıktım gerçekten. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?
Fuuis

empax

Tam emin olmamakla birlikte; sorguları gözden geçirdiniz mi? Kilitlenmenin sebebi başka sorgunun uzun sürmesinden kaynaklanabilir.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

ersoystars

öyle bile olsa skip-lockking neden arıza çıkartıyor olabilir? my.cnf'de değişiklik yapınca mysql'e restart yapamıyorum
Fuuis

arpia

Versiyondan sanırım, skip-external-locking olarak deneyin...

ersoystars

skip-external-locking zaten var ama pek ciddiye almıyor onu. şöyle söyliyim var olan my.cnf dosyasında ne değişiklik yaparsam yapayım mysql restart yapamıyorum. hata veriyor. eski ayarlara geri dönüyorum düzeliyor.
Fuuis

cagriemer

Eger gorunuyorsa ne hatasi oldugunu da paylasir misiniz?

ersoystars

Uzun aradan sonra foruma bir gireyim dedim. Çok vefasız biri olduğum farkettim. Mysql yeni sürümde radikal değişiklikler yapmış. Tam çözümü hatırlamıyorum ama conf ifadelerini fazlasıyla değişitirmiş. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yeni ifadeleri yazarak denesin.
Fuuis