[Çözüldü] Flash belleğime dosya atılmıyor sistemde tanınmıyor?

Başlatan esathuseyin, 28 Kasım 2014 - 12:57:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esathuseyin

Selamın Aleyküm arkadaşlar, 

Usbme devamlı farklı işletim sistemlerini yükledim sonunda usb kullanılmaz  hale geldi bana bu konuda yardımcı olabilecek bir arkdaşım var mı? Çok marjinal cevaplar atılmasın yeniyim :)
"Dünya insanın gölgesi gibidir kaçarsan kovalar, kovalarsan kaçar."

kodadiirem

Bazen bende de olan belleği biçimlendirememe, kullanamama sorununu aşağıdaki yöntemle hallediyorum.

Profilinizde yazdığı üzere Ubuntu 14.04 kullandığınızı ve belleğinizin boyutunu bildiğinizi varsayıyorum. Uçbirimde:
sudo fdisk -l yazıyoruz. Belleğimizin boyutu yazan satırda belleğimizin yolunu öğreniyoruz. Ör: /dev/sdb ya da /dev/sdc gibi... Sonunda numara olanlara bakmanıza gerek yok. Öğrendik ve /dev/sdx olsun yolumuz.
Sonra uçbirimde:sudo mkfs.ext4 /dev/sdx yazarak enter tuşuna basıyoruz, soruyu evet olarak yanıtlıyoruz. Böylece ext4 dosya türünde harici belleğimiz biçimlendirilmiş oluyor. Eğer başka dosya türünde biçimlendirmek istersek bu işlemlerden sonra Seçke'den Diskler uygulamasını açıyoruz. Harici belleğimizin üzerine gelip sağdaki alanda sağ tık yapıp Biçimlendir seçeneğini seçerek istersek farklı biçimlerde de (FAT, NTFS gibi) biçimlendirebiliyoruz.

Uyarı: Yukarıda bahsettiğim işlemler biçimlendirme içerdiği için doğru yapılmalıdır. Herhangi bir yanlış hamlede başka disk bölümlerini de biçimlendirebilirsiniz; belgelerinizi, başka verilerinizi de kaybedebilirsiniz. Sorumluluğun sizde olduğunu lütfen unutmayın.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

plazma

Sn. @esathuseyin lütfen https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0 okuyalım ve yazım üslubunu biraz daha düzeltelim. Bu parmak belleğiniz Sandisk mi dir acaba; onlarda böyle irsi bir sorun var. Aygıt bilgisayarınıza bağlı iken şu çıktıları kod etiketi içinde geçermisiniz :

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28764.0

esathuseyin

@kodadiirem Allah razı olsun kardeşim düzeldi.
"Dünya insanın gölgesi gibidir kaçarsan kovalar, kovalarsan kaçar."

plazma

heartsmagic

Etiket için teşekkürler. Ufak bir düzeltme yapıyorum sadece: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.