[Çözüldü] ftpd kullanicilari kendi ev dizinlerine hapsettikten sonra baska partit.. girsin

Başlatan viensdans, 08 Aralık 2014 - 23:11:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

viensdans

selam
komut satirina ftpd yazdim
karsima cikan inetutilsi yukledim
ftpd -D olarak calistiyorum
ftpchroot dosyasina kullancilari yazdim kendi home dizinine ulasabilsinler sadece diye (bu kisim calisiyor bu sekilde)
ayni zamanda bu kullanicilar bi gruba dahil ve bir partition var (/dump) isminde
bu grub uyelerinin bu partitionada ulasmasini istiyorum
ftpd.conf  dosyasi yaratip chroot CHROOT /dump yazdim olmadi
inetutils-ftpd.confiles diye bir dosya vardi onada yazdim olmadi
ftpusers dosyasina grubismi:allow chroot gibi seyler de denedim
ftpd(8) dosyasinda yazan /usr/local/ftp/./pub. bu komutuda /home/kullanici/./dump olarak uyarladim oda ise yaramadi
fikri olan yada izlenen yol mu yanlis baska bir yöntemi mi var.
ftp dizini olarakda biryeri tanitmadim nereye yazilarak tanimlaniyor onuda anlamadim
cunku ftdf.conf a yada inetutils-ftpd.conffiles e yazdigim halde bir dizin ismi hala / ana dizinde giris yapiyor.

furkankalkan

Eğer çok gerekli değilse daha kolay konfigüre edildiğini düşündüğüm için ftpd yerine vsftpd kullanmanı öneriririm.
http://www.ducea.com/2006/07/27/allowing-ftp-access-to-files-outside-the-home-directory-chroot/ sanırım bu kaynak ftpd için de işe yarayacaktır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

viensdans

tesekkurler
ftpd (GNUS inetutils) 1.9.2 yuklu man dosyasina bakinca ftpd.conf diye bir dosya yok o yuzden yazdigim komutlari görmuyormus. ftpd(8 ) de ftpd.conf dosyasindan bahsediyor ordan yaniltti.
ftpchroota ekledim home dizininden cikmasinlar diye
sonrada dumpa grup yazma izinleri verip digerlerini kaldirdim ve mount yaptiktan sonra tam istedigim gibi oldu.:)