[Çözüldü] Linux Mint 17'ye Güncelleme Sonrası Çıkan Dosyanın Silinememesi

Başlatan barakli, 25 Kasım 2014 - 01:56:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barakli

Merhabalar. Linux Mint 16 kullanıyordum. 17'ye güncelledim. Upgrade ile yaptım. Yani cd'den kurulum yapmadım. Software Sources kısmından ppa'yı değiştirip yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Güncelleme oldu. Güncellemeden sonra Home'da "TrkDj.N7wW" isimli bir dosya gördüm. Upgrade sonrası oluşan çöp mahiyetinde bir dosya olarak düşündüm. Klasörün içine girdim. Bekledim baya. İçindeki dosyalar görüntülenmedi. Ama içinde dosya var gibi uzun süre bekletti. PC kasması üzerine bilgisayarı kapatıp açtım ve o dosyayı sildim. Ancak dosya geri dönüşümden silinmedi ne yaptıysam. Masaüstünden geri dönüşüm kutusuna sağ tuş yapıp sil dedim. Preparing diye bir diyalog kutusu çıktı sonra kutu kayboldu silinmedi. Sonra geri dönüşüm kutusunun içine girdim. Bu sefer takılmaya başladı pc. CPU tavan yaptı. Empty trash dedim, kaynak kullanımından Nemo'nun 1.4 gb ram kullanımına kadar çıktığını gördüm sonra nemo kendini resetledi.

http://askubuntu.com/questions/468721/how-can-i-empty-the-trash-using-terminal
http://askubuntu.com/questions/370487/cant-empty-trash

İnternette bunları gördüm. sudo rm -rf ~/.local/share/Trash komutunu uyguladım. Uzun zaman bekledim bir türlü işlem bitmedi. Bilgisayar bu sırada kastı ayrıca. Dosyayı recover etmek için geri dönüşüme giriyorum, bu sırada kastığı için kurtaramıyorum da. Başa bela oldu maalesef.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Kasım 2014 - 00:20:00

yok mu fikri olan?

heartsmagic

Hani dosya nedir, ne işe yarar, neden böyle bir şey olmuştur bilemiyorum. Elinde varsa Canlı CD onunla sistemi açar, Mint bölümünü bağlar, o dosyayı silmeyi deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

barakli

Live cd'den başlatarak silmek işe yaradı. Ancak bir dosyayı silmek istediğimde çöp kutusundan silerken siliniyor. Onda sıkıntı yok. Çöp kutusu boşalıyor. Ama ondan sonra cpu kullanımı yarıya kadar çıkıyor. Ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar öyle seyrediyor. Sanırım çöp kutusu ile ilgili bir sıkıntı var. Neyse artık dosyayı sildikten sonra, bilgisayarı kapatırken geri dönüşüm kutusunu boşaltarak idare edeceğim. Yardım için teşekkürler.

heartsmagic

Konu kapalı ancak sorun dosya yöneticisinde olabilir. Eğer sistemin güncelse ve bu sorun devam ediyorsa Mint tarafına geri bildirim yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.