[Çözüldü] Kullanıcı Giriş Ekranı Resim Sorunu !

Başlatan feritarslan, 15 Kasım 2014 - 22:27:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feritarslan

Sorumu Düzeltiyorum abiler Masaüstüne hangi duvarkağıdını koyarsam koyim aynısı kullanıcı giriş ekranında çıkıyor. nasıl iptal ederiz ?

CloneZilla

heartsmagic

Tam anlayamadım sorunu. Bu duvar kağıdı haricinde seçince mi değişmiyor kullanıcı giriş ekranındaki?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

@heartsmagic, yukarıdaki ekran görüntüsündeki duvar kağıdı haricinde seçtiği duvar kağıtları görünmüyormuş giriş ekranında. Sanırım diğer duvar kağıtları farklı bir bölümde ve o bölüm Ubuntu başlarken bağlanmadığından bölümdeki duvar kağıtları da okunamıyor.

@feritarslan, bu duvar kağıdı hangi dizinde bulunuyor, diğerleri nerede bulunuyor?

-DıLgEş-

Duvar kağıdını ubuntunun dosyalarının bulunduğu bir yere at sorun devam etmemesi lazım bende bi ara olmuştu bu çözüm yolunu kullandım.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

feritarslan

yok abi yok tam tersi herhangi başka bir duvar kağıdı seçtiğim zaman giriş ekranımda normal ubuntunun varsayılan duvar kağıdı oluyor ama bu ekrandaki duvar kağıdını masaüstüne arkaplan olarak ayarladığım zaman ubuntunun giriş ekranıda bu resimdeki gibi oluyor sadece bu duvar kağıdında problem yani başka duvar kağıtlarında sorun yok ama =\ çok enteresan valla ya

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Kasım 2014 - 22:30:53

bu duvar kağıdım resimler klasöründe diğer duvarkağıtlarımın hepsi resimler klasöründe hepsi aynı yerde

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Kasım 2014 - 22:59:29

Abiler sorunun kaynağını buldum ama nasıl çözücem bilmiyorum şimdi bu indirdiğim duvar kağıdının sağ alt köşesinde indirdiğim sitenin resimi vardı bende u reklamı gimp aracılığı ile  sildim fırça yardımıyla daha sonra bu wallpapaer'ı dışarı aktardım eskisi ile değiştirdim adınıda aynısı yaptım (değiştirincede fark etmiyor) ondan sonra oldu bu olay şimdi başka bir duvar kağıdı açtım gimp ile yalandan 2 boya sürdüm farklı kaydettim tekrar aynı klasöre attım busefer duvar kağıdınıda o resim yaptım ve buseferde giriş ekranı o resim oldu bu gimp neden böyle bişe yapıyo bunu nasıl hallederiz varmı gimpten anlayan abiler çok enteresan bi durum ya

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Kasım 2014 - 23:39:21

yok abicim gimpi kaldırdım kök dizinine gimp yazdım ne varsa sildim yine aynı problem üstelik daha yeni formatladım masaüstüne ne koysam aynısı giriş ekranımda oluyo bu nasıl bişedir yaw
                CloneZilla

remziyapar

Hatanın gimpten kaynaklanacağını düşünmüyorum açıkçası. Çünkü yoğun olarak gimp kullanıyorum. Rast gelmedim henüz böyle bir şeye. Eve gidince bi dener geri dönüş yaparım.

feritarslan

abiler bilgisayarı formatladım hemde temiz ubutunun yüklü olduğu dizini komple sildim öteki diskle birleştirdim ilk hali gibi yeniden bölüm oluşturdum tekrar ubuntu kurdum güncellemeleri falan yaptım nvidia driver'ını kurdum synaptic paket yöneticisi ile şimdi başka bişe yüklemedim duvar kağıdını ubuntununkilerden herhangi bitanesi yaptım durum yine aynı giriş ekranına masaüstüne nekoyarsam koyim aynısı çıkıyo giriş ekranında bu arada gimple alakası yok problemin

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2014 - 19:39:08

abi şimdi format atcam yine aynısı olcak yeni HDD mi alim napim :D bişe diyin :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2014 - 20:27:55

ubuntuyu kaldırdım diski temizledim başka bi diske ubuntu kurdum hiçbirşey yüklemedim ubuntu ilk açıldı girdim sadece duvar kağıdını değiştirip (ubuntunun kendi duvar kağıtları) yeniden başlattım bilgisayarı sorun yine aynı masaüstüne ne koyarsam koyim aynısı kullanıcı giriş ekranında oluyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2014 - 23:39:33

/var/licAccountServices Klasöründe bişeler buldum ama oraylamı alakalı acaba
                CloneZilla

cagriemer

GIMP ile degistirdiginiz imaji hangi formatta disari aktariyorsunuz? Acaba kullandiginiz formattan kaynaklaniyor olabilir mi sorun?

feritarslan

yok abi yaa gimple alakası yokmuş ubuntuyu sildim tekrar yükledim hemde başka diske açıldıktan sonra hiiiçç birşey yükelmedim direk masaüstü duvar kağıdını değiştirdim ubuntunun kendi duvar kağıtlarından biriyle yeniden başlattım yine kullanıcı giriş ekranında masaüstüne ayarladığım duvar kağıdı çıkıyor
                CloneZilla

cagriemer

Sorunun GIMP'ten kaynaklandigini soylemiyorum. Siz indirdiginiz imaji duzenledikten sonra hangi formatta disa aktariyorsunuz? .png, .jpg, .xcf? Sorun bundan kaynaklaniyor olabilir mi acaba diye soruyorum.

feritarslan

abi normal png olarak zaten ama ben ubuntunun kendi duvar kağıtlarından seçtiğim zamanda giriş ekranında çıkıyor yani diyelimki ben ubuntunun falanca duvar kağıdını masaüstüme arkaplan olarak ayarladım pencereyi kapattım bilgisayarı yeniden başlatıyorum kullanıcı giriş ekranı gelince ubuntunun varsayılan turuncu duvar kağıdı böyle bir gözüküyo 1 saniye bile olmadan değişiyo benim masaüstümdeki duvar kağıdı geliyo yerine inşallah anlatabildim yaa anlatmasıda zor bi durum valla yani ben masaüstüme afedersin çıplak kadın resmi koysam giriş ekranında o çıplak kadın gözükcek :D
                CloneZilla

cagriemer

Siz bu varsayilan davranisi kapatmak mi istiyorsunuz?

feritarslan

varsayılan derken abi anlamadım ? ben istiyorumki ubuntunun kendi duvar kağıdı sürekli dursun yani ben masaüstüme ayarladığım duvar kağıdı giriş ekranında gözükmesin
                CloneZilla

cagriemer

Anladim. dconf-editor isimli program yuklu degil ise yukledikten sonra calistirin.

com > canonical > unity-greeter altindan "draw user backgrounds" seceneginin karsisindaki isareti kaldirin. Boylelikle giris ekraninda kullanici arkaplanlarini cizmeyecektir.

Size bu kadar cok soru sorulmasinin nedeni yapmak istediginiz seyi anlayamamis olmamiz.

heartsmagic

Bu durum olması gereken durum zaten. Sende çalışıyor görünmekte. Bende ve forumdaki bazı arkadaşlarda ise bu özellik çalışmıyor. Kısacası sende sorun yok.
Bu arada, böyle bir sorun için yeniden sistem kurulur mu?

@cagriemer, nasıl iptal edileceğini anlatmış. Benim ilk iletide anlamadım dediğim kısım buydu, olması gereken bir özelliğin çalıştığını teyit etmişsin resmen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

feritarslan

tamam abide ben onu daha önceden denemiştim olmamıştı şimdi bide sizin için denedim yine olmadı ubuntunun normal duvarkağıdı gözüküyo aradan 1 saniye bile geçmeden hemen değişiyor ayrıca önceden böyle birşey yoktuki benim tahminimce bu RAM'e veya ekran kartının kafızasına bişe kaydetmiş olabilir mi ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2014 - 12:32:09

o draw-user-background ızgara çizgisiyle alakalı bişe sanırım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2014 - 12:49:56

bide bende dconf dan baktım varsayılan olarak ubuntunun o turuncu duvar kağıdı gözüküyo zaten resim altta

CloneZilla

cagriemer

Bir de soyle deneyelim.

sudo xhost +SI:localuser:lightdm
sudo su lightdm -s /bin/bash
gsettings set com.canonical.unity-greeter draw-user-backgrounds 'false'
exit
exit

feritarslan

abi sorun çözüldü işin ilginci ben bu yöntemi dün denemiştim ama demekki sen uğurlu geldin :D saol var ol abi eywallah ama anlamadığım bişe var abi formatlayınca sıfırlanması lazım değilmi bu dosyaların
                CloneZilla

cagriemer

Format atip yeni kurulum yaptiginizda ontanimli ya da diger adiyla varsayilan yani gelistiricilerin, kullanmanizi istedigi haline donersiniz sistemin. O durumda giris ekrani, secili kullanicinin arkaplanini gostermeye ayarli oldugundan format atmanizin bir anlami olmaz.

Sorunun cozuldugune sevindim.