[Çözüldü] NS2 Segmentation fault (core dumped) Sorunu

Başlatan Lazkopat, 14 Kasım 2014 - 13:54:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lazkopat

Merhaba arkadaşlar

NS2 Network similatoru programını sanal bilgisayarımdaki ubuntu işletim sistemine kurmaya calıstım.Kurulumda herhangıbır sıkıntı çıkmadı.Kurarken 3 komut ile kurulumu gerçekleştirdim;

sudo apt-get install ns2
sudo apt-get install nam
sudo apt-get install xgraph

Daha sonra çalıştırdıgımda ns direk çalıstı ancak 'nam' ı calıstırmaya çalıştıgımda ise Segmentation fault (core dumped) diye bir hata aldım.Baya bir arastırdım yabancı sitelerde vs ama cozemedım sorunu.Programı dosyayı ındırıp kurmayı denedım yıne olmadı.Yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

http://askubuntu.com/questions/467901/segmentation-fault-core-dumped-in-ns2-ubuntu-14-04

Eğer İngilizce sorun olursa yardımcı olmaya çalışırız. Depolardan kurduğunu kaldır öncesinde, temiz temiz başlamış olursun. Bir iki dosya düzenlemesi gerektiriyor. Neyse, vaktim varken özetlemeye çalışayım.

wget http://garr.dl.sourceforge.net/project/nsnam/allinone/ns-allinone-2.35/ns-allinone-2.35.tar.gz
tar xvf ns-allinone-2.35.tar.gz
gedit ns-allinone-2.35/ns-2.35/linkstate/ls.h

137. satırdaki şu ifadeyi:
void eraseAll() {erase(baseMap::begin(), baseMap::end());}

şu şekilde değiştir:
void eraseAll() { this->erase(baseMap::begin(), baseMap::end()); }

Kurulumu yap:
cd ns-allinone-2.35/
./install

.bashrc dosyasına ilgili girdileri ekle.

gedit .bashrc

En sona şunları ekleyeceksin:
PATH=$PATH:$HOME/ns-allinone-2.35/bin:$HOME/ns-allinone-2.35/tcl8.5.10/unix:$HOME/ns-allinone-2.35/tk8.5.10/unix
LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:$HOME/ns-allinone-2.35/otcl-1.14/$HOME/ns-allinone-2.35/lib
TCL_LIBRARY=$TCL_LIBRARY:$HOME/ns-allinone-2.35/tcl8.5.10/library
export PATH
export LD_LIBRARY_PATH
export TCL_LIBRARY

Ardından:
source ~/.bashrc

Eğer yollar konusunda sıkıntı yaşarsan bu en son eklediğimiz yerdeki $HOME kısımlarını /home/kullanıcı_adın şeklinde değiştirirsin. Hatta istiyorsan hiç $HOME diye ekleme, /home/kullanıcı_adın şeklinde ekle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Lazkopat

Bunu denedım galıba ama neyse ubuntuyu kaldırıp yıne kurım bakalım sonra tekrar denıcem

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2014 - 02:52:11

işe yaramadı

heartsmagic

İşe yaramadı geri bildirimi bizler için bir şey ifade etmez. Adımları deneyip tüm çıktıları buraya aktarırsın, bizler de yorumlarız. Sana tarif ettiğim şekilde yaptım, sonucu aşağıdaki ekran görüntülerinde görebilirsin. Güzel güzel çalışıyor kendisi.

Not: Sadece tarifteki bir yeri değiştirdim o da değişiklik yapılması gereken satır. Tırnak içinde vermişiz tarifte ancak haliyle kendisi tırnak içinde falan olmayacak, bunu da anlamışsındır diye tahmin ediyorum. Düzeltelim ilgili kısmı.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Lazkopat

Tüm adımları tekrar yaptım.Problem halloldu.Suan sorunsuz calısıyor.Yardımınız ıçın tesekkur ederım :)