Ubuntu 14.04'e Gnome Shell ve Conky nasıl kurdum

Başlatan asusubuntu, 10 Kasım 2014 - 23:23:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asusubuntu

Öncelikle Gnome Shell i terminalde şu komutları kullanarak kurdum

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3-staging
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

daha sonra
Conky'i (daha doğrusu conky manager)

sudo add-apt-repository ppa:teejee2008/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install conky-manager

Ama tabi iş bu kadar kolay değilmiş yola devam etmek gerekiyordu :)
Gnome shell teması yüklemek normal tema yüklemek gibi sadece ince ayarlardan görünüme gelip "kabuk teması" kısmını aktif etmek gerek. Bunu eklentiler kısmında bulunan "user themes" ı aktifleştirerek yaptım.(eğer eklenti görünmüyorsa http://www.extensions.gnome.org sitesine gidip user themes ı oradan eklemek gerek, tarayıcı izin isteyecektir ona da izin verelim)
Aktifleştirdiğime göre artık gnome shell temasını indirip readme dosyasında anlatılanlara göre gerekli yerlere gerekli dosya/klasörleri kopyalamak kalıyor. Sonrasında tekrar İnce ayarlara gelip kabuk temasından temayı değiştire biliyoruz.
Conky kurduk (daha doğrusu conky manager) yetti mi? Hayır, burda da yola devam etmek gerekiyormuş :)
http://www.deviantart.com/browse/all/?q=conky sitesinden istediğinizi indirip readme'yi okuyarak gerekli değişikleri yaptıktan sonra terminalden conky yazarak çalıştırdım.
Sonuç
Henüz güzel resim ve simge seti tam olarak bulamadığım için şimdilik böyle :)
Not: Bu konuyu "dewilman"  konu açıp anlat dediği için açtım. Yanlış yere açtımsa veya yanlış ifadeler varsa acemiliğe verip mazur görmeniz dileğiyle...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2014 - 15:46:41

resimde ki hale de getirebildim ama masaüstündeki ev dizini, bilgisayar vb kaldıramadım. Ayarlardan olmuyor. Forumda araştırdım ama onda da "... install unity" ile biten bi kod  vermiş arkadaş ama ben bu kadar emeğimin çöpe gitmesini istemiyorum yani gnome kalsın. Nasıl kaldırabilirim masaüstündeki simgeleri..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2014 - 15:48:03

heartsmagic

O PPA'yı neden kullandın? Gnome Shell zaten depolarda var. O PPA'nın açıklamasında ne diyor:

Alıntı YapThe packages here have been deemed not ready for general use, they have known bugs and/or regressions, sometimes of a critical nature. Mostly things should run smoothly but be prepared to use ppa-purge, when you encounter issues!

Kısacası sen şu an sistemine Gnome Shell'in geliştirilmesi aşamasında denenmesi için oluşturulan paketleri kurmuşsun. Her an sorun yaşayabilirsin, ihtimaller dahilinde bu durum.

Simgeleri göstermemesini de muhtemelen ayarlardan bir yerden yapabiliyorsundur. Biraz kurcala, yok hiç yoksa:

gsettings set org.gnome.nautilus.desktop computer-icon-visible false
gsettings set org.gnome.nautilus.desktop volumes-visible false
gsettings set org.gnome.nautilus.desktop trash-icon-visible false

Şu şekilde de yapabilirsin:
sudo apt-get install  dconf-tools
dconf-editor

Alıntı Yaporg-> gnome-> nautilus-> desktop
yolunu takip eder, fare ile açıp kapatabilirsin ilgili seçenekleri.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asusubuntu

Evet ayarlarda var ama orada göstermemesi için seçmememe rağmen gösteriyor. Verdiğiniz ilk üçlü kod da birinci de " computer icon visible gibi anahtar yok" dedi, diğer ikisinde hiç bişey olmadı. d conf da da zaten işaretli değilmiş trash, home, volumes, network ben yine de işaretleyip tekrar kaldırdım ama yine olmadı.
Hiç bilimiyordum ki PPa yı falan. nette araştırırken Ubuntu 14.04 e gnome shell kurma diye onları bulmuştum o yüzden uyguladım.
Bu arada bu dconf neymiş böyle, hesap makinesinin tuşalrını falan basit, foksiyonel gibi değiştirebiliyor(denemedm ama listede vardı :) )

heartsmagic

dconf tarafında o seçenekler var ama işe yaramıyor mu? Bu durumda sorun bu PPA'daki paketlerde mi yoksa genel mi bilmek lazım. Bir Gnome Shell kullanıcısından yorum bekleyelim.

Gelelim PPA meselesine. Benim önerim PPA'yı kapatmak olacak, en azından paketler böyle kalsın ve ileride, çok ileride depodaki paketler sürüm olarak burayı geçtiğinde sistem depolara dönsün. Öteki türlü şimdi PPA'yı kaldırsak paketler duracak, beraberinde paketleri kaldıralım desek kökten Gnome ne duruma gelir hiç bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asusubuntu

evet var ama işe yaramıyor onlarda.
peki ozaman aktif beklemeye geçelim :)
zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...