batarya göstergesi ve bildirimleri

Başlatan redgoat, 06 Şubat 2013 - 13:38:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

redgoat

Batarya saatlerdir doluyor %64 ü geçmedi. Bağlantıyı kopardım piliniz tehlikeli derecede az askıya alınacak deniyor, bağlantıyı bir iki dakika daha kurdum ardından 1 saat küsur batarya ömrü gösteriyor. windows 7 kullanırken herhangi bir problem yaşamadım. Birçok kere saatlerce şarj olup 2 dakikada askıya alıyor?
sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?

heartsmagic

Bu sorun sonradan mı oldu yoksa belirli bir süre sonra mı? Makinenin markası modeli nedir?
Ayrıca belki donanımsal bir arıza olmuştur cidden, tesadüfen şu sıralarda olmuştur. Başka bir sistem üzerinden denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

redgoat

şu an windows 7 kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yok.

hüseyincicek

Ben de şöyle bir sorun oluyor : batarya sürekli % 100 ü gösteriyor bir kaç saat sonra bir anda pil kritik seviyede diyor tahminim pilin durumu güncellenmiyor sizdede öyle olmasın...

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Şubat 2013 - 14:15:31
Bu sorun sonradan mı oldu yoksa belirli bir süre sonra mı? Makinenin markası modeli nedir?

redgoat

bilgisayarım toshiba satellite-l750 1pe notebook sorun ubuntu yükledikten sonra sadece ubuntu kullanırken oluyor. şarj kablosunu çıkardığım an pil zayıf ve bilgisayar kapanıyor.

canosayan

Ne yazık ki ubuntu bazı pillerle sorun yaşıyor.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Benzer modeller için şu şekilde hata kayıtları var:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/703302
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/215689

Buralarda şuraya yönlendirmeler var:
http://techinterplay.com/fix-toshiba-battery-issue-linux.html

Birincisi işlemler eski çekirdekler için, fakat yeni sürümlerde de benzer sorunlar var demek ki, denesek mi bilemiyorum. İkincisi ise, işlem zahmetli biraz. DST düzeltmeleri, çekirdek derlemeleri vs. Cidden yapmaya erinmem, denerim diyorsan konuyu anlayıp sana anlatmak gerekecek.

redgoat

sorun kesin çözülebilir derseniz linux bilen biri bulabilirim. teşekkür ederim

if

grep -E "CONFIG_ACPI_CUSTOM_DSDT|CONFIG_STANDALONE|CONFIG_ACPI_CUSTOM_DSDT_FILE" /boot/config-$(uname -r)
ne diyor?

johoguz

Forumda batarya sorunuyla ilgili girmediğim konu kalmadı ingilizce birçok sitede dilim yettiğince araştıma yaptım fakat bulamadım, benim de sorunuma en yakın bu konu olduğu için yeni konu açmak istemedim . Bendeki sıkıntı daha ziyade bilgisayar açıkken şarj yüzdesi yada göstergesi hep sabit hiç değişmiyor fakat oturumu kapatıp açınca yada bilgisayarı kapatıp açınca açılma anı neyse değişiyor sonra bir daha kapatana kadar hep aynı kalıyor. Forumda bahsedilen acpi ile ilgili kodları yazdığım zaman çıkan dizinde şarj seviyesi doğru gösteriyor ama gelin görün ki gösterge panelinde bu durum öyle değil. @heartsmagic dediğin sitelerde yazanlarla oldukça uğraştım ama ya ben yapamadım yada sorunumun çözümü farklı bir şey bundan dolayı sizlerden yardım istiyorum . Bu arada @if sizin dediğiniz kodun çıktısını aldım şöyle bir şey veriyor
johoguz@johoguz:~$ grep -E "CONFIG_ACPI_CUSTOM_DSDT|CONFIG_STANDALONE|CONFIG_ACPI_CUSTOM_DSDT_FILE" /boot/config-$(uname -r)
CONFIG_ACPI_CUSTOM_DSDT_FILE=""
# CONFIG_ACPI_CUSTOM_DSDT is not set
# CONFIG_STANDALONE is not set

heartsmagic

@johoguz, aynı modele mi sahipsin?
Ubuntu sürümün nedir?
Makinedeki BIOS sürümü güncel mi?

johoguz

@heartsmagic, hayır aynı modele sahip değilim benim laptopun marka ve modeli fujitsu AH-532.
ubuntu sürümüm 14.04.1 LTS.
Son sorunuzun cevabını bilmiyorum nasıl bakacağımı da malesef bulamadım fakat yardımcı olacaksa hata yaptığımı düşündüğüm bazı şeyleri paylaşmak isterim,
Ubuntuda daha iki-iki buçuk aylık bir kullanıcı olmanın verdiği hevesle çok fazla tema denedim indirdim kurdum yada kurmaya çalıştım terminalden sürekli depoya bir şeyler ekledim fakat son bir tema yükleyene kadar bu sorun yoktu sonra birdenbire bu hale geldiğini farkettim yüklediğim temaları usr/share/themes dizininden sildim hatta masaüstünü ve temayı default haline getirecek kodları yazmama rağmen sorun hala devam etmekte.
Son olarak @heartsmagic eğer bu çok uğraştırıcı bir şeyse sizin açınızdan bile o zaman kendinizi yormanızı istemem zira verilerimi yedekleyip 14.04 ü tekrar yükleyebilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .İyi akşamlar.

meda

Sıfırdan eski sürümü kurmak yerine 14.10 sürümü ile deneme yapabilirsiniz. Manjaro ve Fedora gibi dağıtımlarda denenebilir. En azından sorun Ubuntu'ya özel olmadığı anlaşılır.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

johoguz

@meda yardımın için çok teşekkür ederim hem sürümüm artık 14.10 hemde sorunum ortadan kalktı bu arada @heartsmagic sizede çok teşekkür ederim ben terminalde bi ekran gelince tamam demeyi bilmiyordum meğer tab a basılarak oluyormuş forumdaki yazılarınızdan sizin sayenizde öğrenmiş oldum.
Tekrar emekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

@johoguz, rica ederiz. Sorununun çözülmüş olmasına sevindim. Öğrendiğin şeye de gelirsek, hepimiz o şekilde öğrendik öğrendiklerimizi. Zamanla, okuyarak, deneyerek, kullanarak.
BIOS konusunda ise güncel olup olmadığını ancak anakartın üretici sitesinde arayarak falan görebilirsin. Senin sürüm güncel değilse güncel olanı alıp BIOS sürümünü yenilemen lazım. Bu da Linux üzerinde her marka için mümkün olmayabiliyor. Harici araçlara yönelmek gerekebiliyor bazen. Biraz hayati bu mesele ama yanlış yapıldığında çok sıkıntı açabilir başına. İyice anladıktan veya bilen biriyle yapman daha güzel, tabi yapmayı düşünürsen ileride.

BIOS bilgilerini öğrenmek için:
dmidecode -t bios -q