ubuntu yuklerken bootloader'i kaldirdim?

Başlatan çağlaB, 15 Mart 2015 - 15:07:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çağlaB

merhaba,

bilgisayarima ubuntu kurarken installation type kisminda something else'e basip hangi partition'a kurmak istedigimi secmek yerine erase windows and install ubuntu instead tarzi bi sey sectim. sonrasinda sorry, an error occured and it was not possible to install the bootloader at the specified location diye bir uyari aldim. ben hicbir lokeysin secmemistim bile. bana uc tane secenek verdi, ilki choose a different device to install the bootloader on, ikincisi continue without a bootloader, ucuncusu cancel the installation. ilk secenek icin kurabilecegim iki yer vardi zaten, /dev/sda ve /dev/sda1. sda'in yaninda benim hard disk'imin adi vs yaziyordu, yani kurmam gereken hard disk oydu bence, ama onu secip devam etmeye calisinca tekrar bu sayfaya dondu. ben de continue without a bootloader dedim sonradan bir sekilde duzeltirim diye. ve allah kahretsin ki duzeltemedim, ingilizce klavyede kaldim uzgun surat bile yapamiyorum. bootloader'siz bilgisayari acamiyorum dogal olarak. ata1 comreset vidividi tarzi bir hata veriyor. ben de try ubuntu w/out installing'le bilgisayari acabildim simdi. boyle acinca masaustunde install ubuntu dosyasi cikiyor. onun uzerinden kurmaya calisinca kurulum sirasindaki installation type kismi otomatik olarak something else secili halde geliyor, bu sefer sda1 secenegi yok. /dev/sda'ya kurabiliyorum sadece. ama bunu secip devam etmeye calisinca da root file system not defined, please correct this from partitioning menu uyarisi aliyorum. ya partitioning menu ne :( oley uzgun surat.

son olarak anladigim sey gparted isimli programin bana yardimci olabilecegi ama benim ubuntum bitti yani, buraya kadarmis, aklim yetmiyor daha fazla ilerlemeye. birisi buraya kadar okuduysa bile cok tesekkurler ama bir de anneye anlatir gibi bana soyle yap boyle yap diye aciklayabilirseniz gercekten cok makbule gecer.

blacksnow

Ubuntuyu düzgün olarak kurdunuz mu tam olarak anlayamadım ama eğer başlangıçta önyükleyiciniz gelmiyorsa terminalden şunları girerek grub önyükleyicisini düzeltebilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Sonra çıkan pencereden "recommended repair" seçmelisiniz.
https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair

çağlaB

recommended repair secenegi cikmadi maalesef karsima. sadece su link cikti: http://paste.ubuntu.com/10603754/ ve bunu forumlarimizda postlayin vs. gibi bir cumle.

blacksnow

Çıktıları anlayabilecek kadar bilgi sahibi değilim fakat,

"root file system not defined, please correct this from partitioning menu" bu hatayı almanızın sebebi sanırım bağlama noktasını "/" olarak seçmemeniz.
Bir de diskteki bölümleri tek parçaymış gibi görüyorsanız sorun şu olabililir -> http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu
(Ubuntu 14.04 sürümünü kuracaklar için uyarı bölümünü okuyun)

bytan

Çıktıda "fdisk -l" sonucu olarak sisteminde 8 gb'lık usb bellek dışında başka bir disk göremiyorum. Herhangi bir usb bellek takılı olmadan bilgisayarını açmaya çalışıp BIOS ayarlarına girerek sabit diskinin nasıl göründüğüne bakmalısın. Gerekirse BIOS ayarlarını default ayarlarına getirmeyi deneyebilirsin.

Yaşadığın sorun, kurulum uygulamasının kurulacak disk bölümü olarak kendi bulunduğu yer dışında bir yer bulamıyor oluşundan kaynaklanıyor.

BIOS'a nasıl girilir?
- Güç tuşuna bastıktan sonra F2, F8, Del, F10 gibi tuşlardan birine basarak girebilirsin. Genelde ekranda ENTER FX TO BIOS/SETUP gibi bilgi notu da olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST