Minecraft sunucusu için port yönlendirme sorunu

Başlatan MuhammedOzby, 29 Ekim 2014 - 11:40:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhammedOzby

Herkesin bayramını kutlayarak giriş *yapayım konuya kendi evimde minecraft oyununa ait Kubunutu server kurdum ama yerel ağdan gelen bağlantı sorunlu dışarıdan ise kapalı windowsta bu sorunu host dosyası ile çözmüştüm ama bunda ne yapıcağımı bilmedeim sadece kendim bağlanabiliyorum araştırmamama rağmen hepsi farklı bir sonuç veriyor ... Bende son çare foruma başvuriyim dedim belki bu serverler hakkında biri yardım eder ...

plazma

Çok açıklayıcı değil yazdıklarınız, minecraft sunucusu kurdunuz ama istemciler mi bağlanamıyor yoksa internet üzerinden mi bağlanamıyorsunuz? Araştırmalarınız nedir, ilk olarak Kubuntu sunucu bilgileriniz neler onları paylaşırmısınız sonra minecraft nerede nasıl kurdunuz hangi ayarları yaptınız, ondna sonra da ağ protokollerine bakılır nerede sorun var diye.

MuhammedOzby

Haklısınız çok eksik olmuş ilk önce Minecraft sunucusu kendi evimde leptop üzerine kurdum ve iletişim için 25565 portuna göre ayarladım ve port görüp başarıyla çalıştı kendim 127.0.0.1 İP numarası ile bağlandım ve hemen ardından aynı sürüm bulunan arkadaşım dışarıdan girmeyi denedi fakat başarılı olamadı Tam hatırlamıyorum ama reddedildi gibi bir hata verdi ama şu var ki servere ulaşamadı screen üzerine gelipte atsa idi görür ve hatayı gene bulurduk google amcadan, neyse devam ediyim modemdan bilgisayara 25565 TCP&UDP portunu açtım ve bilgisayarıma modemden bilgisayarıma yönlendirmesi için ip'me ekledm (İfconfig üzerinde görünen) gene denedik ve bağlanamadı ondan  sonra UFW paketini kurup güvenlik duvarımda 25565 portunun giriş çıkışına izin verdim ama malesef gene işe yaramadı ... Duck DNS girip sabit ip ile denedim o da olmadı başka yol bulamadım modem olmadı işte başka başka portlar olmadı dışarıdan hiç bir istemci bağlanamadı yerel ağı deniyim dedim ve yerel ağ üzerinden oldu tam sevinmiştimki bağlantı gene engelleniyordu arada çok donmalar oluyor ve tekrar tekrar bağlanıyordu yerel ağ üzerinde olamsına rağman aynı başka bir isteğiniz var ise hemen *yazayım ayrıca bu yazıdan sonra gene araştırdım burda bir arkadaşı daha buldum (https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=45013.0) isterseniz konuyu oraya taşıyalım hep birlikte bulalım kubuntudandır diye girmiştim konuyu buraya neyse iliginiz içinde teşekkür ederim ...

Edit : Unutmadan buradaki anlatıma göre kurdum https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-a-minecraft-server-on-linux

heartsmagic

Diğer başlıkta yazdığım üzere, normal şartlar altında kendin elle güvenlik duvarı kurup portları falan kısıtlamadıysan bir uygulama tarafından dinlenilen portlar engellenmez. UFW kısmını es geçebilirsin, istiyorsan kaldırabilirsin bile. Modem tarafında port yönlendirme sağlıklı bir şekilde oldu mu? Aynen diğer başlıkta söylediğim üzere  http://www.canyouseeme.org/ üzerinden baktığında veya dışarıdaki bir sistem üzerinden herhangi bir port yoklama aracı ile (örneğin nmap) ile baktığında portu açık görüyor musun?

127.0.0.1 üzerinden sadece ben bağlanabiliyorum demişsin. O söylediğin adres üzerinden başka kimse bağlanamaz zaten. O adres "localhost" denilen şeydir ve sadece ama sadece senin kendi makineni işaret eder. Kısacası sen evde o adresi yazdığında senin makinene yönlenirsin, bir başka yerde bir başkası yazdığında o da kendi makinesine yönlenir.

Eğer IP adresin forumdaki görünen ve son kullandığın IP adresi ise kapalı görünüyor o port. Affına sığınarak bir deneme yaptım.

Host is up (0.017s latency).
PORT      STATE  SERVICE
25565/tcp closed minecraft

Kısacası buradaki IP o makineye aitse port kapalı görünmekte. Bu da, senin modemdeki ayarlara tekrar bakmanı gerektiriyor.

Not: Konunun yeri de burası hiç değil, bu bir masaüstü sorunu değil. Sen gördükten sonra Ağ bölümüne taşırız.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MuhammedOzby

Sorun değil Estağfirullah bana yardım için yapıyorsun ama ip değişebilir statik sonuçta istersen bu Duck DNS hizmeti var linux destekli ondan sabit İP alıp veriyim. Portlar açık ve test aracı var idi UFW kurulumunda yardımcı olan sitede Port testi vardı onula (https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2) kontrol ettim bana açık olduğunu gösterdi bir yerde engele takıldı modem diyicem yok açık sonuna kadar (yani portlara TCP&UDP her ikisinide verdim giriş-cıkış açık) bu kubuntuda ve ya oyun serverinin içindeki properties dosyasıda tamam sorun yok idi bu arada 127.0.0.1 bağlandığımı belirtmemin nedeni kendim localim ile bağlanabildiğimi belirtmek istemiştim istemciye gene test sitesindeki İP adresini sadece V4 protokolüne dahil olanları verdim şöyle yani misal veriyim "255.255.255.255:25565" İp:Port şeklinde ama dışarıdan bağlantı reddedildi diye gene hata verdi.Araştır araştııır hala araştııııır belki airties modemde sorun vardır açmama rağmen şüphelenmiyor değilim bir şey sormak isterim ben bu serveri buradaki (https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-a-minecraft-server-on-linux) anlatıma göre screen içerisinde kurdum ve sistemde adı java olarak gözüküyor ama UFW de ben buna tüm izinleri ver giriş çıkış falan dediğimde şu iki şekilde :
sudo ufw allow screen ve birde şu sudo ufw allow java hata vermişti ikiside bak şimdi hatayı tam unuttum ama profil ile ilgiliydi akşam gene hatayı alır ayrıntılı yazarım yarım oldu.

Son olarak diğer RAM ve Swap alanım Toplam 12GB 6RAM-6SWAP alanım var ama ve lakin kubuntu kullanırken RAMler üzerinde bayağı bir doluluk ve ısınma oluyor bunlara aşırı yük biniyor RAM belleğinde gereksiz şeyler birikiyor kapattığım programlara dair temizliyip yükünü kaldırıcak bir paket arıyordum ... Son bir sorum daha var kubuntu Sandisk SSD SDSSDP128G modelini destekler mi eğer öyle ise SSD üzerinde kullanmak isterim daha güzel olur tabi ilk önce bir bilene danışmak istedim bunun için ek var mı falan çünkü windows kurar iken bayağı bir ceremesini çektim ...

if

nmap -PN -p 25565 192.168.2.1 ne diyor?

MuhammedOzby

Acess point olduğundan iki şekilde de yazdım ve sonuç :

muhammedozby@muhammedozby:~$ nmap -PN -p 25565 192.168.2.1

Starting Nmap 6.40 ( http://nmap.org ) at 2014-10-30 21:57 EET
Nmap scan report for 192.168.2.1
Host is up (0.0023s latency).
PORT      STATE  SERVICE

Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.08 seconds
muhammedozby@muhammedozby:~$ nmap -PN -p 25565 192.168.5.1

Starting Nmap 6.40 ( http://nmap.org ) at 2014-10-30 21:57 EET
Nmap scan report for 192.168.5.1
Host is up (0.0014s latency).
PORT      STATE  SERVICE
25565/tcp closed minecraft.

Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.08 seconds
muhammedozby@muhammedozby:~$

Bu arada ek bilgi yazıyım seni uğraştırmıyım : 192.168.2.1 İnternet geliyor ve direk Acess pointe gidiyor 192.168.5.1 Acess ile bana ulaşıyor birde direk ana modem ile deniyip yazıyım :

muhammedozby@muhammedozby:~$ nmap -PN -p 25565 192.168.2.1

Starting Nmap 6.40 ( http://nmap.org ) at 2014-10-30 22:03 EET
Nmap scan report for 192.168.2.1
Host is up (0.00060s latency).
PORT      STATE  SERVICE

Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.21 seconds
muhammedozby@muhammedozby:~$

Bu da direk ana modeme kablo ile bağlanarak aldığım ilgin için teşekkürler şimdiden ...

heartsmagic

IP değişebilir de, benim söylemek istediğim şuydu. Eğer bu foruma sunucuyu denediğin makine ile bağlandıysan son göründüğün IP adresi doğru adrestir. Yeniden foruma giriş yapana kadar da IP adresin burada değişmiş görünmez. O IP adresine baktığımda ilgili port kapalı görünüyordu. Şu anki adresine bakıyorum yine kapalı görünüyor.

Olayı fazlaca karıştırmaya gerek yok. Çok basit mantıkla gideceğiz.

1. Yerel bir ağdan sunucuya erişebiliyor musun? Evet.
2. http://canyouseeme.org sana port açık diyor mu? Hayır.
Konu bellidir, modemdeki ayarın doğru değil. Doğruysa da çalışmıyor.

Modemin içeride aldığı daha doğrusu yönlendiricinin aldığı IP adresi üzerine port denetimi yapma, doğru sonucu vermez. Söylediğim gibi ya canyouseeme gibi bir yerle bakacaksın, ya da gerçek IP adresini dışarıdan bir yerden yoklayacaksın. İçeriden bakarsan yine olmaz, kapalı görürsün o portu.

MuhammedOzby

heartsmagic verdiğin bilgi için teşekkürler modem tarafındada sorun çıkmadı tek çare istemciye NAT açmak zaten 3-5 kişiyiz sorun olmaz modem firmasıyla görüşmeye bakıyım belki bir ayar kapalıdır tekrar teşekkürler bu RAM üzerine yük biniyor ona da çözüm bulamadım alev alev tabiri caiz ise yanıyor ona bir konu açmaya gerek var mı bilmiyorum bu RAMlerin hep 4-5 GB'si dolu onada çare bulmam lazım :( neyse hafta sonu araştırıp çözersem çözümü çözemezsem ise yardım isteği yazarım herkese tekrar teşekkürler ...

heartsmagic

NAT derken? Zaten mesele NAT ile port yönlendirmesi. Sen modemden ne yapıyorsun başka? NAT yapılacak zaten, dışarıdan gelecek 25565 isteğini içerideki makineye yönlendireceksin. Firmalık bir durum olmaması lazım. Tabi internet hizmetini aldığın firma böyle bir kısıtlama koyuyorsa bilemiyorum.

Bellek sorunu için ayrı bir başlık açalım. Bu konuyu da doğru yere taşıyorum.

MuhammedOzby

Airties 5444 modem güncellemesi çok eskiden beri yapılmamış bu yüzden ayarları yapsan bile aynı kapalı durmakta bazı modellerde neyse bugün başka firmaya geçiş yaptım onda aynı port açtım  ama kontrol yapamadım çünkü verdiğin sitede bütün portlar hangisi olursa olsun (80 portu dahil) kapalı gözüküyor :D nasıl internetteyim ben dedim bir an hiç açık bulamadı neyse onuda çözeriz birde şu closed idi şimdi filtered oldu :

muhammedozby@muhammedozby:~$ nmap -PN -p 25565 192.168.0.1

Starting Nmap 6.40 ( http://nmap.org ) at 2014-11-01 00:59 EET
Nmap scan report for 192.168.0.1
Host is up.
PORT      STATE    SERVICE
25565/tcp filtered minecraft

sonuca yakın mıyım sence :D ...

heartsmagic

Yakın olma ihtimalin var. "filtered" diyorsa güvenlik duvarı engelliyordur yüksek ihtimalle. Söylediğim gibi, normal şartlar altında ihtiyacın yok, kaldırabilirsin. Yok illa dursun diyorsan artık kurallarını tekrar gözden geçirmen gerekecek.