Ubuntum Güncellenmiyor ve Sadece 9.10 sürümünü yükleyebiliyorum

Başlatan taha_photography, 10 Kasım 2014 - 16:38:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

taha_photography

S.a arkadaşlar şimdi sıkıntımı izah edeyim:

Bilgisayarımda Windows 7 yüklü.Ben güncel bir Ubuntu kurmak istiyorum Windowsun yanında Fakat sadece 9.10 sürümü yükleniyor.
İnternetten iso veya wubi olarak dvdye çekeyim dedim Ubuntunun Kendi Sitesinden 14.10'u indirdim DVD'ye çektim Görmüyor Direk
olarak Windows veya Ubuntu 9.10 seçim ekranı geliyor herhangi birisine bassamda DVD'yi görmüyor .
(Biostan 1.Bölüme CD ROM'u Seçiyorum)

Şimdi Demek İstediğim

1-) Ubuntuyu hata almadan nasıl güncelleyebilirim  ?
2-) Ubuntunun Son sürümünü direk Nasıl Kurabilirim ?

Eğer Resim Lazım İse Atabilirim Bilginize...
Yardımcı Olursanız Teşekkür Ederim...

meda

Hata almadan yükseltebilirsin diyen olursa yalan söyler. Bu her sistem için geçerli Windows, OSX ... dahil.
USB ile kurulum yapabilirsin. Wiki'de azıcık araştırmak gerek.

Bu arada Wubi artık mazi oldu.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

taha_photography

You Tube Bile Açılmıyor Biraz Daha Bilgi Lazım Kardeşim :)

meda

Sanırım cevabımı beğenmedin.  ;D Doğru ehil değilim ama doğru olduğundan emin olduğum şeyler konusunda yardım etmek istemiştim. :o
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

taha_photography

:) Kardeşim Cevabın İyide Konuma Yardımcı Değil USB'yi Falan denedim olmuyor Görmüyor Wubi gibi Başka yükleyebileceğim Program Falan Yokmu ?

veya Terminalden Linkleri Yenileyip Güncelleme yapabiliceğim kod ??

meda

Tam 5 yıl önceki sürümden bahsediyoruz. Daha 6 ay 1 yıl önceki sürümlerde bile yükseltmede sorun yaşanıyor. Hadi yükseltmeyi yaptın ne kadar kararlı bir olacağı tartışılır. Yani anlayacağın senin içi zaman kaybı olabilir.
Yükseltme için:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade
sudo do-release-upgrade

İndirdiğin iso kalıbı hatalı olabilir ya da USB'ye yazdırma şeklin hatalıdır. Kurulum USB'sini nasıl hazırlıyorsun ?
MD5 kontrolü için:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrolü

ersinkandemir

DVD'ye yazdırdığınız iso kalıbının MD5 doğrulamasını yapın ve sorun yoksa düşük bir yazdırma hızı ile yazdırın. DVD'lerde genelde bu sorunlar oluyor.

O da olmazsa USB disk ile kurulum yapmayı deneyin. Anlatımları mevcut Ubuntu-Tr içinde.
Where there's a shell, there's a way.

taha_photography

@MEDA, Kardeş Kurulum DVD'sini Neroyla Hazırladım Olmadı Ubuntudan Direk Kaydettim Olmadı (Kendi Yazma Şekliyle). Bende şuan 3-4 Tane DVD var 9.10 - 8.10 - 14.10 - 12.10 mesela 14.10un hem iso kalıbıyla yazdırdığım hemde Wubi dosyalarıyla Yazdırdığım ikisinide Görmüyor ama 9.10 veya 8.10u takınca hemen alıyor DVD yi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2014 - 18:37:25

@ersinkandemir , Kardeş ben USB ile Denedim Zaten Onuda Görmüyor. Bu MD5 e Bir Bakayım Bana verebilceğin bir sağlam iso dosyası varmı?

meda

elviskilli

Sevgili Meda
Benim sürümüm 13.10 ve ben 14.04' e geçmek istiyorum. Fakat olurda uyumsuzluk gösterirse yeniden eski sürüme(13.10) , hiçbir kayıp olmadan geri dönebilir miyim?  Teşekkürler..

ersinkandemir

Alıntı yapılan: elviskilli - 10 Kasım 2014 - 20:03:29
Sevgili Meda
Benim sürümüm 13.10 ve ben 14.04' e geçmek istiyorum. Fakat olurda uyumsuzluk gösterirse yeniden eski sürüme(13.10) , hiçbir kayıp olmadan geri dönebilir miyim?  Teşekkürler..

Genelde temiz bir yeniden kurulum öneriyoruz sürüm yükseltmek yerine. 14.04 kurmadan önce 13.10'un yedeğini alabilirsiniz. Ve 13.10'dan yükseltseniz de yeniden kurulum yapsanız da sürüm düşürme gibi bir durum söz konusu değil. Yedekten tekrar kurabilirsiniz tabii ki. Yedekleme ile ilgili forumda arama yapabilirsiniz.

elviskilli

@ ersinkandemir ,  bu yedekleme fikrini vermen iyi oldu. Benim şu an kullandığım 13.10 tam anlamıyla istediğim şekle girmiş bir linux oldu. Ve ben kolay kolay değiştirmem. Yani oturmuş bir sistem. O yüzden geri dönersem kayıp olmasın diyorum. Peki bu yedekleme , tam anlamıyla hardiskkin bölüntüsünden tutunda ekran koruyucuya kadar herşeyi alır mı?

ersinkandemir

@zeusmaster'ın konusu vardı da sanırım görsellerin linkleri kırılmış. Şu bağlantıya bir bakar mısınız, zaten görsel anlatım var dil konusunda çok sıkıntı olmaz diye ümit ediyorum.  http://xmodulo.com/how-to-back-up-hard-drives-for-disaster-recovery-with-clonezilla.html

Bu arada her şey istediğiniz gibiyse bence kurcalamanıza gerek yok, 13.10 güncel bir sistem sayılır.

elviskilli

Kurcalamayı bende istemiyorum ama çok geride de kalmak istemyorum. Yani güvenlik anlamında yada diğer sistem güncellemeleri anlamında. Verdiğin linki inceledim, galiba yapabilirim diye düşünüyorum. Sağol , ilgin için.

meda

Arkadaşlar 13.10 destek süresi bitti. 4,5 yıl daha destek görecek 14.04.1 sürümü var. Ya da taze taze çıkmışken 14.10 kurun 8,5 ay destek görecek. Eski sürümlerle zaman kaybetmeyin. Sürücü problemi olmadıkça tabi. :)

heartsmagic

@taha_photography, konu başlıklarına "acil" gibi ifadeler eklemezsen ve iletilerinde her cümlene büyük harfle başlamazsan seviniriz.

Eğer DVD veya CD makine başlarken okunmuyorsa burada öneri vermek zor. Arkadaşların söylediği gibi USB kalıba yazma denenebilir. Farklı DVD/CD'ler deneyebilirsin, daha yavaş yakabilirsin vs.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.