Video kaydederken mikrofon sesi çok cızırtılı çıkıyor

Başlatan eronis, 12 Ekim 2014 - 22:36:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Video kaydederken mikrofon sesi çok cızırtılı çıkıyor. Mikrofon basından alakalı olduğunu sanıyorum. PulseAudio ve Alsa Audio yüklü sistemimde;

Pulse audio'da çalışan tek seçenek alttaki.

Alsa'da ise sadece başında default olan. Kullandığım program SimpleScreenRecorder.

Eğer daha az uğraştıracağını düşünüyorsanız söyleyim, sistemimde PulseAudio varsayılan.

Alsa ve Pulsenin ayarlarını birlikte vereyim;

burada gördüğünüz mikrofon basını ayarlayabildiğim alsa'nın mixeri.

ama alsanın ne zaman bu kanalından ses almaya çalışsam hata veriyor, diğer size çalışıyor dediğim kanalı ise PulseAudiodan farksız demin gördüğünüz gibi.

Fikri olan var mı ? Mikrofon cızırtısını yok etmek için ne yapabilirim ?

Fikir vermesi için;

Bu alsa'dan (default) aldığım bir ses kaydı:

View My Video

Bu'da Pulse Built in Audio Analog Stereo'dan aldığım bir ses kaydı:

View My Video

Farkettiyseniz ikisi'de aynı. Sistem alsa'yı tanımıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ekim 2014 - 14:32:47

Sorunu biraz olsun kavradım. SimpleScreenRecorder benim elle düşürdüğüm mikrofon basını otomatik olarak fırlatıyor. Başka bir program ile record etmeyi deneyeceğim.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

if

@eronis, başka uygulama ile nasıl bir sonuç aldın? Forumda benzer konular olacaktı cevap yazdığım, onlara baktın mı?

eronis

Dostum sorun mikrofonda anladığım kadarıyla. Bana yeni bir headset almam söylendi. Bayrama olacak hayırlısıyla. Mikrofonu ucuz diye sordum adam öve öve bitiremedi. "Kesin al bunu, çok iyi markadır trust, hem ucuz da" bende enayilik ya gittim aldım. Youtube'da bunu bir kanala sordum. Dedi ki "kullandığın mikrofon ne ?". "Trust" dedim. Modelini link attım. "Bu çok berbat bir mikrofon, güzel bir headset almanı öneririm." dedi. Kazıklandım anlayacağınız :D
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds