Cross Kernel Build

Başlatan ahmetkanar54, 09 Ekim 2014 - 12:14:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetkanar54

Merhaba arkadaşlar elimde nxd adında bir distro var.Distro slackware tabanlı ve kullanıdğı kernel çeşiti i486 haliyle paketleride bu şekilde ben bu sisteme virtualbox kurdum.Kernel derlerken hata veriyor.Log çıktısında ise log kaydına bak diyor.Bende log kaydına baktığımda kerneli baştan derlemem gerektiğini yazıyor.Bende derleme yaptığım zaman kernel 64 bit desteği yok diyerek derleme yapılamıyor.Bende gcc nin 64 bit versiyonunu indirdiğim zamansa gcc yok gözüküyor sistemde.Netten araştırma yaptığımda bu işi cross kernel denilen olayla yapabileceğimi anladım ama tam olarak nasıl yapıldığını anlamadım daha önce yapmış arkadaş varsa yardımcı olabilirmi ?

heartsmagic

Virtualbox olayın neresinde? İlk hata veren neresi? Çekirdek derlerken neden 64bit hatası versin onu da anlamadım. Derleme denen şeyin amacı o zaten, mimari her neyse ona göre uydurmak kendisini.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmetkanar54

abi 64 bit virtualbox kuruyorum.Sonra diyorki /etc/init.d/vboxdrv setup yap diyor bende slackware daki karşılığı olan /etc/rc.d/rc.vboxdrv setup diyorum sonra derliyemedim diyor hata kaydına bak diyor hataya bakıyorum.Diyorki kerneli baştan derle bende kernelin dizinine giriyorum /usr/src/linux un altında diyorumki make oldconfig.Çünkü hata çıktısında bunu diyor.Sonra küt hata veriyor.Diyorki derleyici 64 bit desteği yok ondan derliyemedim.Bence make menuconfig diyerek 64 bit desteğini kaldırıyorum.Bu sefer derleme oluyor.Sıkıntısız çalışıyor.Ama sistemde 3.3 gb ram ve sanalda en fazla 1 cpu verebiliyorum.Buda hiçbir işime yaramıyorum.Çünkü benim sistem ram ve işlemci üzerine kurulu

furkankalkan

Şuan anladığım kadarıyla slackware tabanlı sistemi kullanıyorsunuz. Sistemin 64 bit sürümü varsa onu kurmalısın. Yoksa 32 bit sisteme 64 bit program kurulmaz (Ubuntu olsa 64 bitlik kütüphaneler kullanarak belki ama Virtualbox modülleri nedeniyle kernel yine hata verebilir.) Kerneli tekrar 64 bit için derlersek bu sefer de mevcut sistem sorun çıkartabilir.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ahmetkanar54

Alıntı yapılan: dewilman - 10 Ekim 2014 - 13:27:21
Şuan anladığım kadarıyla slackware tabanlı sistemi kullanıyorsunuz. Sistemin 64 bit sürümü varsa onu kurmalısın. Yoksa 32 bit sisteme 64 bit program kurulmaz (Ubuntu olsa 64 bitlik kütüphaneler kullanarak belki ama Virtualbox modülleri nedeniyle kernel yine hata verebilir.) Kerneli tekrar 64 bit için derlersek bu sefer de mevcut sistem sorun çıkartabilir.

sistemin 64 bit sürümü yok sadece i486 da var ama virtualbox ın x86_64 ü kuruluyor i386 olan hata veriyor 64 bit sistemin var diye

İşin ilginci sistem slackware 14.0 tabanlı.Bende orjinal slackware 64 bit kurdum ama programı kurduğumda bazı klasörler yok deyip açılmadı sistem

hocam 64 bit kernel de kurdum sıkıntısız biçimde çalıştı ama kernele yapamıyorsun hata veriyor ama 64 bit kernel çalışıyor

heartsmagic

ahmetkanar54

abi sistem 32 bit değil 32 bit olsa 3.3 gb den fazla ram göstermiyor.Bende i486 ve istediğin kadar ram tak görüyor.Virtualbox ta sürüm doğru ama i386 paketini kuramıyorsun.Sistem 64 bit diyor konsolda     

heartsmagic

Ben durumu anlayamıyorum. Slackware nasıl kurulmuş bu makineye? i486 dediğimiz aile 32bit ailesidir, 64bit değil. Makinede 64bit desteği var mı? Slackware 64bit olarak mı kuruldu? Eğer paketler i486 ise sistem 32bitttir. Sistem i486 diye çıktı basıyorsa 32bit olarak kurulmuştur ve senin 64bit'lik paketlerle işin olmamalı.

Bence ortada senin karıştırdığın ya da yanlış bildiğin bir şeyler var.

ahmetkanar54

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Ekim 2014 - 01:28:13
Ben durumu anlayamıyorum. Slackware nasıl kurulmuş bu makineye? i486 dediğimiz aile 32bit ailesidir, 64bit değil. Makinede 64bit desteği var mı? Slackware 64bit olarak mı kuruldu? Eğer paketler i486 ise sistem 32bitttir. Sistem i486 diye çıktı basıyorsa 32bit olarak kurulmuştur ve senin 64bit'lik paketlerle işin olmamalı.

Bence ortada senin karıştırdığın ya da yanlış bildiğin bir şeyler var.

abi 32 bit sistemde 3.3 gb fazla ram gözükmüyor ama bunda gözüküyor paketleri slapt-get ile baktığımda hepsi i486 diyor.Ama virtualbox ı kurarken i386 paketini deniyorum hata veriyor sistem 64 bit diye 

heartsmagic

@ahmetaknar, i486 b4bir demek değildir. Slackware zaten i486 kullanır ezelden beridir 32bit'lik paketlerinde. Kısacası zaten i386 diye bir olay yok yanlış hatırlamıyorsam kendisi için.
uname -a
ne diyor?