linuxda yeniyim bilen birisi benim bi kaç sorumu yanıtlayablirmi

Başlatan yazlamaz, 03 Mayıs 2016 - 10:37:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazlamaz

selamın aleyküm hayırlı forumlar öncelikle benim sistem özelliklerim

8 gb ram
2 gb 256 bit ekran kartı
1 tb hdd
600 w power  gigabyt z97 h3m anakart
Intel Core i5 4460 islemci

öncelikle bilgisayarımı oyun oynamak için toplamıştım fakat artık oyunlara ilgim kalmadı ve artık birşeylerle uğraşmak istiyorum öncelikli sorum dün akşam bilgisayarımın diskini tamamen 0 layıf ubuntu 64 bit kurmuş olmam benim kurduğum bu ubuntu sistemi gnome mi kde mi bunu nasıl öğrenebilirim 2. olarak sormak istediğim backtrack diye bir yazılım daha var bunu indirip ubuntunun üzerine mi kuruyorum yoksa baştan mı format atıyorum

3. olarakda dün skype yüklemeyi denedim kodlar ile yanlışlıkla bilgisayarımı 2 defa çökerttim :D birisi bana skypeyi nasıl yükleyeceğimi söyleyebilirmi teşekür ederim

Ömer Burak Gedik

Normal ubuntun kurduysan masaüstün unity dir,skpe yüklemek için skype sitesinde deb paketin indir yüklemeyi dene olmazsa,yazılım ve güncelleştirmelerden sunucunu ana sunucu yap deb paketini yükle büyük ihtimal olucaktır

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yazlamaz

hocam şuan internetten indirdim fakat kur dediğimde altta 3rd bişeyler diye bi uyarı veriyor halbuki 3parti yazılımların yüklemesi için izinlerin hepsini açmıştım dediğinizi anlamadım şimdi ne yapmamgerekiyor benim

yenilikciadam

Alıntı yapılan: yazlamaz - 03 Mayıs 2016 - 10:52:22
hocam şuan internetten indirdim fakat kur dediğimde altta 3rd bişeyler diye bi uyarı veriyor halbuki 3parti yazılımların yüklemesi için izinlerin hepsini açmıştım dediğinizi anlamadım şimdi ne yapmamgerekiyor benim
sistem ayarlarına gir oradan güncelleştirme ve güvenlik'e gir(sanırım adı oydu)oradan ana sunucu yap türkiye sunucusunu ve diğer yazılımlar bölümünden orada yazan hepsini aç sonra çık ve terminale
sudo apt-get install skype
yaz şifreni gir ve kurulum başlar :)
Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

yazlamaz

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.
hocam bu sorunu veriyor :(

yenilikciadam

@yazlamaz sunucuyu ana sunucu olarak değiştirdiğine emin misin?
Eminsen 'sudo apt-get -f install' yaz terminale

yazlamaz

hocam eminim ekran görüntüsü alma varsa çıkan hatayı göstereyim size

Source

Print Screen tuşu ile ekran görüntüsü alabilirsin. Backtrack artık geliştirilmiyor yeni versiyonu olan kaliyi kullanabilirsin ama ondan önce ubuntu kur ve biraz kullan tecrübe kazan ondan sonra istediğin dağıtımı kurarsın zaten.

yazlamaz

Alıntı yapılan: Faker - 03 Mayıs 2016 - 14:59:10
Print Screen tuşu ile ekran görüntüsü alabilirsin. Backtrack artık geliştirilmiyor yeni versiyonu olan kaliyi kullanabilirsin ama ondan önce ubuntu kur ve biraz kullan tecrübe kazan ondan sonra istediğin dağıtımı kurarsın zaten.
hocam öncelikle şu hatayı alıyorum

bunlarda ayarlarım

1.cisi

http://2.cisi

Kaleihan

2. resimdeki indirme adresini Türkiye sunucusu yerine Ana sunucu yapın. Ardından terminale/uçbirime
sudo apt-get -f install kodunu girin bu sefer
Dediğinizde kurulur.

Ayrıca eğer bir programı deb paketinden kurmak istersen de sitesinden sisteminize uygun olan .deb paketini indirin.
.deb paketini masaüstüne atıp şu kodları girin.
cd Masaüstü
sudo dpkg -i paket_adı.deb
sudo apt-get -f install

yenilikciadam

Alıntı yapılan: Kaleihan - 03 Mayıs 2016 - 17:26:21
2. resimdeki indirme adresini Türkiye sunucusu yerine Ana sunucu yapın. Ardından terminale/uçbirime
sudo apt-get -f install kodunu girin bu sefer
Dediğinizde kurulur.

Ayrıca eğer bir programı deb paketinden kurmak istersen de sitesinden sisteminize uygun olan .deb paketini indirin.
.deb paketini masaüstüne atıp şu kodları girin.
cd Masaüstü
sudo apt-get -f install

sözü ağzımdan aldın @kaleihan tam olarak aynısını söyleyecektim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2016 - 20:02:20

Alıntı yapılan: yazlamaz - 03 Mayıs 2016 - 15:32:05
Alıntı yapılan: Faker - 03 Mayıs 2016 - 14:59:10
hocam öncelikle şu hatayı alıyorum

bunlarda ayarlarım

1.cisi

http://2.cisi
oradaki sunucuyu türkiye sunucusunu ana sunucu yapacaktın onu demiştim ben :)

mcaliskan90

Backtrack yazılım değil linux dağıtımıdır. Yani oda ubuntu gibi kuruluyor. Ama onun yerine kali linux kullanabilirsin arkadaş yukarıda yazmış. Tabi onuda kurman gerekir. Tavsiyem ise ordaki işlemleri yada yapmak istrdigin ne varsa ubuntu üzerinde yapman o şekilde daha çok şey öğrenirsin.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

eronis

Alıntı yapılan: mcaliskan90Backtrack yazılım değil linux dağıtımıdır. Yani oda ubuntu gibi kuruluyor. Ama onun yerine kali linux kullanabilirsin arkadaş yukarıda yazmış. Tabi onuda kurman gerekir. Tavsiyem ise ordaki işlemleri yada yapmak istrdigin ne varsa ubuntu üzerinde yapman o şekilde daha çok şey öğrenirsin.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aklımı okudun desem yeridir ;D Ayrıca bir noktaya daha değinelim, şu an backtrack'i edinebileceği resmi bir site yada kaynak yok, eski bir dağıtım bu yüzden güvenlik konusunda kafada soru işaretleri bırakıyor ama en büyük soru;

http://www.backtrack-linux.org/downloads/

Kendi sitesi kali linux'a yönlendiriyor, bu durumda geriye kalan tek kaynak 3. parti yerler (yada adı her ne ise) ve bir dağıtımı kendi sitesi dışında bir yerden indirmek (bilindik ve güvenilir dağıtımlardan bahsediyorum) riskli olabilir çünkü değiştirilmiş/enfekte edilmiş bir iso dosyasını yanlışlıkla sistemine kurabilirsin. Bunun gibi kaç tane örnek gördük. Bir ara anonymous os vardı.

https://www.youtube.com/watch?v=xIp4w44__DE

http://www.digitaltrends.com/computing/anonymous-os-is-here-but-you-probably-shouldnt-download-it/

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2401638,00.asp

Dağıtımın kendisi bir virüstü (yada virüs yuvasıydı desem daha doğru olur) Bu dağıtımı yükleyenler aslında bilgisayarlarına virüslü bir işletim sistemi yüklediklerinden bir haber yüklediler. Hatta yakın bir zamanda benzer bir vaka linux mint'in de başına geldi, linux mint sitesine saldırı oldu ve iso'lar virüslü iso'lar ile değiştirildi.

http://blog.linuxmint.com/?p=2994

http://www.theregister.co.uk/2016/02/21/linux_mint_hacked_malwareinfected_isos_linked_from_official_site/

http://arstechnica.com/security/2016/02/linux-mint-hit-by-malware-infection-on-its-website-and-forum-after-hack-attack/

Linux tarafında genellikle en kolay bu şekilde bir sistem enfekte ediliyor, kişilere sahte ve enfekte edilmiş iso'lar kurdurularak. Tabii gördüğün gibi bu tür haberler çok geçmeden de duyuluyor.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

neynefes

@yazlamaz; mümkün mertebe ekran görüntüsü paylaşmayın. Terminal çıktılarını kopyalayıp buraya kod etiketi içerisinde aktarın. Bir diğer rica konusu -aslında bütün üyelerden- gereksiz alıntılama yapmayın lütfen. Yazı bir satır, alıntı bir ekran boyunda.. Takibi ve okunurluğu çok zorlaştırıyor.

Alıntı Yapöncelikle bilgisayarımı oyun oynamak için toplamıştım fakat artık oyunlara ilgim kalmadı ve artık birşeylerle uğraşmak istiyorum öncelikli sorum dün akşam bilgisayarımın diskini tamamen 0 layıf ubuntu 64 bit kurmuş olmam
Forumumuz da bulunan acemiler için ilk durak başlıklarını inceleyin. Wiki'miz ve internette bu sorduğunuz temel soruların cevaplarını fazlasıyla bulabilirsiniz.

Alıntı Yap2. olarak sormak istediğim backtrack diye bir yazılım daha var bunu indirip ubuntunun üzerine mi kuruyorum yoksa baştan mı format atıyorum
Backtrack söylenildiği üzere şu anda Kali adı altında geliştirilmeye devam ediliyor. Kendisi günlük kullanım için olmamakla beraber bir pentest (sızma testleri) aracı. Temel konularda araştırma yapmadan bir hevesle öğrenilecek ve kullanılacak bir dağıtım değil. Bu forumda Kali konusunda gri bölgemiz var. Önce Linux'u öğrenin, Kali işin bambaşka bir boyutu..

Alıntı Yap3. olarakda dün skype yüklemeyi denedim kodlar ile yanlışlıkla bilgisayarımı 2 defa çökerttim :D birisi bana skypeyi nasıl yükleyeceğimi söyleyebilirmi teşekür ederim
Bir başlıkta bir sorun konuşmaya gayret ediyoruz ki düzeni sağlayabilelim ve arayan bir başkası rahat bir şekilde çözüme ulaşabilsin. Ayrıca daha açıklayıcı olun. Hangi komutlar kullanıldı? Ne oldu sonrasında?

Unuttuğum bir diğer hususta; konu başlığınız en azından içeriği yansıtacak şekilde seçin.