[Çözüldü] Php dosyaları Lamp Serverda çalışmıyor !

Başlatan Seyfulllah, 17 Temmuz 2014 - 13:35:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Seyfulllah

Merhaba arkadaşlar.
windosta wamp server kullanıyordum. bir web sitesi hazırladım. veritabanı yok. sadece kodlar. bilirsiniz
ubuntu yükledim. ve lamp server yükledim.
var/www/html klasörünün altına klasör oluşturup içine test.php oluşturdum. test.php nin içinede  sistem çalıştı yazdım. ve tarayacıda çıktıyı aldım.
fakat windosta hazırladığım siteyi buraya attığımda taraycıda boş sayfa çııyor. hata yok. site de görünmüyor. sadece beyaz sayfa.
çalışmıyor diyecem tes.php neden çalışıyor.
çalışıyor diyecem. hazırladığım site neden çalışmıyor.
kafayı yedim ya

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Temmuz 2014 - 16:11:36

konuyu  görüntüleyen arkadaşlar aklınıza bi fikir geliyorsa soyleyin lutfen.  akıl akıldan üstündür. hadi çözelim şu sorunu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Temmuz 2014 - 16:27:34

arkadaşlar birsey farkettim.
mesela web de herhang bir siteye mozilla da iken sağtık-sayfa kaynagını göster dediğimde html kodları çıkıyor. ama bende boş ekran var demiştim ya . işte orda  sağ tık-sayfa kaynağını göster dediğimde bomboş. ne html tagları ne başka birsey .

ben çalışmayan yada çalıştırılamayan birseyler var diye düşünüyorm ama ne ?
Artık Ne Duamsın Ne De Bedduam

burk

@Seyfulllah genel olarak forumda aceleci bir uslûp kullanmamanı öneririm zira bilen biri zaten cevap yazar.

Konuyla ilgili olarak kurulum için hangi başlığı takip ettin ve
ls -l /var/www/html
çıktısı nedir?

Seyfulllah

formatladım ve takrar kurdum şuan.

çıktı şu

-rw-r--r-- 1 root root 11510 Tem 20 09:08 index.html
-rw-r--r-- 1 root root    20 Tem 20 09:31 phpinfo.php

burk

@Seyfulllah kurulumda hangi başlığı takip ettin, ilgili izinler alınmamış gibi duruyor.

Seyfulllah

1 saat önce ubuntu 14.04 LTE kurdum.
yarım saat önce  sudo apt-get install lamp-server^ komutu ile lampserver kurdum.
arkasından sudo apt-get install phpmyadmin ile phpayadmini kurdum.
birde yine arayüzden phpinfo.php kurdum.

bunlardan başka hiçbirşey yapmadım.

burk

sudo chmod  -R 666 /var/www/html sonrasında tekrar dene, olmazsa ilk istediğim çıktıyı tekrar geç lütfen.

Seyfulllah

yukarda verdiğin kodu 666 yerine 777 yaptım. site dosyalarını html klasörünün altına kopyaladım.

sonra
sudo chmod  -R 666 /var/www/html/canhaliyikama
sudo chmod  -R 777/var/www/html/canhaliyikama
yaptım.
sorun ilk baştaki ile aynı.

yukarda verdiğin kodu 666 yerine 777 yaptım. site dosyalarını html klasörünün altına kopyaladım.

sonra
sudo chmod  -R 666 /var/www/html/canhaliyikama
sudo chmod  -R 777/var/www/html/canhaliyikama
yaptım.
sorun ilk baştaki ile aynı.

ugur@ugur-Lenovo-Z580:~$ ls-l /var/www/html/canhaliyikama
ls-l: komut bulunamadı

ilk verdiğin kod html kısmındaki dosyaları listeliyor ama alt klasörlerde şe yaramadı. çıktı 2 satır üstte

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Temmuz 2014 - 13:05:33

hiçbir farklı şey yapmadım.
sudo chmod  -R 777 /var/www/html
üstteki komudu yazdım tekrar. sayfayı yeniledim çalıştı.

dostum bu okunabilir yazılabilir durumu
her zaman (bilgisayarı yeniden başlattığımız da dahil ) yazılabilir yani 777 pzisyonunda tutamıyor muyuz.
yada her zaman root yetkilisi olarak yapamıyor muyuz. 10 dk da bir " sudo chmod  -R 777 /var/www/html " kodunu mu yazacam.

çok enteresan

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Temmuz 2014 - 13:11:18

Bu arada ilgin alakan için çok çok teşekkür ederim. çok memnun kaldım forum ilgine.

burk

@Seyfulllah öncelikle 777 tehlikeli bir izindir, sistemi saldırıya açık hale getiriyorsun, onu düzelt.

Sana 666 iznini vermemin bir sebebi vardı, çalışmazsa bile senden: ls -l /var/www/html çıktısını geçmeni istemiştim. Gerçi mesajının bir kısmında 777 bile işlemedi diyorsun ancak bunun olmaması lâzım.

İşin özü 666 sonrası istediğim çıkyıyı buraya yine kod etiketi içinde geç lütfen.

Seyfulllah

çıktı bu

ugur@ugur-Lenovo-Z580:~$ ls -l /var/www/html
toplam 20
drwxrwxrwx 8 ugur ugur  4096 Tem 20 12:51 canhaliyikama
-rwxrwxrwx 1 root root 11510 Tem 20 12:27 index.html
-rwxrwxrwx 1 ugur ugur    23 Tem 20 12:42 phpinfo.php
ugur@ugur-Lenovo-Z580:~$

burk

Öncelikle: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0
Konuyla ilgili olarak ilgili dosya yeterli izne sahip gibi duruyor, sorun tarayıcı kaynaklı olabilir mi?

heartsmagic

Şu an çalışıyor mu çalışmıyor mu PHP yorumlama işi önce onu bir anlayalım. Son olarak çalışıyor demişsin. 
chmod işini her 10 dk.da bir yapmazsın, bir kere ne yaptıysan öyle kalır. Yeni bir dosya yüklersen root olarak onun sahipliği root'a ait olur. Web sunucusu hangi kullanıcı ile çalışıyor? www-data. Demek ki dosyaların www-data'ya ait olup ilgili izinlere sahip olması gerekiyor. ne root'a ne de ugur kullanıcısına yani. Okuma/yazma/çalıştırma izni verilecekse www-data için verilebilir, örnek:755.  
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Seyfulllah

açtığım konuları düzenlerken bunu hortlatmam gerekti.

ÖNCELİKLE KONU BAŞLIĞI ÇÖZÜLDÜ AŞAĞIDA ANLATTIM
dosyaların çalışmama ama aynı zamanda hata da vermemesinin sebebi izinlerle alakalı.
yukardaki önerler ile yaptığım iş şu.
1 -daha önce hazırladığım internet sitesini kopyaladım ve bilgisayar/var/www/html klasörürün altına attım. yol şu oldu
     bilgisayar/var/www/html/deneme
2 - sonra CTRL + T ile komut satırına aşağıdaki kodu yazdım.
      sudo chmod 777 -R /var/www/html/deneme
3 - tarayıcı açtım ve localhost/deneme yazdım. site açıldı.

FAKAT AŞAĞIDAKİ SORUN ÇÖZÜLMEDİ

yukarda anlattığım olayı deneme klasöüründeki sorunu ortadan kaldırdı. fakat bir site daha kopyaladığımda aynı sorunla karşılaşıyorum.
sudo chmod 777 -R /var/www/html
yukardaki komutu çalıştırıyorum yani html klasorune kma ve yazma izni veriyorum. fakat altına klasor kopyaladığımda aynı izin geçerli olmuyor.
mesela yukardaki kod çalıştı.
o an var olan alt klasorler çalıştı.
ama 2 gün sonra  başka bir deneme2 adında site kopyaladığım da tarayıcı da bembeyaz sayfa çıkıyor. tekrar aşağıdaki kodu çalıştırdığımda sorun düzeliyor. tarayıcıda site çıkıyor.
sudo chmod 777 -R /var/www/html/deneme2
SORU : üst klasore izin verildiğinde altında ki klasorler için de uygulanmış olmuyor mu ?
SORU : daha sonra klsor eklense bile izinli olması gerekmyor mu ?
SORU : yoksa benim sistemde yanlış giden birşeyler mi var ?

heartsmagic

1. -R kullanırsan alttaki dizinlere de uygulanır.
2. Hayır. Eğer kopyalama işlemi root ile yapıldıysa onun sahipliği ile gider. İzin vermen gerekir.
3. Yanlış giden bir şey yok, biraz daha tanıman gerekiyor sadece sistemi.

Eğer sorun çözüldüyse: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Seyfulllah

çok teşekkür ederim. sorun çözüldü. diğer konularıma da bakar mısın ? çözemedik bi turlu ya