[Çözüldü] Diskteki BadBlock

Başlatan Quaoar, 22 Ağustos 2014 - 21:01:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Quaoar

Badblockların listesi(10 dakika sonra kestim): http://paste.ubuntu.com/8115781/
Diskimde yüzden fazla bad block var.  Bunları sistemime zarar vermeden nasıl düzeltebilirim? Teşekkürler.
HDD Device  0: /dev/sda
HDD Model ID : ST9500325AS
HDD Serial No: 6VE8WV83
HDD Revision : 0001SDM1
HDD Size     : 476940 MB
Interface    : S-ATA II
Temperature  : 40 °C
Highest Temp.: 47 °C
Health       : 77 %
Performance  : 100 %
Power on time: 18 days, 0 hours
Est. lifetime: more than 1000 days

neynefes

Hocam bu sıkıntı donanım kaynaklı olmuyor mu genelde? Merakımdan soruyorum bende bilgisayarım düştüğünde almıştım bu hataları ve sistemim çalışmaz hale gelmişti. Yeni hdd almam gerekti.

Quaoar

Bende öyle sanıyordum fakat iki çeşit bad block varmış donanımsal ve mantıksal. Mantıksal olanının olduğunu umuyorum. :D (Daha önce tamamiyle bad block dolu diski shred ile çalıştırmayı başarmıştım ama sistemimi bozmak istemiyorum :) )

neynefes

Peki umarım mantıksaldır diyerek size kolay gelsin diyorum :-)

Quaoar

meda

Mantıksal bozulma ise düzeltme sadece düşük seviye format ile HDD tamamen silinmesi ile çözülür.Okunamayan bölümler zamanla yayılır.Ta ki HDD okunamaz hale gelene kadar forumda veya internette düşük seviye format diye aratmanız bir çok sorunuza cevap olacaktır.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31187.0
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Quaoar

Yani sistemi silmeden bir yolu yok diyorsunuz. :) Teşekkür ederim.

burk

@Quaoar şu durumda sorun çözülmüş değil, düşük seviyeli format atacaksan konu açık kalsın, atılmayacaksa konuyu kilitleyeceğim.

Quaoar

Önce "3331600-3360319"arasındaki sektörleri kullanılmaz olarak işaretlemeye çalışacağım olmazsa low level format yaparım. Yalnız bu sektörler Windows bölümünde, bu işlemi Linux üzerinden yapabilirmiyim?

meda

Bu işaretlemeler net bir çözüm sağlamıyor.Yani bir süre gidiyor belki 1 ay belki de 2 yıl ...
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Quaoar

Zaten diskin sağlığı son iki günde %20 düştü. Devam ederse yenisini alacağım.